Last news in Fakti

19 Май, 2020 13:21 1 508 2

Пекин: САЩ се опитват да прехвърлят вината за провала си на Китай

  • китай-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • сзо-
  • финансиране

Изказването е в отговор на заплахата на Тръмп, че ще спре финансирането на СЗО

Китай заяви, че Съединените щати се опитват да прехвърлят вината за собствения си провал в овладяването на коронавирусната криза. Изказването на Пекин е в отговор на заплахата на президента Доналд Тръмп, че ще спре финансовия принос на САЩ за Световната здравна организация. Това предаде Reuters.

Тръмп заплаши в понеделник, че ще преразгледа членството на Съединените щати в СЗО, ако организацията не се ангажира с подобрения и промени в рамките на 30 дни. Той заяви, агенцията е показала "тревожна липса на независимост" от Китай.

Преди Covid-19 САЩ даваха най-големия финансов принос към СЗО. По време на кризата обаче Тръмп преустанови вноските, изисквайки преглед на управлението на организацията.

Говорителят на китайското външно министерство Джао Лицян заяви пред репортери във вторник, че САЩ се опитват да наклеветят Китай, но са се объркали ако си мислят, че могат да използват Пекин, за да избегнат собствената си отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 5 Отговор
    Сащ прехвърлиха вината за Иралнна всички участници , сиреч групове грешка
  • 2 123456

    3 4 Отговор
    Нека ККП дадат примери в историята си заради, което може да им се вярва за каквото и да е. И сега са постъпили както винаги и както всички ККП-та на всички земни кълбета-както беше казал един наш БКП умник в престаранието си.