Last news in Fakti

18 Май, 2020 11:24 1 537 5

16 медици в Московска област са починали от COVID-19

  • русия-
  • москва-
  • лекари-
  • медици-
  • загинали-
  • коронавирус

На помощ се притекоха и военните лекари

16 медици в Московска област са починали от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Близо две хиляди лекари в Московска област са се заразили с коронавирус, като 16 от тях са починали. Това каза началникът на здравеопазването в региона Светлана Стригункова, цитирана от РИА Новости.

По думите ѝ общо 22,5 хиляди медици работят с пациенти с коронавирус в Московска област – това са лекари, фелдшери и младши медицински персонал, предаде Би Ти Ви.

„9% от лекарите се разболяха“, каза Стригункова. Около 280 студенти от медицински колежи, завършили необходимото обучение, работят като доброволци в спешните отделения в руската столица. На помощ се притекоха и военните лекари. В региона на Москва до момента са хоспитализирани 9500 души, а 18 500 пациенти с COVID-19 се лекуват у дома, като 36% от тях имат симптоми.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гойко Митич

    4 6 Отговор
    Лъжи и манипулации.

    Коментиран от #2

  • 2 Арнолд Шварценсвогенски

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гойко Митич":

    Русия и за съжаление съюзникът и САЩ от втората световна война, бавно но сигурно отиват на кино и това ще продължи с месеци и години. Те няма да спрат отравянето си с генно-биологично оъжие, а напротив то ще се усилва. Това е ‘’провидението’’, което се сипе над тях от НЛО, както ги наричат те, но това не са извънземни летателни апарати, а войските на Четвъртият райх преминаващи в пространството и времето за да нанасят периодично удари по съюзниците САЩ и РУСИЯ. Прочетете инфото за проект ‘’Камбана’’ на Адолф Хитлер за пренасянето на армиите на СС в друго измерение и пространство преди края на втората световна война. Питам къде са отворковците, които се басираха с мен в началото на април, че заразените в Русия няма да са повече от 300 души, а починалите няма да са повече от 15 души за да си получа парите??
  • 3 Едмон Дантес

    6 2 Отговор
    СЗО се оказа над правителствата и техен господар.Всички безропотно изпълняват заповеди вместо да им потърсят отговорност.
  • 4 Руски пияница

    4 2 Отговор
    Другаре, излагате се. Трябва да се изсипвате на талази да защитавате наша мать росия от сороските шрапнели, а никакви ви няма. Не може и не трябва да допускаме да се сипят такива лъжи, защото росийския медик е безсмъртен и не може да се разболява, а тука се твърди, че 9% от тях били болни от К-19, а цели 16 парчета умрели и то само в московска област. Представяте ли си колко са общо в цяла мать росия? Което навежда на мисълта, че мать росия е на първо място по заболели от К-19, изпреварила нашия общ враг США. Не може така, другаре, руския болен е най-здравия болен в света и това цялата галактика го знае, още повече, че мать росия има 8 ваксини и 7 лекарства против К-19, което цялата Вселена го знае. За това, другаре, хвърляйте се на талази да защитим наша мать росия. Това е ваш дълг, иначе нема рубли и копейки за тия дето се спотайват.
  • 5 ПЕНКО

    0 3 Отговор
    КАКВО ЛИ СИ МИСЛИ РУСКИЯ ИВАНЧО ЗА ТАЗИ МАРИЙКА !!!! ПРИ 2 000 ЗАРАЗЕНИ 16 ПОЧИНАЛИ В 9МИЛИОННА МОСКВА !?!? У НАС ПРИ 2700 ЗАРАЗЕНИ 112 ПОЧИНАЛИ ЗА 6 МИЛИОННА ПРЪСНАТА БЪЛГАРИЯ --- А ИВАНЧО ИМА "ТАЙНИ "МИСЛИ-ЗА МАРИЙКА АТАНАСОВА !!!!