19 Май, 2020 13:12 1 518 1

Руският премиер пребори коронавируса

  • михаил мишустин-
  • коронавирус-
  • премиер-
  • русия

Премиерът се върна на работа

Руският премиер пребори коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин се върна към изпълнението на задълженията си, след като пребори коронавирусната инфекция, съобщава ТАСС.

Текстът на указа на президента на Руската федерация Владимир Путин, с който се отменя възлагането на задължения на премиера на първия заместник-председател на правителството Андрей Белоусов, е публикуван във вторник на сайта на Кремъл.

Докато беше в болница, Мишустин проведе няколко срещи във формат на видеоконференции. По-рано беше отбелязано, че той се възстановява и скоро може да бъде изписан от болницата. В понеделник премиерът все още провеждаше съвещания от болницата.

На 30 април държавният глава подписа указ „За изпълнението на задълженията на министър-председателя на Руската федерация“. Сега ефектът от този документ се признава за „загубил сила“. Настоящият указ е влязъл в сила от датата на неговото подписване.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сиблок

    1 0 Отговор
    Булгарина Боче Борисовичкин беше заразен с ментал червей, който изяжда мозъка. Той е в добро здраве ама главата вече дрънчи на кухо и празно.