Last news in Fakti

20 Май, 2020 20:36 8 245 7

Великобритания с голямо нарушение

  • великобритания-
  • полети-
  • чартър-
  • карантина-
  • нарушение-
  • коронавирус-
  • пандемия

Над 1800 чартърни полета по време на карантина

Великобритания с голямо нарушение - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

По време на наложената във Великобритания карантина във връзка с пандемията от коронаврус на британските летища са кацнали 1812 самолета, чийто статут е бил „чартърен полет”. Става дума за периода 17 март-14април. Официални данни показват, че пътниците не са били задължени да предоставят адрес за контакт с цел ограничаване разпространението на вируса. Информацията стана достъпна благодарение на запитване на представител на Консервативната партия към Министерството на вътрешните работи.

Извършените чартърни полети са били както със самолети на частни лица, т.е. частни полети, така също и товарни и военни. Точна разбивка на броя им не се предоставя.

Информацията идва на фона на засилена критика към Острова относно водената политика за ограничаване разпространението на коронавирус. По-рано правителството призна, че едва 273 души от 18.1 млн., влезли във Великобритания в период на три месеца преди блокирането, са официално поставени под карантина.

Към 13 март също не беше наложена карантина, а пристигащите пътници биваха уведомявани за предприетите ограничителни мерки с плакати, по информационните екрани на летищата и листовки. Към въпросната дата нямаше наложен карантинен или термичен скрининг.

На 10 май премиерът на Великобритания Борис Джонсън информира, че пристигащите със самолети пътници трябва да се самоизолират. По-късно стана ясно, че това ще важи и за тези, които пристигат по суша и вода.

Експертите поставиха под въпрос научната обосновка за въвеждането на подобна политика в този вече напреднал етап на пандемия, а от туристическата индустрия предупредиха за тежки последици за сектора, ако има ограничения.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛУД ВРАБЕЦ

    23 13 Отговор
    Нормално - свободните британци разбраха на време ,че всичко е измислица и шльокавици показвайки голям среден пръст на треперещия евросъюз в това число и чичо САМ ! Адмираций !

    Коментиран от #5

  • 2 курейски дик татор

    10 5 Отговор
    запада се оттърва от излишния товар по брилянтен начин ,и продължават да плямпат за ценности наляво надясно
  • 3 Стоян

    21 9 Отговор
    Простите мисирки се чудят какво да пишат за да защитават тъпите , неадекватни и безмислени мерки наложени и в България.
  • 4 име

    21 7 Отговор
    И какво от това? Да не би някой да очаква, че ще си фалират и разтурят държавата заради един бацил, както направиха главанаците в Бантустана?
  • 5 дам

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "ЛУД ВРАБЕЦ":

    Аха, точно така, англичани и американци доказаха, че простовати руси управници отричащи всичко научно могат да са отговорни за десетки, ако не и за стотици хиляди жертви. Питайте в Испания и Италия, питайте в Манхатън защо има дузини с хладилни ремаркета пълни с трупове пред екаристажите, нали, понеже не е истина и няма жертви. Китай, Южна Корея постъпиха много добре, Германия също се справя. А България разпродаде обдишващи апарати два дни преди да обявят извънредното, ама никой не го интересува, уж отпусна помощи, ама май на никого не е дала, май кредити отпуснаха банките, ама на двойна лихва. Имам приятели в Германия и те вече втори месец получават подпомагане и заеми на лихви с 0 пред запетаята и то с шест цифри, реално, не на думи.

    Коментиран от #6

  • 6 ☠️☠️☠️

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "дам":

    Ма те там така си мрат, бре. Ти знаеш ли колко е труден животът там, хората са изтормозени и нямат пари да ядат. Едвам да духнеш и си мрат почти колкото винаги, нищо че особено в Италия и Испания със седмици не са излизали от домовете си. А ний тук живот си живеем, правихме извънредно положение от 5 случая, а от няколко хиляди отпуснахме мерките.
  • 7 Бай Шиле

    3 0 Отговор
    Това е разработка на военните и спряха мелодия на годината! В Русия съм, в Русия съм!