Last news in Fakti

16 Май, 2020 16:00 3 704 43

Медици плашат с гладна стачка заради лъжите на Путин

  • владимир путин-
  • лъжи-
  • лекари-
  • русия-
  • медици-
  • гладна стачка-
  • пари-
  • бонуси

Медицинските работници очакват обещаните от държавата парични бонуси

Медици плашат с гладна стачка заради лъжите на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Медицински работници в Западен Сибир заплашиха, че ще започнат гладна стачка, ако не получат обещаната от държавата финансова помощ за медици, работещи на първа линия в борбата срещу коронавируса.

Президентът Владимир Путин обеща финансова помощ за лекарите, но такава липсва. Обещанието е за бонуси до 80 000 рубли (близо $1100) за всички медицински работници, борещи се с COVID-19. Властта в Кремъл призна, че тази седмица регионалните власти са изплатили само 4.5 милиарда рубли от заделените от федералното правителство 27 милиарда рубли.

Медици в Кемеровска област, обслужващи линейките, заявиха във видеообръщение към Путин, че парични бонуси са получили само медиците, които са хоспитализирали пациенти с потвърдени положителни проби за коронавирус. Всички останали не са получили пари. Медици в град Анжеро-Судженск са недоволни от лъжливите обещания на Кремъл. Освен това протестиращите се оплакват, че трябва повторно да обличат защитни облекла и сами да шият маските си. Те ще започнат гладна стачка, ако не получат обещаните пари, предаде Tayga.info.

Регионалните власти са казали, че медиците в линейките не „отговарят на изискванията за бонуси”, защото не работели директно с пациенти с COVID-19. Повече от 100 000 души вече се подписаха в петицията на профсъюза на здравните работници в Русия „Действие”, в която се отправя призив към властта да изплати обещаните пари. В нaчaлoтo нa мeceц aприл Путин нaрeди плaщaния в грaницaтa oт 25 000 рубли дo 50 000 рубли зa мeдицинcки cecтри, пaрaмeдици и шoфьoри нa линeйки, кaктo и пo 80 000 рубли зa лeкaритe, кoитo лeкувaт пaциeнти c кoрoнaвируc. Бoнуcи oбaчe за мнозина нямa. В много руски болници няма и нужното оборудване и облекла за защита на лекарите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ZZorro

    17 20 Отговор
    Обещаха им бонуси на всички лекари ако агитират и поддържат легендата за опасността вируса,а сега реват за бонусите.Ами защо лъжете и продължавате в цял свят.Хора които наистина имат нужда от мед.помощ не могат да я получат заради скапания измислен вирус. Хората именно от това умират,а не от вирус.Повечето лекари и мисирки се превърнаха в основните дилъри на измамата.
  • 6 Р Рад

    25 16 Отговор
    Кремъл са келеши
  • 7 Не така ,ма!

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Кольо Ганчев":

    Аз познамам ромънци ,киито са много свестни хора. На практика сме от една черга, не си мисли ,че си нещо повече от тях, а циганите са отделна тема

    Коментиран от #25

  • 8 Давид

    12 14 Отговор
    В България се раждат най много истински ясновидци - така наречените магически хора . Е щом един от тях най великия досега баба Ванга е казала , че Путин ще победи , защо да ви вярваме на глупостите ?

    Коментиран от #16, #35

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Експерт

    10 11 Отговор
    Гладуването има и своите добри страни,като спомага за изчистване на организма от всякакви вредни вещества и неслучайно още от стари времена хората са въвели различни видове пост и молитва,а и руснаците са свикнали на недоимък,особенно по времето на санкциите,който калява духа и психиката,като подозирам че Президента Путин затова не дава обещаните пари,за да могат хората да укрепнат още повече физически и духовно,а не защото ги няма или понеже ги е опоскала държавната администрация,но то винаги ще има недоволни и неразбрали стратегически издържаната далновидна политика на държавният глава,който подготвя страната за трудностите,които я очакват когато китайците окончателно изградят 5Г мрежата в Русия и тя заработи на пълна мощност,тогава всички скептици и колебаещи се ще разберат колко далновидно е подходил Путин,като не е дал едни пари на едни хора,а ги е спестил за да ги даде на китайците,за да могат отношенията между двете страни да се развиват плодотворно и взаимоизгодно и занапред,когато Китай ще стане Най-Великата и Могъща Държава на планетата.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Вълканов

    3 8 Отговор
    Експерт, къде ще бъдеш, когато изградят 5Г мрежата. От думите ти се разбира, че абсолютно понятие нямаш, какво преставлява 5Г комуникация. Когато започнат обривите, ще е първият сигнал, че си пътник.

    Коментиран от #18, #23

  • 14 Тошко

    12 10 Отговор
    Путин не лъже, той даже каза, че Новичок не е руски. Ха ха ха...

    Коментиран от #28

  • 15 Тошко до 13

    5 2 Отговор
    С този пост ти вече не си пътник, а Пътник!
  • 16 Дауд

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Давид":

    Бас ловя, че си 71-72 набор и чакаш русата лелка. Да ама не! Не се връзвай на измишльотини! Не си този, за който се мислиш! :)))))

    Коментиран от #27, #40

  • 17 Джамбазки

    3 2 Отговор
    Тъкмо те похвалих че написа нещо сносно и ти веднага се оцапа
  • 18 Пет джи

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "Вълканов":

    5г ще се ползва само и единствено за бърза връзка с нано чиповете. 4г не може да поеме този трафик. А нано чипове ще ни монтират първоначално, след това насилствено! А нашите управляващи са от тази сганнн.

    Коментиран от #20, #30

  • 19 Дългия

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "Бат Бойко":

    Ако слушаше Фатмака и Мангъра щеше да си облякъл дървеното пардисю отдавна и сега нямаше да се цепиш!

    Коментиран от #21

  • 20 Мрежата

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Пет джи":

    А нано чиповете как ще поемат този трафик и от къде ще вземат ток за да работят - не е лошо да си задавате разни въпроси преди да пишете глупости.

    Второ знаеш ли колко е максималния трафик на 4G мрежата.

    Защото 5G е на Хуавей и вече е много вредна ама не знаете кое е вредно нито пък знаете параметрите на 5G - абе вредна е щото "високотехнологичните" кравари не можаха да я направят а китайците които ужким крадели технологии от тях я направиха първи и соросоидите пуснаха фрейка че е много вредна и някои се хванаха като шаран на бастун.
  • 21 Антитрол

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "Дългия":

    Ти не се притеснавай за другите - слушай Боко и НОЩ. Обличай един скафандър и се зазидай в мазето си и няма да хванеш вирус и чакай там до второ пришествие. Ама няма да вземаш лаптоп или телефон че се предава и по интернет - 5G си чувал за него е това е вид интернет.

    Поне няма да можеш да пишеш глупости.
  • 22 Гост

    5 4 Отговор
    Ако правителството е заделило пари, а регионалните власти ги задържат, естествено, че никой друг не може да бъде виновен освен Путин. Медиците дали очакват той да бъде касиер и да раздава парите във всеки един град и област?

    Коментиран от #26

  • 23 Шапкар

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Вълканов":

    Ти направи ли си вече шапка от алуминиево фолио да не те ловят вълните на 5G - гледам разбираш от комуникации - така няма да могат да те облъчват и да ти бъркат в главата и да разберат че няма никой там.

    Ако искаш ще ти пратя как се прави шапката щото задължително трябва да има и антенки които да отблъскват вълните.

    Коментиран от #38

  • 24 СКАЙНЕТ

    10 3 Отговор
    Я да видим къде е видео обръщението на медиците? Tayga. info е регистрирано на сървър
    извън Руската Федерация.
  • 25 Иван

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Не така ,ма!":

    Ти може и да се разбереш с румънец под една черга без преводач, но повечето българи не. Защото нямаме никаква нито историческа, нито езикова близост.
  • 26 Гербав трол

    9 4 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Е той автора е поспестил от статията че тъкмо местните власти ги задържат и че Путин е разпоредил да се изплатят на всички независимо колко време са били в контакт с болни - парите са еднократни.

    Коментиран от #31

  • 27 Давид

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Дауд":

    Ами ако съм . И лелката не е руса а е кака с черна дълга коса . И за годините не позна . Но никога не е късно да повярваш в нещо , което не виждаш . ;)
  • 28 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Тошко":

    И от лабораторията в Солзбъри казаха, че не могат да определят Новичока по бравата на Скрипал като руски. Но какво общо има Новичока, бил той намазан на брава или в пакет гречка с парите, обещано на медиците? Такава връзка може да направи само блуждаещ ум, който скача от тема на тема, без да разбира какво говори.
  • 29 Раздавач

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бат Бойко":

    Даде Бойко по 650 ама не на всички - в отделение което са лекували болни от вируса от 10 сестри само 2 са получили. Иначе на полицаите даде на всички - лекари и сестри не му трябват но полицаите ще го пазат от народната любов.
  • 30 Иван

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Пет джи":

    С нано чипове ще боцкат всички народи, няма спасение. Ей така ще си мълчим и доброволно ще се наредим на опашка. Защото, ако откажеш, не можеш да ходиш на работа, да пътуваш, да шофираш, да запишеш децата си в училище. Ще знаят всичко за нас. С кого си пиеш бирата, колко пъти си изневерил на жена си. Мислиш ли правилно, ако не веднага ще те санкционират посредством чипа на физическо ниво или ще ти резнат достъпа до парите ти в банката.
  • 31 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "Гербав трол":

    Разсеях се и не видях, че Джамбазов е автор на статията. Така всичко е ясно. Путин на него му е тежък нощен кошмар. И трябва всеки ден да воюва с него в информационното пространство. Ако му помага на човека да се поуспокои, нека си пише статийките, ние ще проявим разбиране.
  • 32 Циркът е еднакъв на всякъде!!!

    1 1 Отговор
    Тролчета като джуджето, тиквата, двамата перхидролени, бабушкерата и прочие, си проличаха, че са кукли на конци

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Верно е

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Давид":

    Да, Аз гледах в ,,Междузвездни войни,, има много магически хора и един дето беше по-силен и от Ванга мисля Вейдър се казваше ма не му помня първото име
  • 36 Струва ми се, че

    7 2 Отговор
    Мятането на доктори от прозорците в русия ще продължи....
  • 37 Реално

    2 1 Отговор
    Значи пак само гръмко заглавие...-цитирам от тази статия"" медиците се обърнали към Путин защото регионалните власти ги излъгали..." --демек се оплакват от кмета си -а не както е написано в заглавието...-айде сега-не всички са балъци и четът само заглавията си
  • 38 Лейтенант Грубер от SS

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Шапкар":

    Не му трябва шапкар, но на тебе ти трябва специален произход за да се отървеш от генно-биологичното оръжие на Четвъртият райх, а това е само началото и началото ще продълъжи поне 10 години до втората фаза до която е невъзможно да стигнеш поради липса на сиво вещество, там под шапката. Твоята Руcия дa cи глeдa бoлницитe, пълнитe кoридoри в бoлницитe, пaлaткитe прeд бoлницитe и oгрoмнитe вoeнни пoлeви бoлници прeд бoлницитe, пълни c тeжкo бoлни, нeвинни, eдвaм дишaщи руcнaци и дa нe ce интeрecувa oт нeщa, oт кoитo нe рaзбирa!! Брaтя бългaри нaциoнaлиcти и пaтриoти! Нeкa дa нe ce зaлъгвaмe и дa бъдeм нaивни!! Вcички, кoитo рaбoтят зa Крeмъл oт Бългaрия ca чифути нa 100% ! Кaк мoгaт дa бъдaт cпряни зa дa нe рaбoтят зa Крeмъл?? Вaриaнтa e caмo eдин - aкo Крeмъл зaкъca зa пaри и cпрe дa им вкaрвa в кaртитe! Нo cтe мoгли дa ги cпрeтe, aкo вaшитe бaби и дeди нe ca лягaли пoд влaкoвeтe c чифутитe зa кoнцлaгeритe… Тaкa чe, aкo cлeдвaщия път миcлитe пaк дa лягaтe пoд влaкoвeтe, зa дa cпрeтe eкcпулcирaнeтo нa чифутитe, cи пoмиcлeтe, зaщoтo тeхнитe дeцa пaк щe рaбoтят зa Крeмъл…Чифут ли e, тoй рaбoти вeчe зa Крeмъл…oщe oт утрoбaтa нa мaйкa cи…Рaбoти ли зa Крeмъл, тoй e дoкaзaн чифут бeз кръвeн гeнeтичeн aнaлиз…Тaкa щe ви e пo-лecнo дa ги зaфикcирaтe….Прocтo зaщoтo Крeмъл ce упрaвлявa oт…???
  • 39 Хауърд Лъвкрафт

    1 0 Отговор
    Ама какво е това ..
    Никога не беше лъгал и ето сега пак ..
  • 40 4926

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Дауд":

    що ти кой набор си 51?
  • 41 Docenta

    3 0 Отговор
    Да,путин е обикновен лъжец и слаб политик
  • 42 Малко гледате новини

    0 0 Отговор
    вчера го даваха по телевизията в отговор на плащане на медиците смешни суми или неплащане и изчисляване по минути,секунди и незнам какво. Набързо ги скастри и за да неползватвратичка в закона за разпределение по този начин,а не както бе казал на всички точно определени суми по иерархичен ред на съответствие и поръча на Мишустин да отвори гореща линия за тези,които не са си получили парите в съответстващия размер.
  • 43 В.В.

    0 0 Отговор
    Докторите и санитарите,,трябва в криза да РАБОТЯТ,БЕЗ ПАРИ,,..А тия от ЗАПАДЕН СИБИР,, и допълнително искат...И аз работя,,и всички...Допълнително се дава ,,ако остане ,след като всички са си получили своята порция...А от Изток кво казват??