Last news in Fakti

19 Май, 2020 15:45 2 636 3

Сърбия отваря граници за четири страни

  • сърбия-
  • граница-
  • граждани

Граждани ще влизат свободно

Сърбия отваря граници за четири страни - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия планира да отвори своите граници за четири съседни страни, съобщи B92.

Страните са Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания и Северна Македония. Преминаването на границата ще става при свободен режим.

Гражданите на тези страни няма да трябва да полагат тестове. Те ще влизат в Сърбия по нормален начин.

На този етап граждани на други страни ще трябва да отговарят на условия, преди да преминат границата. Чуждестранните граждани, които са важни за икономиката на страната, също ще могат да преминат свободно.

Те ще получат разрешение за движение от дома си до работното място. Сръбските граждани могат свободно да влизат и излизат от страната.

Разглежда се въпросът за отваряне на границата с Косово. Преговори ще се водят с други съседни страни като България и близки в района.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нико

    6 1 Отговор
    Ти да видиш. Югославски съюз
  • 2 бачо Илия

    10 1 Отговор
    Ще се наложи скоро да ги шамаросваме. Отдавна не сме го правили и започнаха да се лигавят.
  • 3 Ивчо

    8 1 Отговор
    Най-напред те нямат граница с Албания, която да отворят. А границата със Северна "Македония" я отварят, за да почнат пак да поддържат антибългарската пропаганда там, понеже някои неща почнаха да излизат наяве. Северна Македония е изкуствено създадено леке, дело на сръбската антибългарска пропаганда. Спонсорират дърти комунисти сърбомани да правят "македонски" партии в България, Албания и Гърция, но не и в Сърбия, сетете се защо. Тези партии непрекъснато правят провокации към тези държави и най-вече към България. Сега тяхната сърбоманска партия ОМО Илинден Пирин ни осъди в Страсбург за 14-ти път. Точно когато имахме други ангажименти те са възползваха и сега ше налапат едни 60-65 хиляди лева. Заплашват цяло едно село. Сърбия за тва изгуби Косово. Защото ламтеше и все още ламти за чуждото, вместо да е благодарна за своето и за това загуби Косово. Но поука не си взеха. Ше си я вземат, но ще е малко късно. Нека сега да са радват, че са отворили несъществуващата си граница с Албания. И май ше трябва да им се отреже и границата със Северна Сърбомания.
Новини по държави: