Last news in Fakti

19 Май, 2020 12:12 1 831 5

Коронавирусът е направил германците по-критични към САЩ

  • германия-
  • сащ-
  • ангела меркел-
  • доналд тръмп-
  • ковид-19

Само за 36 на сто от анкетираните отношението към Китай, откъдето започна разпространението на Ковид-19, е станало по-негативно в резултат на пандемията

Коронавирусът е направил германците по-критични към САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От началото на разпространението на заразата от коронавируса германците вече не се отнасят толкова положително към САЩ, докато отношението им към Китай се подобрява, сочат резултатите от допитване, цитирани от Ройтерс.

В допитването с участието на 1000 германци, осъществено от "Кантар публик" за фондация "Кьорбер", 73 процента от анкетираните са съобщили, че мнението им за САЩ се е влошило във връзка с настоящата здравна криза, предава БТА.

Само за 36 на сто от анкетираните отношението към Китай, откъдето започна разпространението на коронавируса, е станало по-негативно в резултат на пандемията.

Все пак, 71 процента подкрепят гледището, че Китай би трябвало да действа с по-голяма прозрачност при управлението на кризата, за да забави разпространението на епидемията.

Промяната в нагласите означава, че само 37 на сто от германците все още се обявяват за по-тесни връзки със САЩ, рязък спад от 50-те процента в допитване от септември 2019 г.

При предишното допитване за по-тесни връзки с Китай са били 24 на сто от анкетираните.

Скептицизмът на германците към САЩ расте, това е тревожна тенденция, която трябва да даде храна за размисъл на хората, които взимат политически решения от двете страни на Атлантика, каза Нора Мюлер - експерт по международни отношения във фондация "Кьорбер".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арнолд Шварце Негър

    10 0 Отговор
    Немски депутат: Ако премахнем US ядреното оръжие от Европа, Русия ще изтегли Искандерите си от Калининград.
    За да се чувстват сигурни европейците, ядрените оръжия трябва да бъдат изведени от Европа. В противен случай въоръженият конфликт с използването на атомно оръжие може да унищожи континента.
    Това мнение беше изразено на страниците на германската публикация Die Welt от члена на комисията по външните работи на Бундестага Юрген Тритин.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гората

    1 5 Отговор
    ...За да се чувстват сигурни европейците, ядрените оръжия трябва да бъдат изведени от Европа... Така руските танкове ще стигнат Берлин за 24 часа и ще има по-малко жертви !!! Ха- Ха -Ха. Глупостта не ходи по гората, а по хората !

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Почнаха да си отварят очите немците. Странно е, че това сториха заради короновируса. Когато американците спират, блокират и санкционират жизнено важни газови потоци за тяхната икономика, немците си мълчат. Когато чрез европейския съд чрез закон от САЩ налагат Северните потоци да използуват само 50 процента от потенциала си имаше някакво раздвижване и борба в тази насока и май има надежда немския съд да се пребори с европейския.Немците не искат вече американското ядрено оръжие на тяхна земя, което си е прогрес. Ще видим дали американците ще го дадат на поляците, както пишеше, че се канят да го сторят в една от статиите тук преди време.
  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гората":

    Умнико, защо са им на руснаците танкове, за да стигнат до Берлин, след като имат хипер звукови оръжия за локации, ако много им се наложи да действуват бързо. Но по-важният въпрос е защо да го правят когато икономическите отношения между Русия и Германия са от полза и от двете страни. Русия влижи доста пари в изграждането на Северните потоци, Германия също. И когато и вторият газов поток тръгне, според теб между Германия и Русия ще назре военен конфликт? И всички тези пари ще отидат на вятъра?