Last news in Fakti

18 Май, 2020 21:09 4 877 35

Температурни рекорди в Гърция, плажовете са пълни

  • гърция-
  • туризъм-
  • плаж-
  • ковид-19

Според прогнозите на метеоролозите днес и утре се очакват солидни жеги с температури над 40 градуса

Температурни рекорди в Гърция, плажовете са пълни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Рекордно високи температури в Гърция напълниха организираните плажове, които отвориха от днес. Извиха се дори опашки от чакащи за чадър. Предсрочно отварят молове, ресторанти и кафенета, предаде NOVA.

От рано тази сутрин опашки от хора чакаха за място на плажа. Високите температури,които на места вече достигат 40 градуса, а и отварянето на организираните плажове от днес изпратиха гърците на брега на морето. Все още е в сила забраната за пътуване извън областта и е възможно да се плува само в районите по местоживеене.

Организираните плажове откриха сезона със стриктно спазване на мерките, но не могат да обслужат всички желаещи. Разстоянието между чадърите е четири метра, кафето е само пакетирано и сервитьорите са с маски и ръкавици.

Според прогнозите на метеоролозите днес и утре се очакват температурни рекорди дори над 40 градуса.

Министърът на развитието съобщи, че от понеделник 18-ти май откриват врати и моловете след разрешение от комисията по контрол на разпространението на вируса. Задължителни маски за служители и клиенти в търговски магазини от затворен тип.

Според медийна информация вероятно седмица по-рано от 25 май отварят кафенета и ресторанти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    14 21 Отговор
    40 градуса и 80 Евро за шезлонг. Какво повече му трябва на човек. ХА ХА ХА ХА ХА ХА!

    Коментиран от #3, #6, #7, #9, #28

  • 2 Ломбов

    12 4 Отговор
    Измежду моите съседи 2 семейства имат къщи в Гърция/1 от входа и друго от съседен блок/ първото си я купи след като по време на Станишев им дадоха безвъзмезден кредит за бизнеса от 1 милион евра. Другите мъжът работи в голяма автокъща на бул черни Връх, внася, препродава . . . Та представям си колко още са богатащите щом по 300.000 са ходили за празниците

    Коментиран от #4

  • 3 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    29 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Стига лъга хората. Няма такова нещо. С тези лъжи искаш да ги откажеш, че да отидат на БГ ла....оморието, ама няма да ти се получи.

    Коментиран от #16

  • 4 Новите "гърци"

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ломбов":

    Ааа това нищо не е иди виж "градчетата на Темида", къщите и вилите на адвокати, прокурори, съдии и пр. по районите на Аспровалта, Вурвуро и т.н.
  • 5 Министър Ангелкова

    19 2 Отговор
    У нас шезлонгите ще са с нулеви цени, а някъде и по евтини. ХА ХА ХА
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Селянина от варна

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Нищо кво, да ходи на слънчева да се храни ползвайки с пашкули и за храна няма са харчи ххохохохохохохохохох
  • 8 Атина Палада

    15 1 Отговор
    Пишете си ги ей така ...вятър да си правите;) От вчера е разрешено пътуване извън областта в континентална Гърция. Следващата седмица отварят и за островите.
  • 9 Рошко

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Трябва му да не чете под всеки твой коментар, да чете това глупаво хахахаха
  • 10 На море в гръцко

    9 13 Отговор
    Лидълите зареждат скадовете с кренвирши заради бг туристите 🍽🍴🥄

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    11 1 Отговор
    Къде са, шезлонгите по 80 Евро? На снимката всеки се е запасил със собствен чадър и плажна постелка и се наслаждава на хубавото време.

    Коментиран от #22

  • 13 Птицечовка

    11 1 Отговор
    Ако някой се прееве да иде на БГ Черноморие то трябва да му се плати загубеното време и пропуснати ползи ,че не е посетил Гърция.Узо,сиртаки,сувлаки —удриии!
  • 14 Алфа Чакал

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "На море в гръцко":

    Който обича кренвирши ще си ги яде.Кое му е смешното
  • 15 ковид 22

    1 0 Отговор
    гледам спазват си дистанция хората - значи няма пробелем!
  • 16 Така така

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ":

    Отидете оправете гръцката икономика, да викаме след това - Е гледай колко са добре гърците! Айде, лек път!

    Коментиран от #19, #21, #27

  • 17 Гръцки псоли

    4 3 Отговор
    Турци, преструващи се на българи, коментират Гърция, защото завиждат на гърците и защото изпитват голяма болка У ... хе хе хе хе.

    Коментиран от #23, #24

  • 18 Мразя бетон и блокове

    18 0 Отговор
    Аз бях от последните глупаци които почиваха на нашето море, но преди ти години отидох в Гърция и мога да кажа, че повечи никога няма да се пробвам в Бг. И всичко това е благодарение на Ангелкова която даде под наем любимият ми плаж на една мутра която се държеше все едно си му влязъл в двора без покана.

    Коментиран от #20

  • 19 pepi

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "Така така":

    Не бе, ще останем тук за да спонсорираме мутрите и после да викаме, че живеем в мутренска държава. МУТРИТЕ ТРЯБВА ДА УМРАТ ОТ ГЛАД. Не трябва и стотинка да се дава на тези дето откраднаха цялата морска ивица, бетонираха, изрезаха и закони направиха за да неможеш хавлия да си опънеш и ДДС да не плащат.
  • 20 Музата на Пикасо

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мразя бетон и блокове":

    То само на една мутра да е дала хаха ! А така баце целния в носа ;)
  • 21 Бачо Киро

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Така така":

    Е никой не ти пречи да оправяш финансите на мутрите по бетономорието. Приятно изкарване.

    Коментиран от #25

  • 22 Бачо Киро

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Не се занимавай с глупостите им. Само като ти напишат "и чадър" работата е ясна. Само у нас плащаш чадър... Все едно ми трябва шезлонг без чадър... В Гърция чадър не се плаща и шезлонгите са принципно между 3 и 6, в повечето случаи 4. Демек около 8 евра 2 шезлонга, с които върви чадър. Има естествено много скъпи места, има и по 500 евра, но те нямат нищо общо с редовните плажове. Естествено има и заведения които стопанисват плажа пред тях и за клиентите е безплатно. Статията за 80 евро е пълна скръб, да не говорим, че няма начин да не бяха снимали бележката, както бяха направили на нашите умници с чадър и шезлонги за 75лв май беше...

    Коментиран от #26

  • 23 Запознат

    5 6 Отговор

    До коментар #17 от "Гръцки псоли":

    Защо да завиждат на Гърция като имат много по- голямо крайбрежие и доста диви и много красиви плажове! Турция има най- голямата брегова ивица в източното средиземноморие! А също така и на Черно море!

    Коментиран от #34

  • 24 Ганчо пак съди за другите

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гръцки псоли":

    По себе си.
  • 25 Така така

    1 9 Отговор

    До коментар #21 от "Бачо Киро":

    Е, добре. Ако мислите, че в Гърция парите не отиват пак при мафиоти, лека почивка! А това, че по нашето Черноморие работят стотици хиляди българи, не е важно! Важното е да не даваме на мутрите!
  • 26 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бачо Киро":

    Не зная къде в Гърция ти е излязъл късмета да се излежава на шезлонг от 3 Евро. Аз говоря за цените им по островите. Там ходя заради голямото разнообразие на плажове, които можеш да обиколиш. Шезлонг от 500 Евро също не ми е попадал пред очите, дори и на по-скъпи местенце
  • 27 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Така така":

    Живеем в демокрация и свободно предвижване на стоки и хора. Ще си ходя на почивка там, където ми отговаря на естетическите и духовни потребности. За икономиката на страната да се замислят ония, които имат туристически бизнес по Черноморието. Ние имаме уникална природа. Катеря нашите планини с охота и ходя по българските хижи и планинските хотели, но избягвам да стъпя на черноморските ни курорти.
  • 28 ееее

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Снимка от преди четвърт век, стар бизнес похват : Няма никой, но викаш че няма места. Що не пуснат видео с днешен вестник и ТВ ?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 скъсали и моторчето

    1 0 Отговор
    Туризма по нашето черноморие няма да пострада много от вируса, защото нашия туризъм е специален, свиркаджийски туризъм, на който вече 30 години се крепи цялата икономика на България. Извратеняците са биле заключени под карантина за няколко месеца и сега така са се разгонили, че никакъв вирус не ги спира. А и нашите масажистки са добре подготвени и екипирани и ги очакват с нетърпение. Този път дори и капутите им имат маски и визори, и ще им лъскат само със санитарни ръкавици, направени от дебела гума на камион. Останалата част от българите отново бяха поканени в ЕС, да работят пак като бели р..., да берат ягоди по нивите им, по цял ден на колене в калта.
  • 32 Нона

    4 0 Отговор
    Гърците уважават гостите си.Усмихнати,вежливи са,винаги ще ти помогнат със съвет(не с пари) ,затова на почивка при тях.Много чисто поддържат,което за съжаление не може да се каже за България.Храната-прясна и много вкусна и не на последно място много българи работят в хотелиерството и ресторантьорството им.Те също чакат заплати!Така че на перасате кала стин Еллада!

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Само смях

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Запознат":

    Това не е истина турците имат много по малко крайбрежие от гърците.Виж го в интернет и не пиши глупости.
  • 35 секс туризъм.

    2 0 Отговор
    По-голямата част от хотелите по българското черноморие, вече не пренадлежат на българи, а на чужденци. От семеен туризъм, сега го превърнаха в секс туризъм.