Last news in Fakti

16 Май, 2020 14:16 2 239 14

Индия надмина Китай по брой заразени

  • индия-
  • китай-
  • коронавирус-
  • заразени

Бум на заразата в голямата азиатска страна

Индия надмина Китай по брой заразени - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Индия надмина Китай по потвърдени случаи на зараза с коронавируса, след като здравното министерство в Делхи съобщи, че те са вече 85 940 в страната. За последното денонощие те са се увеличили с 3970. Починалите до момента от COVID-19 са 2752 души - увеличение със 103 от вчера, съобщи AP.

Най-новите данни за Китай са съответно 82 941 заразени и 4633 починали от началото на епидемията, тръгнала от град Ухан. Най-засегнат от заразата в Индия е щатът Махаращра с 29 100 случая, следван от Тамил Наду с 10 108, Гуджарат с 9931 и столицата Делхи с 8895.

Очаква се премиерът Нарендра Моди да обяви през уикенда дали ще продължи карантината, наложена преди 54 дни. В началото на месеца правителството започна постепенно облекчаване на ограниченията, за да бъде подновена икономическата дейност. Разрешено бе отварянето на малките магазини по места и частично бе възобновено движението на пътническите влакове, за да се помогне на работниците мигранти, блокирани далече от родните си места, да се завърнат при семействата си.

В момента десетки хиляди мигриращи работници бродят из страната, търсейки някакъв начин да се доберат до родните си места - в претъпкани рейсове, в каросерии на камиони или направо пеша по железопътните релси. Някои от тях са придружени от бременни жени и малки деца. В жегата, обзела страната, това още повече засилва опасността от клъстърни взривове на заразата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами разбира се...!

    7 0 Отговор
    То се знае защо...!

    Коментиран от #3

  • 2 Нормално е

    17 1 Отговор
    Те и ромите са повечето заразени в България! А в Индия са само роми, резултатът е напълно закономерен! Някой да се учудва?
  • 3 кажи

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ами разбира се...!":

    що ?

    Коментиран от #4

  • 4 Щото

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "кажи":

    зарди циганията баце

    Коментиран от #6

  • 5 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    9 0 Отговор
    В Индия било голяма жега, а пък професорите виросолози масово се изказваха че само да се затопли времето вирусът ще умре и ще изчезне пък то кво стана, COVID -19 се разпространява с по голяма сила и мощ в Индия в жегата явно като стане още по горещо към средата на лятото ще е пикът на пандемията. Аз не съм професор, но според мен вирусът явно мутира и се приспособява и след известно време ще поразява хора от всякаква възраст дори и деца.

    Коментиран от #11, #12

  • 6 Туй не е цигания

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Щото":

    Направо се чудя! В реката им Ганг, ако се изкъпе бял човек, след 3 часа рита камбаната! Тея всеки ден се къпят вътре, и нищо им няма! И един вирус, взе да ги трепи наред, не мога да повярвам!
  • 7 Госあ

    2 6 Отговор
    Като чета коментарите разбирам вече защо краварите са най пострадалите.

    Коментиран от #10

  • 8 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ЩОМ ЙОГИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРЕБОРЯТ С "КОВИ" , А НИЕ МОЖЕМ -...КАКВО СМЕ НИЕ ... !?!?!? ... НИЕ СМЕ ТРЕПАЧИ ...И ВСЕКИ ОБИЧА ДРУГИЯ ОТ НАС ... И ЩЕ ПРЕБЪДЕ БЪЛГЪРСКОТО ХОРО И РЪЧИНИЦА !!!!ЩЕ ПРЕБЪДЕМ- ВЪПРЕКИ : СТЕФАН САВОВ ;ЧЕРНОТО ВАНЕ-КОСТОВ; ПЛЯКАТА НА ДС-БКП ; ВАСИЛЕВ ;БОЖКОВ ; ПАРГОВ; НОРА АНАНИЕВА ; МУЛТИГРУП ; ВИС И СИК; НАТО И ЕС ; И ВСИЧКО ТОВА Е ЗАЩОТО ДЕЦАТА НИ ЩЕ СА ЩАСТЛИВИ НА 15.09. ВСЯКА ГОДИНА ... И ПОСЛЕ ЩЕ СЕ БИЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ТЕХНИТЕ СИ ДЕЦА - ОТ НАШ ПРОИЗХОД !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9 Фейк

    6 1 Отговор
    Около 2000 при около 2млрд при това неясно от какво умрели бройката е нищожна.
    Смисъл ще има когато около милиард индийци и китайци изчезнат, тогава земята ще има шанс и плановете на богатите ще се объркат.
  • 10 Учуден

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Че ти имаш ли мозък бе дървен философе. ХА ХА ХА. 😂😂😂
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пинокио

    2 0 Отговор
    Тези павиани не знаят ли че вируса беше пуснат за тях И сега малко ще им разреди стадата И ще почнат пак да се роят като бьлхи Ама на знае ли човек кой прьв ще падне от клона човека или гибона Ако минеш покрая тях воня на тор на човешка пот и мрьсотия Голяма нация но с много лица От ядрени специалисти до полумаймуни
  • 14 А. Хитлер

    0 0 Отговор
    Тези ма*гали имат атомно оръжие!