19 Май, 2020 14:53 2 598 6

Обвиниха президент на държава в измяна

  • украйна-
  • леонид кучма-
  • андрей ермак-
  • подсъдими-
  • държавна измяна

Леонид Кучма и Андрей Ермак вече са подсъдими

Обвиниха президент на държава в измяна - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Украинската служба за сигурност заведе дело за углавно престъпление срещу екс президента, представител на Киев в контактната група за Донбас Леонид Кучма и председателя на офиса на президента на Украйна Андрей Ермак. Двамата са обвинени в извършване на държавна измяна.

„Украинската служба за сигурност най-накрая образува дело за извършване на държавна измяна от страна на „отделни представители на украинската делегация” относно преговорите в Минск”, написа в своя профил в социалната мрежа Facebook депутатът от партията „Европейска солидарност” Владимир Вятрович. Той добавя, че му се е наложило да се обърне към съда, за да бъде започнато производството. „Жалко, че Украинската служба за сигурност не действа спрямо закона и веднага след моя сигнал и на мен ми се наложи да се обърна към съда”, допълни той.

Сайтът voicesevas.ru припомня, че на 23 април 2020 г. съдът задължи Украинската служба за сигурност да заведе дело срещу Кучма и Ермак за държавна измяна. Углавното дело е възбудено във връзка със създаването на консултативен съвет в рамките на контактната група за Донбас в Минск.

Ръководителят на украинската делегация в ПАСЕ, депутатът от фракцията във върховната Рада „Блокът на Петро Порошенко” Владимир Арев обвини Кучма в измяна заради призивите му за сваляне на блокадата и забрана за ответен огън в Донбас. За това Вятрович също критикува Кучма.

В същото време, допитване за това кой е най-добрият президент на Украйна, на първо място гражданите поставят именно Леонид Кучма – вторият президент демократичен президент на страната, ръководил я в периода 1994-2005 гг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    16 2 Отговор
    Оставете ги да се самоизядат,те там са непоправими.
  • 2 Хауърд Лъвкрафт

    3 17 Отговор
    Всички копейки това ги очаква !
  • 3 123

    8 5 Отговор
    А после ще има Белене за предателите които служат на ФАЩ

    Коментиран от #4

  • 4 Акция 1005

    3 14 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Ти явно си от тия 30 души недоволни пред парламента от българското правителство? България не е от 30 души, а от 7 милиона граждани и за да свалите всемогъщата ГЕРБ от власт ще са ви нужни още поне 6 милиона, но как ще изкарате 31-вия на протест се пита в задачата? Математически, това може да се случи през 3078 година..Украинците се справят добре, скоро и ние ще изкараме на съд президент за държавна измяна. САЩ отиват на кино, но обнадеждаващото е, чe Русия я следва неотлъчно и това си личи не само по масовите погребения в околностите на Москва с багери в масови гробове /давам веднага линкове с клипове/, а и по масовото строене на военни полеви болници в мините в Сибир /има статии и тук/. Русия не само настигна САЩ, въпреки заповедите на Путин за носене на маски навсякъде, но и я изпревари. Питам къде са отворковците, дето в началото на април се басираха с мен че заразените няма да са повече от 300, а починалите повече от 15 в Русия? Пита се в задачата коя всемогъща сила унищожава съюзниците от втората световна война САЩ и Русия и провеждащата съвместно учения с Русия, Китай? Отговорилите правилно ще бъдат наградени с орденът на СС - Германски златен кръст I-ва степен, а неправилно отговрилите, бити с палки от жандармите наши, като тези протестиращите 30 души пред парламента /бъзинга/…

    Коментиран от #5

  • 5 Акция 1005

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Акция 1005":

    искам помощ някой да се обади 112 - ПОЛУДЯВАМ
  • 6 не може да бъде

    0 0 Отговор
    Това просто не мога да го повярвам,просто не може да бъде!Предлагам на всички,които се интересуват от темата да разгледат досиетата и на двамата!Това са върли националисти,само че са по-хитри и са в голяма степен плъзгави реалисти!Арестът е симптом,че националиститте почват да се самоизяждат!В своите "Ранни разкази" Шолохов описва как се е водила Гражданската война в Украйна 1918-1920г!Това е война на украинци един срещу друг-брат срещу брата ,баща срещу синовете си,майка и син срещу баща и син и т.н.при това с жестокост и непримиримост от рода на тази в конлагерите!Родените на тази територия и болшевики и противниците им се отричават с краен фанатизъм!Май не са се променили много и това ме прави песимист за бъдещето на Украйна като държава!Такава държава няма бъдеще!
Новини по държави: