20 Май, 2020 14:11 1 569 8

Турция отново приема здравни туристи

  • турция-
  • коронавирус-
  • болници-
  • здравни туристи-
  • тестове-
  • българи

Пациентите могат да бъдат придружавани максимум от 2 лица

Турция отново приема здравни туристи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция започва да приема отново здравни туристи. Пациентите от 31 страни, сред които и България, ще могат да пристигат в страната. Необходимо е пациентите първо да се регистрират в листата на фирмата „Международни здравни услуги“ към турското здравно министерство. Сайтът е достъпен на английски, арабски, руски, турски и френски език.

След предварително одобрение на заявката, разрешително писмо за пътуването ще бъде изпращано на съответните институции в страната, от която е пациентът. Пациентите могат да бъдат придружавани максимум от 2 лица. Всички те ще бъдат допускани на територията на Турция, ако покажат документи за негативен тест за коронавирус в родната им страна в последните 48 часа. Друга възможност е при влизaнe в Турция нa пaциeнтитe и на тeхнитe придружитeли да ce направят PСR-тecтoвe зa COVID-19 cрeщу зaплaщaнe или да ce взeмaт прoби зa PСR-тecт.

След като влязат на територията на страната, желаещите да получат лечение в Турция, ще бъдат настанявани в лечебните заведения, с които имат договорка и никъде другаде, предаде БНР. По-рано вестник „Хюриет“ съобщи, че се очаква турските болници да се върнат към нормалното си функциониране и да приемат редовните пациенти от 1 юни.

Броят на пандемичните болници в страната щял да бъде постепенно намален, твърди изданието, но допълва, че в някои големи градове като Истанбул и Анкара с по-голям брой заразени, те ще продължат да функционират. По-рано правителството обяви всички болници, които отговарят на определени минимални критерии, за пандемични и ги задължи да приемат болни с COVID-19. За момента обаче липсва официално потвърждение на изнесената от вестника информация. В края на май турските авиолинии подновяват 60% от вътрешните, както и международните си полети до 22 дестинации в 19 страни, но България не е сред тях.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАСАПИНА

    8 3 Отговор
    Турската здравна система е много добра. Турските лекари са големи професионалисти, а за турските болници оборудвани със съвременно медицинско оборудване. Всичко е благодарение президента им Ердоган

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Браво

    3 6 Отговор
    В Константинопол има добри лекари и болници!
  • 3 Така е

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "КАСАПИНА":

    Трябва да има колегиалност, никой не си плюе колегите!
  • 4 Само питам

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "КАСАПИНА":

    В България умрелите от коронавируса са 116, а в Турция 4199 по последни данни. Е, чии медици са по-добри?

    Коментиран от #5

  • 5 КАСАПИНА

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    Нищо лошо не казвам за българските лекари, но системата не става, болниците са под всякаква критика, мизерия отвсякъде. Всеки българин вижда с очите си това, което пиша
    Ти ако си доволен от това, проблеми няма
  • 6 Туризъм в Турция?

    0 5 Отговор
    Спестявам пари и време. Не отивам на почивка в Турция. Инжектирам се с вируса, сам, вкъщи.
  • 7 Мартинов

    4 0 Отговор
    В България населението е 5-6 мил, от които са починали 116 души.Ако населението на България беше 83 мил колкото е наделението на Турциа ,замислял ли си се тогажа смъртноста в България колко хиляди щяха да умрат????.Деугиая път мисли малко преди да си се изказал:)

    Коментиран от #8

  • 8 Николова

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мартинов":

    Правилно