Last news in Fakti

20 Май, 2020 17:19 1 372 4

Гръцката икономика може да се свие с до 13%

  • гърция-
  • ддс-
  • икономика-
  • рецесия

Южната ни съседка обмисля намаляване на ДДС за ресторанти и кафенета от 24% на 13%

Тази година икономиката на Гърция може да се свие с 10% до 13% след карантината, която бе въведена, за да се спре разпространението на новия коронавирус, каза финансовият министър на страната в сряда. Той допълни, че правителството ще предприеме мерки за смекчаване на въздействието на пандемията. Това предаде Reuters.

Министърът на финансите Христос Стайкурас заяви пред гръцкото радио Real FM, че икономиката, която през 2018-а остави зад гърба си дълговата криза след три спасителни програми, може да издържи на евентуална втора вълна от инфекции през есента.

Правителство ще подкрепи бизнеса и ще защити работните места, планирайки да предприеме мерки, които биха могли да ограничат прогнозираната рецесия с цели 8 пункта.

„Ние се стремим икономиката постепенно да се върне към динамиката, която имаше през февруари - преди здравната криза“, каза Стайкурас.

Пандемия разруши надеждите за силен икономически растеж в Гърция през 2020-а.

Южната ни съседка обмисля намаляване на ДДС за ресторанти и кафенета от 24% на 13% като част от плановете за рестартиране на туристическия сектор. Премиерът Кириакос Мицотакис ще очертае плана си за възраждане на икономиката по-късно в сряда.

Досега Гърция успява да овладее разпространението на коронавируса сравнително добре в сравнение с другите страни от ЕС. Страната е регистрирала 2 840 потвърдени и 165 смъртни случаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корона Нинова

    1 0 Отговор
    Не, нашата икономика ще се свие повече и то заради Бойко, който е виновен за всичко!
  • 2 Магелан

    0 0 Отговор
    Шок и ужас.Като цяло адекватни препазни и санитарни мерки за населинието против разпостранението на вируса.Но пълен провал в икомическите мерки който се правят на парче?Затова оставка на цялото правителство на ГЕРП,нови избори и да дойдат млади хора който да мислят и действат като професионалисти.
  • 3 ДРЕМЕ МИ КАКВО ЩЯЛО ДА СТАВА

    0 0 Отговор
    ПРИ ГЪРЧОЛЯТА...НИЕ СМЕ ЦЪФНАЛИ И ВЪРЗАЛИ ЧЕ СЕГА И ЗА ТЕЗИ ДА МИСЛЯ...ТЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ ТЯХНА СИ РАБОТА...ПИШЕТЕ КАК НИЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИМ ОТ ШАЙКАТА НА БАЦЕ...

    Коментиран от #4

  • 4 ГоСт

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДРЕМЕ МИ КАКВО ЩЯЛО ДА СТАВА":

    Ми докато чакаш някой друг да ти каже как да се оправиш, все ще си в тинята..
Новини по държави: