Last news in Fakti

20 Май, 2020 07:12 4 960 48

Опасения за „финансов ураган“ в ЕС

  • ес-
  • пандемия-
  • икономика-
  • ангела меркел-
  • еманюел макрон

Това е най-вероятният сценарий, ако съвсем скоро европейските лидери не стигнат до компромисно решение по следващата финансова рамка и за икономическия план за възстановяване

Опасения за „финансов ураган“ в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Опасения, че Европейският съюз ще бъде сполетян от „финансов ураган“, изрази председателят на бюджетната комисия в Европейския парламент Йохан Ван Овертфелд.

Това е най-вероятният сценарий, ако съвсем скоро европейските лидери не стигнат до компромисно решение по следващата многогодишна финансова рамка и за икономическия план за възстановяване, категоричен е евродепутатът.

Овертфелд е оптимист, че първата крачка е направена, след като Германия и Франция имат общо предложение за 500-милиардна подкрепа. Все още обаче остават четири страни против - Нидерландия, Швеция, Дания и Австрия, припомни той:

„Това са 4 държави, които са част от ЕС. Ние може да не сме съгласни с тях, да спорим с тях и да се опитаме да ги убедим в противното на тяхното мнение. Все някога трябва да се постигне консенсус. Всъщност, за мен това е проблемът с главно „П“.

След като в понеделник Берлин и Париж се споразумяха за пакет за подкрепа от 500 милиарда евро, набрани чрез облигации, следващата седмица в Брюксел се очаква и предложението на Европейската комисия.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жълт код

    23 1 Отговор
    За някои държави ураган за други кураган.
  • 3 С две думи

    39 9 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Ковид 20":

    Никой за нищо не е гласувал-просто хората се хванаха на лъжите за "светлото европейско бъдеще" и " общият европейски дом"...-мислеха си наивниците,че богатият Запад ще им позволи да живеят с тяхният стандарт..-това е накрадко

    Коментиран от #5, #48

  • 4 Въпрос към Доктор Ковид 20

    28 3 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Ковид 20":

    А ти кога гласува по тези въпроси. И кого изобщо са питали?
  • 5 Доктор Ковид 20

    5 15 Отговор

    До коментар #3 от "С две думи":

    Добре де, но дай писмено обяснение защо гласува за тези неща дето те попитах, а сега си недоволен/на??

    Коментиран от #15, #31

  • 6 Я ако обичаш

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Ковид 20":

    , изброй датите на които са проведени тези референдуми , че нещо не се сещаме!

    Коментиран от #10

  • 7 Без сантименти

    28 2 Отговор
    Този финансоф ураган и без това си предстоеше-беше неизбежен.Факт е,че глобалният и либерален финансов елит неможе да избегне износената вече политическа и икономическа катастрофа-и затова си намериха сега причина-Короновируса...А кризата със или без този вирус си идваше-просто сега си намериха оправдание.....
  • 8 ****

    20 6 Отговор
    Айде да се разпада вече това недоразумение наречено ЕС.Ние станахме доброволни роби на бившите робовладелски страни,и самите те продължават да набират такива, вместо те самите да запретнат ракави и да работят.
  • 9 Професор

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Ковид 20":

    Дай да ти отговоря най подробно на това питане. Кратък отговор: защото българите не знаят английски, а тези, които знаят този език са комунисти и дечица на комунисти. По подробно: Когато ние скачахме по площади и искахме капитализъм, пазарна икономика и демокрация, се разпадна СССР. Тогава, в недрата на западното капиталистическо общество, което за нас беше модел, се таеше една идеология, която ние и не подозирахме. Това е старата глобалистка болшевишка идеология на Троцки, троцкизмът. В Европа беше известна като "еврокомунизъм", а в Америка като "спартакизъм" (понеже в Америка комунизъм беше станала мръсна дума). Защо ние тази идеология не я познавахме? Защото ние познавахме добре нейният антипод, национал-комунизма, или с други думи сталинизма. Последният се бореше с болшевишкия троцкизъм много свирепо, и в нашите страни троцкизмът беше неизвестен. НО -- докато скачахме на площадите, труцкизмът ликуваше, защото неговият най-голям враг, национал-комунизмът, потъна в прахта. Старият болшевизъм стана нов глобалистки соросоидален неомарксизъм и ПРЕВЗЕ тиомълком западните страни. Ние наивно даже и НЕ ЗАБЕЛЯЗАХМЕ ТОВА.

    Коментиран от #11, #12, #19

  • 10 Доктор Ковид 20

    5 11 Отговор

    До коментар #6 от "Я ако обичаш":

    Мене са ме питали, а тебе като не са те питали значи нямаш право на мнение за тези неща, затваряш си човката и отиваш в кухнята да помагаш на айшето да си изкъпете дечурлигата, за да тръгнат на училище и да станат по-грамотни от вас! Ясен ли съм или да ти го разясня по-подробно?

    Коментиран от #13, #17

  • 11 Доктор Ковид 20

    3 9 Отговор

    До коментар #9 от "Професор":

    Еми заминаваш за Швейцария където ти ще решаваш тези неща и спираш да роптаеш! Ясен ли съм, или по-подробно да ти го изясня??
  • 12 Професор

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Професор":

    Та, да продължа. Неомарксизмът постепенно ПРЕВЗЕ западните капиталистически общества с една едничка цел -- да ги разруши. Западни интелектуалци и учени разкриха този процес, но в България нямаше кой да ги чете -- онези, които знаеха английски бяха изградени неомарксисти, а тези, които не бяха неомарксисти, не знаеха английски. Неомарксизмът трансформира ЕС от икономически в политически съюз, който практически замени СССР и даже си назначи собствени комисари, както болшевиките направиха през 1917 г. Глобалисткият неомарксизъм, известен у нас още и като соросоиден джендеризъм, анти-индустриален енвайрънментализъм, толерастия, либерастия и пр (все имена излезли от недрата на умния ни народ, който налучка безпогрешно какво става, но поради незнаене на английски не бе наясно с терминологията), ПРЕВЗЕ западните страни в рамките на 2-3 години: от 1990 до към 1993 г., до степен до която еврокомунистическите партии в ЕС, както и спартакистките организации в Америка се САМОРАЗПУСНАХА -- те нямаше вече за какво да се борят, понеже властта бързо стана тяхна!

    Коментиран от #14, #21

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Професор

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Професор":

    Продължавам по-нататък. Неомарксизмът доведе до разруха преди всичко на западните капиталистически страни, в които се настани. Новоосвободилите се страни в Източна Европа станаха негови колатерални жертви, но най-големите поражения неомарксизмът нанесе на най-мощните и най-развитите капиталистически страни. Гражданите им с ужас наблюдаваха дегенерацията на техните общества, наркоманизирането и опедерастяването на техните деца, невероятното нарастване на престъпността, алкохолизма, пороците, и на умишлената анти-западна имиграция от цивилизационно антагонистични и примитивни страни в тях. Източна Европа си помисли, че тези поражения са специално насочени към нея, но истината беше, че те удариха най-тежко именно Запада. И -- ИЗВЕДНЪЖ се случи чудо! Най-мощната капиталистическа страна, САЩ, намери начин да се оттърси от неомарксистката идеология, като избра за президент анти-глобалиста, анти-неомарксиста, капиталиста ДОНАЛД ТРЪМП. Вижте кои го подиграват, вижте соросоидите, които се опитват да го свалят. ЕТО ТОВА СА ГЛОБАЛИСТИТЕ НЕОМАРКСИСТИ. Това е драмата, която се играе пред очите ви. Просто ПРОГЛЕДНЕТЕ!

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българина

    2 1 Отговор
    Никой не казва защо не са съгласни? А да, защото парите ще ги теглят всички а ще ги ползват ДВЕ! а ние защо сме съгласни или сме в групата на безгласните?
  • 17 Репресиран от герб

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Доктор Ковид 20":

    И кой си ти дето са те питали дали евреичето паси да подаде документи за нато и ес, а? Много си отворен нещо.!
  • 18 Професор

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "Професор":

    И да завърша -- ТА, в момента, ние си мислим, че капитализмът, пазарната икономика и демокрацията са ЛОШИ. Но те не управляват днес западните страни, неомарксистката глобалистка идеология ги управлява, а тя иска ДА РАЗРУШИ капитализма, пазарната икономика и демокрацията. Ние мислим, че Германия, или Франция, или ЮКей са капиталистически демокрации с пазарни икономики? НИЩО ПОДОБНО! Днес те са неомарксистки глобалистки сбирщини н на ошашавени хора от кол и въже, управлявани от соросоидни властници, представящи се за "строители на новия глобален свят", точно както болшевиките са се представяли за строители на новия международен комунистически ред в цял свят, преди Сталин да ги изтрепе и/или да ги натика в Гулаг за да строи своя национал-комунизъм, който беше антипод на интернационалния болшевизъм. ЕДНА НАДЕЖДА има да се ликвидира тази неомарксистка глобалистка чума, и тя се казва ДОНАЛД ТРЪМП, запомнете това.

    Коментиран от #20, #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сух

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "Професор":

    Добре написано..
  • 21 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Професор":

    Професоре без диплома, не неомарксизъм , а неолиберизъм се казва движението в Европа, което бе пипулязиранооще още от Татчер. При марксизма, бил той нео или не като главна методичка на комунистите, средствата за производство са в ръцете на народа,на държавата, а не в единия процент богаташи от върха на пирамидата. Неолиберизма, нямащ нищо общо с традиционния либерализъм ни довя нови моди като гей парадите, смяна на пола и сексуално образование на децата още от втори клас. Още инвазията на нямащи намерение да работят търтеи от Африка и Азия.

    Коментиран от #27

  • 22 Максим

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "Професор":

    Възможно е бабите от твоето село и да те наричат професор заради словения поток от думи като неомарксизъм Тях може и да заблудиш, но в главата ти е голяма каша, лекувай се докато е време. Иначе ще ходиш по улиците и трамваите и ще си мърмириш как неомарксизма е причина за всичките ти лични нещастия.

    Коментиран от #25

  • 23 Ганю

    2 4 Отговор
    Е сега като и в ЕС не ни е добре защото сме слепи за това което е направено до сега да идем в евроазията защото там са цъфнали и завързали.Това ли искате.Тогава хванете пътя при Путягата а не на запад към ЕС

    Коментиран от #28

  • 24 Професор

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Виж какво, за теб важи в пълна сила великата българска поговорка "ти го кръщаваш, то ти пърди". Верно е, че Меркел и Макарон, например, са антикомунисти. Далече са от комунизма. Те са далече от сталинисткия национал-комунизъм, понеже са ТРОЦКИСТИ, тоест, неомарксисти, тоест, глобалисти, тоест, соросоиди. Неомарксизмът е съвременната ре-инкарнация на международния болшевизъм от 20-е години на 20-и век. Троцки, по тази логика е също антикомунист, понеже е анти-национал-комунист, тоест, антисталинист. Това не го прави по-малко болшевик и радетел на световния болшевишки "нов ред". Радетели на този нов глобалистки ред са и твоите неомарксистки приятелчета Макарончо и Тантето. ЕДИНСТВЕНАТА защитна реакция на добрия стар капитализъм, с неговата носеща заможен живот на средната класа пазарна икономика, и с неговата демокрация, стана през 2016 г. с избирането на Доналд Тръмп в САЩ. И забележете ЯРОСТТА, с която неомарксистите на Запад, в синхрон с китайските комунисти (дето също са се писали глобалисти) ИСКАТ да го свалят от власт. ЯРОСТ до изиграване на най-силното възможно оръжие: БИОЛОГИЧНОТО. Една сготвена от китайската компартия ПАНДЕМИЯ за да съсипе гордостта на Тръмп -- възраждащата се от неомарксистката разруха капиталистическа икономика на САЩ.
  • 25 Професор

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "Максим":

    Максимчо, ти да не си на Горки правнучето? Аз съм хабилитиран професор в Америка, мен не ме мисли, ходи събирай бутилки по кофите в Каспичан за да си платиш Интернета.
  • 26 Сандо

    0 1 Отговор
    Докторе,имате проблеми с паметта!Идете при някой колега да ви помогне.
  • 27 Професор

    12 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Разликата между (А) 1% политическа върхушка управляваща ДЪРЖАВАТА, притежавайки я цялата, заедно със "средствата й за производство" и (Б) 1% соросоидна върхушка от богаташи-глобалисти опитващи се да управляват цял свят и всичките му "средства за производство", Е ИМЕННО разликата между традиционният национален сталинистки марксизъм и сегашния глобалистки неомарксизъм. Имай предвид, че сталинизмът едно време не случайно победи болшевизма -- международният болшевизъм доведе Русия до невъобразима разруха, съизмерима само с разрухата, която съвременният неомарксизъм довежда в западните страни, в които е на власт. НО -- готви се: както навремето болшевизмът си намери майстора, така и днес неомарксизмът ще си го намери и вече си го намери. Не, не е ПУТИН, а е ТРЪМП. Не случайно неомарксистите непрекъснато се мъчат да изкарат, че Тръмп е агент на Путин, понеже много добре знаят, че и Путин е анти-глобалист. Само че, Путин, за съжаление, не е про-капиталистически настроен и обърка напълно приватизацията в Русия. Така че, няма много общо с Тръмп, само дето и двамата са анти-глобалисти. За неолиберализма -- това е ранен етап на неомарксизма, ако знаеш английски, има един професор Jordan Peterson, той ги обяснява нещата. Гледай го в Ютюб.
  • 28 Професор

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ганю":

    Въобще не казвам това. Мисля, че неомарксизмът в ЕС ще бъде свален скоро от гражданите на Запад, особено ако Тръмп спечели втори мандат. Надявам се да бъде свален.
  • 29 Тито

    4 1 Отговор
    Сега се видя истинското лице на този лицемерен ес.сомо разпад е истината българи.

    Коментиран от #30

  • 30 Професор

    9 0 Отговор

    До коментар #29 от "Тито":

    Разпад на политическия неомарксистки конгломерат ЕС -- твърдо ДА. Икономическа интеграция основана на принципите на ЕИО отпреди 1990 г. -- също твърдо ДА.

    Коментиран от #37

  • 31 kukoto

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Доктор Ковид 20":

    Никой не е питал хората,нещо си се обръкал.
  • 32 Професоре,

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Ковид 20":

    тоя коментар днес под всяка статия ли ще го copy-paste-ваш?

    Коментиран от #33, #35

  • 33 Прощавай,

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Професоре,":

    ,,докторе".
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Соросоидна смрад

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Професоре,":

    Така си изкарват паричките някои - спуснати са им опорки и няма да си играе да пише едни и същи лъжи под всяка статия - затова копи и пейст - така да се каже механизация на труда. Ти да не мислиш че им дават кой знае какви пари да тролят - колкото да има за ядене или наркотици или пиячка - за всеки е различно.
  • 36 Върнете Турското Иго

    3 3 Отговор
    Махайте ЕС!!! По време на турското иго БГ е била 10 пъти по-приятна за живеене и българите са си стояли тук!!!! По време на ЕС държавата се закрива и мафията се въздига, а народа бяга във всички посоки по света за да се спасява

    Коментиран от #41

  • 37 Гербав трол

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "Професор":

    Само да допълня че опорочаването на ЕС и превръщането му от икономически в политически съюз се случи с активното съдействие на Америка. Много пъти съм казвал че санкциите против Русия и противопоставянето не са против Русия а против ЕС. Технологично развита Европа с ресурсите на Русия (при добри отношения) беше рецепта за успех но откакто въведоха санкциите и изолацията еврото почна да пада спрямо долара. Единствената заплаха за господството на долара е от еврото - нито йоана нито рублата могат да го свалят но виж еврото беше на път да го направи. Точно заради това нападнаха Ирак и Либия защото те искаха да търгуват петрола в евро - ако бяха допуснали и други щяха да се присъединят а загубят ли господството на долара губят всичко.

    Така че американците до последно ще поддържат ЕС в сегашния си вид защото им е много изгоден нищо че затъва а ако е само икономически съюз не могат да го управляват както сега.

    Коментиран от #38

  • 38 Професор

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "Гербав трол":

    Виж сега, САЩ имаше неомарксистко лице преди да дойде Тръмп на власт. Това, за което говориш се отнася за това лице на САЩ. Неомарксистката глобалистка политика на САЩ започна със стария Буш и завърши с Обама. Днес нещата са малко по-различни, но неомарксистката реакция срещу Тръмп в САЩ и до днес ПРЕЧИ на подобряването на отношенията на САЩ с Русия. За неомарксизма, който е модернизиран троцкизъм, Русия на Путин е ре-инкарнация на сталинизма, така че между тях се играе старият конфликт Сталин-Троцки в съвременни условия... Тръмп е ЗА подобряване на отношенията с Русия, но виждаш, че като посегне да прави това и веднага неомарксистите се опитват да го свалят с пълзящ преврат.

    Коментиран от #42

  • 39 Потвърждавам за Петерсон...

    2 0 Отговор
    ....изобщо Петерсон и всяко негово ръзъждение е, единствения съвременен глас на разума! Проблема е, че хората толкова са оглупяли в липсата си на елементарни възможности за проследяване на причинно следствената връзка , че не намирам и един познат който да може да го разбере. На третото изречение на Петерсон вече са блокирали ..рама е пълен. А пълната неспособност да си задават въпроса защо и пакета от вменени псевдо логически връзки е превърнало мнозинството в био маса. Тръмп може косвено и да носи светлина в тунела, но арогантността му примесена с глупостта му ще го свали от власт. Може да плаши сорсоидите , но плаши и нормалните хора с неадекватните си думи и безпардонно поведение.

    Коментиран от #40

  • 40 Професор

    6 1 Отговор

    До коментар #39 от "Потвърждавам за Петерсон...":

    Тръмп няма НИТО ЕДНА неадекватна дума или действие. МНОГО ги разбира нещата и действа много умно. Неомарксистите в ЕС го представят като неадекватен клоун, а "обикновените хора", както винаги вярват на пропагандата на глобалистките медии. Тръмп НИКОГА няма да се откаже и никога НЯМА да приеме нещо по-малко от ПЪЛНА ПОБЕДА над глобализма и неомарксизма.
  • 41 Гербав трол

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Върнете Турското Иго":

    Не е виновен ЕС а моделът в който се превърна - политически съюз в който накакви хора които нито си чувал нито си гласувал за тях те управляват и ти нареждат какво можеш да правиш и колко криви краставици да произвеждаш.

    Виж ако беше икономически съюз на независими държави какъвто беше до 90-те години но също трябваше и да има военен съюз в който членки да са само членките на икономическия ЕС (не сегашното НАТО защото то е доминирано от САЩ и Турция) щеше да е доста по-добре. Това е била мечтата на генерал дьо Гол - обединена Европа от атлантика до Урал - неговата мечта е включвала и Русия макар че тогава е било СССР.
  • 42 Гербав трол

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Професор":

    Бъркаш неолиберализма или неомаксизма с което почти съгласен с теб в САЩ започна от Картър - при него за пръв път се появи а при Буш вече беше тотален - така да се каже "дълбоката държава" завзе цялата власт. Съгласен съм че и САЩ не са това което бяха преди Картър - превърнаха се от демократична страна в империя. Не знам Тръмп дали ще може да се справи с "дълбоката държава" - много преди него са опитвали и не са могли въпреки че тогава не държаха цялата власт - единственото добро е че той не е представител на тази "дълбока държава" но не съм толкова уверен като теб че той ще може да направи нещо.

    Коментиран от #45

  • 43 Изясняване

    0 1 Отговор
    Криза или възход на икономиката в ЕС ,винаги има и за онеправданите.
  • 44 Jiko

    1 0 Отговор
    Са нали се сещате че всички държави взелеи пари от ЕС ще ги връщат безплатен обят няма е да сега ще си ги заемат под някоя друга форма а няма да си кажат да ги връщат а честит ви ЕС
  • 45 Професор

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Гербав трол":

    Либералната демокрация еволюира в неолиберализъм. Неолиберализмът при Картър еволюира в днешния неомарксизъм. По времето на Рейгън имаше прекъсване в тези процеси. При Обама беше триумфът на победилия неомарксизъм. Щеше да бъде повсеместен при Хилари, но не стана. Претърпя неочакван разгром, още не може да го преживее...
  • 46 Ввв

    3 0 Отговор
    Макрончо и компания ще си изтеглят заем,точка!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Mimi

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "С две думи":

    Много точно!