Last news in Fakti

19 Май, 2020 07:54 3 218 35

България и над 120 държави: Да се разнищи откъде дойде този вирус

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • ухан-
  • пандемия-
  • световна здравна организация

От началото на пандемията витаят подозрения, че Китай не казва цялата истина около Ковид-19

България и над 120 държави: Да се разнищи откъде дойде този вирус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 120 страни подкрепиха резолюция на ЕС и Австралия, в която се иска независимо и безпристрастно разследване за появата на коронавируса, както и на първоначалната реакция на пандемията от Световната здравна организация, съобщиха световните агенции.

Искането е представено за обсъждане на годишната конференция на СЗО в Женева, която започна в понеделник и за първи път се провежда виртуално. Освен от всички в ЕС, сред които и България, резолюцията е подкрепена от Турция, Русия, Великобритания, Канада, Южна Корея, Япония, Бразилия, Саудитска Арабия, Катар и много други. Шефът на СЗО Тедрос Гебрейесус също се обяви “за”.

Китай и САЩ за момента отказват коментар по искането. Според резолюцията разследването би довело до натрупване на опит и извличане на уроците от досегашния ход на пандемията. В документа обаче не се споменават Китай и град Ухан, първият епицентър на заразата.

От началото на пандемията витаят подозрения, че Пекин не казва цялата истина около вируса. Президентът Тръмп пък е убеден, че той е създаден в лаборатория в Ухан.

В реч пред форума президентът на Китай Си Дзинпин обяви, че страната му е обявила цялата информация за К-19 на СЗО и останалите държави по най-бързия начин и е направил всичко по силите си, за да помогне на нуждаещите се от помощ страни. Пекин би се съгласил на рзследване за пандемията, но под егидата на СЗО, когато заразата затихне.

Той обещава и 2 млрд. долара за следващите 2 г. за борба с коронавируса. Резолюцията трябва да бъде гласувана във вторник.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    18 6 Отговор
    И като се разбере какво,белята вече е сторена,света е вече друг.

    Коментиран от #10, #14, #35

  • 2 COVID1984

    8 26 Отговор
    Вирусът е само в болното ви въображение.

    Коментиран от #9, #15

  • 3 Чудя се

    31 7 Отговор
    Чудя се какво ще разследват ! този вирус е създаден и патентован 2015 година от Бил Гейтс и фондация. Да се обърнат към създателите за информация

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иван

    8 0 Отговор
    Беэ предварителни условия.
  • 6 От посолството на фащ:

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Чудя се":

    Ама недей така сега ,че тази истина все още незнаем как да я превърнем в конспиративна теория.
  • 7 ФакТ

    21 7 Отговор
    От американската лаборатория-няма какво да се нищи....

    Коментиран от #17

  • 8 Иван

    8 3 Отговор
    Беэ полит-лоялност (НАТО-ОТАН).
  • 9 Ха ха ха ха ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "COVID1984":

    От което ти имаш в излишък.
    А' като ръсиш пак мозък,слагай поне надпис ВНИМАНИЕ ХЛЪЗГАВО !
  • 10 Ломоносов

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Беля няма, изчисти се въздуха, Ганя слезе от колата за 2 месеца - тихо и спокойно, сега отново ще заживеят в колите, мръсотия, консумизъм - трябва да работи "икономиката" - да се купуват смартфони, таблети - дигитализация - спиш и живееш виртуално, не дай си боже да мине неадекватно пешеходец ще го утрепат, трябваше короната да ги натършка на легло по 40 дена - леко се разминаха ами устите големи
  • 11 Иван

    8 3 Отговор
    Хуан Гуайдо е вече готов да обвини Китай,Иэраел ще действа подмолно,кои са другите?
  • 12 Иван

    11 1 Отговор
    Докато фокуса е на Ухан,ционисткия Иэраел току виж анексирал Эападния Бряг.

    Коментиран от #19

  • 13 Ю Кортес

    9 12 Отговор
    От Китай и Китай трябва да дължи репарации.Най пострадалите са част от Европа и големите износители на петрол.Китай спечели от ниските цени,а русия и Саудитите загубиха.

    Коментиран от #18

  • 14 Не е много сложно

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    -От там от където ще дойде и "ваксината" !
  • 15 Арнолд Шварценсвогенски

    17 14 Отговор

    До коментар #2 от "COVID1984":

    Прав си! Това изобщо не е вирус а генно-биологично оръжие и това го разясни на колегата ти от ''маалата'' Мангалъров, че за тия неща не е учил в училище и да спре да говори глупости пред телевизията, да му не изпляскам три шамара и да го пратя при стадото му на зъболекар, да го лекувате! Америка спаси Русия от пълно унищожение и робство при което руснаците щяха да копаят на каменни кариери, а жените им щяха да бъдат сервитьорки и обслужващ персонал /не че не са били такъв и по време на войната/, но днес САЩ съжалява струва ми се, или бъркам...??Русия и за съжаление съюзникът и САЩ от втората световна война, бавно но сигурно отиват на кино и това ще продължи с месеци и години. Те няма да спрат отравянето си с генно-биологично оъжие, а напротив то ще се усилва. Това е ‘’провидението’’, което се сипе над тях от НЛО, както ги наричат те, но това не са извънземни летателни апарати, а войските на Четвъртият райх преминаващи в нашето пространство и време за да нанасят периодично удари по съюзниците САЩ и РУСИЯ. Прочетете инфото за проект ‘’Камбана’’ на Адолф Хитлер за пренасянето на армиите на СС в друго измерение и пространство преди края на втората световна война. Питам къде са отворковците, които се басираха с мен в началото на април, че заразените в Русия няма да са повече от 300 души, а починалите няма да са повече от 15 души за да си получа парите??

    Коментиран от #16, #20, #21, #23, #31, #32, #34

  • 16 писател

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "Арнолд Шварценсвогенски":

    Привличащо вниманието четиво ! Стани писател. Ще успееш
  • 17 До 7

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "ФакТ":

    А може янките да са подкупили китайските лаборанти, които да са пуснали вируса под тяхна команда!!! То е ясно, че не е от китайското правителство, но това не означава, че не е имало подкупени китайски лаборанти. Европейците и американците имаха достатъчно месеци за реакция, но се правиха на глухи и слепи. Трябва да се види кой спечели от този вирус - западните капиталисти и техните политици. Този вирус замете много мръсни следи на американските и европейските капиталисти, които обвиниха вируса за икономическата криза. Истината е, че кризата беше създадена много преди вируса и щеше да гръмне със страшна сила. Благодарение на вируса сега никой не обвинява капиталистите и политиците, че създават балони и ограбват финансово народите
  • 18 Свилен

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ю Кортес":

    Вирусът е създаден в САЩ в 2015 година
  • 19 Арнолд Шварценсвогенски

    18 5 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    Какво ще кажеш да си заминеш за Западния ти бряг и да оставиш да отдъхне форума от еврейските ти хитрини, провокации и лъжи, аааа чифуте, олицетворение на стадо еврейски лисици??

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Нямаш грижи

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Арнолд Шварценсвогенски":

    Дай точен адрес ,имена, ЕГН и номер на банкова сметка да ти ги пратим !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ДОКО

    5 1 Отговор
    ВИРУСА ИДВА ОТ БАНКЯ..
  • 25 К-19

    3 1 Отговор
    "К-19" е наименованието на руска атомна подводница от края на 50-те -началото на 60-те години на 20 век. Объркващо е да се използва за съкращение на (съкращението) CoviD-19.
  • 26 Гост

    12 1 Отговор
    Започнат в Щатите и завършен в Китай . Тука се пита нарочно или случайно изпуснат е ?

    Коментиран от #28

  • 27 Барчо

    13 1 Отговор
    Ако някой иска да пусне зараза или биологическо оръжие, говорим за нормален човек, а тук става въпрос явно за цяла организация, съвсем естествено е да я пусне не в собствената си държава, а някъде по-далече. Ако аз искам да заразя някой мой враг да речем в Каспичан, а живея в Драка, да не съм луд, та да си отрова моите прасета в моя двор в Драка и да чакам заразата да отиде на другия край на България. Биологичните оръжия, надявам се се държат под особена охрана, така че нито нарочно, нито случайно да бъде "изпусната" извън лабораторията. Така че това със сигурност е диверсия и съм съгласен, че трябва да бъде разнищено до край, кой, как и откъде. За да е реално обаче разследването, трябва да се разследват всички лаборатории по света, защото това оръжие може да е разработено "необявено" във всяка лаборатория, имаща условията. Няма да се учудя да е занесено в Ухан и пуснато там от друга държава. Мисля си обаче, че този, който го е пуснал е достатъчно силен, за да се договори с китайците и всичко да се размие и не се разбере истината.
  • 28 Барчо

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Случайно???? Едва ли. Ако ставаха такива случайности, то отдавна да е полетяла някоя от хилядите ракети с ядрен заряд към някоя държава. Със сигурност не е случайно. Играта обаче е много голяма и със сигурност са се разбрали вече, а може би са се разбрали и преди да пуснат заразата. Народите сме просто едно стадо, което няма право нито да знае истината, нито да влияе на каквото и да е. Прост пример за България. Отиваме на избори, а там ни се предлагат хора, които никой не иска да избере, но те биват избрани, като предварително народа знае, че е измамен за пореден път. И тук не говорим дори за червени, сини или зелени. Говорим за система, която е пратила избирателя си в девета глуха. Говорим за система, която няма как да промениш каквото и да направиш. Създаваш партия или движение с идеална цел и в момента когато си набрал малко силици, разбираш че системата я е унищожила като такава и тя е станала като всички останали - поредното колелце, но в друг двигател.
  • 29 Спецовете да извиняват

    8 0 Отговор
    По всичко личи, че вируса си е бил там, където е от години наред, но без име.Чисто и просто никой не го е знаел.,
    Всичко се преписваше на ,нещо като възпаление на белите дробове.
    Факта че корона се променя от време а време е убегнало от изследване на вируса от специалисти, може при определени условия и вируса и хората да реагират различно и това доведе до така наречената Пандемия, за българия Пандемия няма ние ну покриваме ,броя на заразени, смъртността като цяло е в същите норми, както миналата година за същия период.
    С 1000 тайни теста на ден за каква пандемия става дума?
    Както винаги, парите изчезнаха когато ги пазят крадците.
    Вируси е имало и ще има, въпроса е какво правим, като превенция за да ги ограничим?
    Най големия вирус в България е крадливия, управляващ политик.
    За него търсете ваксина, защото той причинява не пандемия а заличаване на Българската нация.

    Коментиран от #33

  • 30 муравей

    9 1 Отговор
    Краварите що се дърпат от подписката. Нали са сигурни че китайците са виновни.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Барчо

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Спецовете да извиняват":

    Хубава теза. Обаче и не е така. Много животински вируси на които различните животни са само преносители и дори смъртоносни за тях са само животински и по никакъв начин самостоятелно не могат да мутират така, че да са опасни за хората. Един бърз пример: Кучешката болест "гана". От тази болест кучетата боледуват откакто са кучета и е много гадна, демек хиляди години, но тя не може да се прехвърли на човек. Ако човек се разтърси, ще се учуди колко много такива болести има по животните с различна степен на опасност, но са само за тях. Така че хич не ми се вярва този вирус самостоятелно да е мутирал в този си вид, както и се доказа.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ееее

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Обикновенно преди следствие се пита кой има полза и ако е царя се забравя. В дадения случай царя вече е гол и се чуди къде да си ликвидира дълговете, а на всичкото отгоре сивите кардинали не му дават и се стигна както искаше Грета от Швеция.