18 Май, 2020 11:52 1 661 0

В Шанхай е открит местен случай на COVID-19 за първи път от 2 март

  • китай-
  • шанхай-
  • короавирус-
  • заразен

20 души, контактували с него, са под карантина

В Шанхай е открит местен случай на COVID-19 за първи път от 2 март - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Властите в Шанхай откриха за пръв път от 2 март местен случай на заразяване с новия коронавирус, съобщи градският комитет по хигиената и здравеопазването, цитиран от ТАСС.

Инфектираният е мъж, пристигнал в търсене на работа от провинция Хубей, огнището на COVID-19 в Китай. На следващия ден - 14 май, той доброволно се е подложил на тест, който е дал положителен резултат. В момента пациентът е на лечение в една от градските болници, а 20 души, контактували с него - под карантина.

Към вчерашна дата болните от COVID-19 в Шанхай са били общо 666 души, 326 от които са донесли заразата от чужбина. Жертвите на коронавируса в града досега са 7. Местните власти полагат усилия да предотвратят внос на коронавируса отвън. Всички пристигащи от чужбина са задължени да стоят две седмици под карантина и да им бъде направен PCR тест за откриване на болестопричинителя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА