Last news in Fakti

20 Май, 2020 15:33 1 272 3

ЕК: ЕС трябва да се съсредоточи върху здравеопазването, работните места и компаниите

  • ес-
  • ек-
  • фискална стабилност-
  • инвестиции

Комисията насърчава ЕС да координира подхода си за икономическо възстановяване

Държавите от Европейския съюз трябва да се съсредоточат върху инвестициите в общественото здравеопазване и защитата на работните места и компаниите. За фискалната си устойчивост страните-членки трябва да се притесняват по-късно. Това заяви Европейската комисия в сряда, отклонявайки се от обичайните си призиви за разумни политики и реформи, предаде Reuters.

В своите годишни препоръки към 27-те държави от блока, наречени Европейски семестър, Комисията насърчава ЕС да координира подхода си за икономическо възстановяване, след като коронавирусната пандемия отшуми.

„Този ​​пакет от препоръки беше преработен и оптимизиран, за да даде насоки на нашите държави-членки, докато преминават през бурята. За тази непосредствена фаза нашият фокус е върху инвестирането в общественото здравеопазване и защитата на работните места и компаниите “, каза изпълнителният вицепрезидент на Комисията Валдис Домбровскис.

„След като условията позволят, ще трябва да намерим баланс между постигането на фискална устойчивост и стимулирането на инвестициите“, допълни той.

Европейският комисар по икономическите и финансови въпроси Паоло Джентилони заяви, че по време на възстановяването от очакваната през тази година най-дълбока рецесия на ЕС инвестициите и реформите трябва да бъдат съсредоточени върху „зелените“ и дигитални трансформации и гарантирането на социална справедливост.

„Това също означава, че всеки трябва да плати своя дял. Не може да има място за агресивно данъчно планиране в една солидарна и справедлива Европа“, обясни той с очевидна препратка към технологични гиганти като Google, Apple, Facebook и Amazon. ЕС отдавна смята, че тези компании не плащат справедливия си дял данъци там, където правят пари.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЗА

    0 0 Отговор
    "Това също означава, че всеки трябва да плати своя дял. Не може да има място за агресивно данъчно планиране в една солидарна и справедлива Европа“"
    ТКЗСто наречено ЕС гълта вода,те ми говорят,за "солидарност" и "справедливост"... моряците имат един лаф:" корабът оотъва,те спасяват байрака"...и тези у Брюксел се наиграха...;-)
  • 2 ЕКьт

    2 0 Отговор
    ЕК трябва да се сьсредоточи вьрху източване на дьржавни хазни.
  • 3 the truth

    1 0 Отговор
    И върху ваксината с наночип! Нагли тюфлеци!