20 Май, 2020 12:09 1 837 5

Русия не иска политизиране на пандемията

  • русия-
  • политизиране-
  • сергей лавров-
  • пандемия-
  • коронавирус

Трябва да има сътрудничество между страните

Русия не иска политизиране на пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският външен министър Сергей Лавров коментира, че няма да е добре, ако световната борба срещу пандемията COVID-19 се превърне в "жертва на геополитически игри и амбиции", предаде БНР.

Той също така подчерта, че декларацията на Световната здравна организация поставя основата за разработването на ваксини срещу COVID-19 в глобален план и че е необходимо сътрудничество между страните.

Изказвайки се на пресконференция след министерска видеоконференция на Съвета на държавите от Балтийско море във вторник вечерта, Лавров заяви, че по-нататъшното развитие на СЗО "не може да бъде постигнато с една единствена стъпка, която да реши всички проблеми в рамките на 30-дневен период или да се предвидят всички проблеми, които могат да възникнат през този 30-дневен период".

Коментарите на Лавров са свързани с отправената от Доналд Тръмп заплаха, че ако до 30 дни СЗО не се ангажира с подобрения, САЩ могат да прекратят трайно нейното финансиране. Сергей Лавров също така добави, че напредъкът на Световната здравна организация трябва да се основава на "твърдия анализ на ситуацията и фактите".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъжна история

    5 4 Отговор
    Там нали бяха най-добрите лекари? Хората ги лекуваха още на първото кихане със секретни лекарства. Май стана като Бойко - уж снежинките ги ловеше във въздуха, а зимата все го изненадва.
  • 2 опорна точка

    3 6 Отговор
    Щом Кремъл е против политизирането на пандемията, значи за света е добре да се политизира пандемията. Аз се ориентирам лесно по тях - те не грешат.
  • 3 Сандо

    4 4 Отговор
    Те не искат,ама някои трябва да си намерят виновни за провала си в борбата с вируса и многобройните жертви.Китай и Русия винаги са подходящи жертви,а и те са виновни ,че съществуват.Останалото е въпрос на пари и добре отработени модели - нищо ново под слънцето.
  • 4 Доктор Ковид 22

    6 4 Отговор
    Русия знае ли какво всъщност иска, вертолетите и самолетите и падат като круши всеки ден??Защо руснаците не си купуват американски летателни апарати като нас нали ужким били богати, а летят на раздрънкани ламарини от по-миналия век?? Имам питане към петте вечно недоволни коментиращи в този форум и към 30-тте недоволни пред парламента! Защо гласувахте за влизане в НАТО? Защо гласувахте за влизане в ЕС? Защо гласувахте да станем капиталистическа държава с пазарна икономика? Защо не гласувахте да станем част от СССР? Защо гласувахте за покупката на американските самолети, а не на руските? Защо гласувахте за нас гражданите да ви управляваме? Защо гласувахте За противоепидемичните мерки, а не против тях?? Кой, кой, кой ви насили да направите това??
  • 5 варненка

    3 1 Отговор
    Никъде не е цветя и рози. Все още на 1 милион население смъртните случаи в Русия спрямо тези в САЩ са 14 пъти по-малко. Е, никой не знае дали това са действителните цифри за броя на починалите, но и в двете държави, никой не тества починали в домовете си хора дали са имали коронавирус или не. Спрямо най-засегнатите в Европа държави също не изглеждат толкова трагични фактите. Може би защото в Русия средната продължителност на живота е по-ниска, няма толкова много старчески домове и възрастни хора над 80 години като в Италия и Испания например. Не се справят по-зле руснаците. Въпреки недостига на средства правят доста тестове, стремят се да осигуряват предпазни средства за лекарите в болниците. Ние имаме 17 души умрели на 1 милион население с доказан коронавирус. Те са с 20 починали на 1 милион, което е абсолютно съпоставимо като цифри засега. В Белгия са над 800 на 1 милион население.