Last news in Fakti

16 Май, 2020 20:15 8 449 3

Австрия отваря границите си

  • австрия-
  • граница-
  • коронавирус

Европейският съюз настоя да се отворят вътрешните граници на общността

Австрия отваря границите си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Границите на Австрия с Чехия, Словакия и Унгария ще се отворят напълно на 15 юни, съобщи министерството на вътрешните работи. Решението е част от продължаващите облекчения на контрола на източните граници, предварително съгласувани с много от съседите на запад, предаде Нова телевизия.

Съобщението беше направено след координирана по-рано стъпка за пълно премахване на бариерите при пътуване между Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн след 15 юни и облекчаване на ограниченията за транзитно преминаване. Остават ограниченията за преминаване от Италия, съобщи „Гардиън”.

„Нашата цел е да имаме колкото е възможно повече свобода и възможно най-малко ограничения“, заявиха в съвместно изявление министрите на вътрешните и на външните работи на Европа. Тези облекчения създават малко по-нормална обстановка за хората от граничните райони.

Европейският съюз настоя в сряда да се отворят вътрешните граници на общността и да бъде възобновено пътуването, а външните граници на Европа да останат затворени за повечето видове пътувания поне до средата на юни.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мангъров

    4 13 Отговор
    хи хи хи хи скоро ще зазмирише на мършаааааааа
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.