Last news in Fakti

18 Май, 2020 17:17 1 805 9

Коронавирус в Катар: три години затвор, ако не носиш маска

  • катар-
  • ковид-19-
  • маска-
  • коронавирус

Никъде другаде по света няма толкова строги санкции

Коронавирус в Катар: три години затвор, ако не носиш маска - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

До 55 000 долара глоба и до 3 години затвор: за да наложи масовото носене на предпазни маски заради новия коронавирус, Катар въведе тежки наказания за нарушителите. Никъде другаде по света няма толкова строги санкции.


Носенето на предпазна маска на всички обществени места е в Катар вече задължително. Както съобщава вътрешното министерство на емирството, наредбата важи за всеки, който напуска дома си, с изключение на хората, които се придвижват сами с личния си автомобил.

Над 30 000 заразени

За да наложи носенето на предпазни маски, емирството въведе тежки наказания за нарушителите - до 3 години затвор и глоба до 55 000 долара. Международни издания изчисляват, че никъде другаде по света няма толкова строги санкции. В Чад например нарушителите на наредбата за носене на предпазни маски са застрашени от 15 дни затвор, а в Мароко наказанието е до 3 месеца зад решетките.

Според официалните данни, до момента в Катар са регистрирани над 30 000 случаи на зараза с новия коронавирус, което представлява около 1% от населението на емирството. Редом със Саудитска Арабия, Катар е сред най-силно засегнатите от пандемията страни в арабския свят.

Всичко е затворено, но строежът на стадионите продължава

За да ограничат разпространението на заразата, властите в страната затвориха джамии, училища, търговски центрове и ресторанти. Продължават обаче строителните дейности, свързани със Световното първенство по футбол през 2022 година, чийто домакин ще бъде емирството. В момента се изграждат седем съвсем нови стадиона, като на три от тези големи строителни площадки властите са регистрирали случаи на заразени с новия коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аха

    8 1 Отговор
    Какви са новините от Занзибар

    Коментиран от #6

  • 2 Бойко М Борисов

    2 1 Отговор
    Ами страх ги е да не изчезнат черното добронамерено красива население с хубава природа гори и красиви катарки
  • 3 👽👽👽👽

    5 1 Отговор
    Е и, те в Катар още режат и ръце за наказание!
  • 4 Ба бу ба !

    2 0 Отговор
    Ей, тези хора не се научиха да слагат пречиствателни идилия на климатиците. Да са бедни - не са, тогава? Ами, жертви са на рахатлъка!
  • 5 Чичо Гошо с Мерцедеса

    3 1 Отговор
    Бойко изостава. Както винаги
  • 6 Лол

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аха":

    Хахахха
  • 7 Откачаци на рояци точка ком.

    2 1 Отговор
    Тия са същите поверници като Суадитска арабия там пък преди три години приеха закон че всеки мъж може да изяде жена си ако поиска👩🍴👳👈

    Коментиран от #9

  • 8 радев

    2 1 Отговор
    Може бой с пръчки рязане на крайник замяране с камъни и каквото се сетите.
  • 9 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Откачаци на рояци точка ком.":

    Глупости, дай линк да прочетем, иначе така не става, ти си като бабати и приятелките и на пейката..