Last news in Fakti

18 Май, 2020 17:33 2 135 6

Moderna Inc. може да започне последни тестове на коронавирусната си ваксина през юли

  • ваксина-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • доналд тръмп

Компанията тества ваксината на 45 мъже и небременни жени на възраст 18–55 години, които са получили две дози с разлика от 28 дни между двете инжекции

Moderna Inc. може да започне последни тестове на коронавирусната си ваксина през юли - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американската биотехнологична компания Moderna Inc. съобщи в понеделник, че досегашните изпитания в ранния етап на разработваната от нея коронавирусна ваксина са дали положителни резултати, като добави, че очаква последният етап на тестовете да започне през юли.

Коментирайки напредъка на ваксината, главният лекарски директор на Moderna Inc. - Тал Закс разкри, че "тези междинни данни от Първа фаза, макар и доста ранни, демонстрират, че ваксинацията с mRNA-1273 предизвиква имунен отговор в размер, отговарящ на причинената естествената инфекция, започвайки с доза до 25 микрограма".

Компанията Moderna тества ваксината на 45 мъже и небременни жени на възраст 18–55 години, които са получили две дози с разлика от 28 дни между двете инжекции.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лол

    4 1 Отговор
    Последна новина:български оФчар е открил ваксина срещу коронарируса- КОЖЕНА!!!
  • 2 Гей Билтс

    5 1 Отговор
    Айде няма време за бавене, хладилните камиони чакат с пуснат двигател.
  • 3 с тоя Бащица толкова

    4 2 Отговор
    Ганчо ще е едно от първите опитни свинчета, както вървят нещата.
  • 4 Чочо

    5 2 Отговор
    Тези ще уморят няколко несретници закъсали за пари. Това е американската мечта!
  • 5 Бледоликият Джон

    3 3 Отговор
    Китай освен да краде друго не може.Франция над всичко!
  • 6 Обикновен човек

    2 3 Отговор
    Тази американска ваксина ще ни предпазва ли,или ще ни заразява с коронавируса не разбрах ????по вероятно е второто като американските тестове за корона вирус (заразени с вируса ),тестват те 100 процента си с вирус дори и да не си го сънувал го прихващаш от теста!!!!