Last news in Fakti

21 Май, 2020 07:12 3 730 7

Италиански мафиоти получавали социални помощи

  • италия-
  • коронавирус-
  • мафия-
  • мафиоти-
  • социални помощи-
  • ндрангета-
  • калабрийска мафия

Някои от тях са много богати, посочи италианската полиция

Италиански мафиоти получавали социални помощи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Над 100 италиански мафиоти са получавали социални помощи, които сега ще трябва да върнат, съобщи националната полиция, цитирана от AFP.

101 членове на Ндрангета са кандидатствали и са били одобрени за т. нар. „граждански доход“ - вид социална помощ за най-бедните италианци. Някои от тях са много богати и са близки до боса на страховитата калабрийска мафия или са на високи позиции в нейната йерархия.

В комюникето на полицията в южната италианска област Калабрия се отбелязва, че сред бенефициентите на социалните помощи е бил Алесандро Панунци - синът на „италианския Пабло Ескобар“, Роберто Панунци. Баща му е смятан от италианските и американските съдебни власти за един от най-големите трафиканти на кокаин в света. Роберто Панунци се хвалел, че „не брои парите, а ги тегли“. Алесандро Панунци е женен за дъщерята на един от основните колумбийски производители на кокаин, съобщава БНР.

Италианската полиция е разследвала общо над 500 заподозрени, но в крайна сметка се оказало, че „граждански доход“ са получавали неправомерно 101 от тях. Те ще трябва да възстановят общо около 516 000 евро. Полицията освен това смята, че е предотвратила източването на още над 470 000 евро от държавната хазна. Отпускането на т.нар. „граждански доход“ е едно от знаковите решение на предишното италианско популистко правителство - коалиция на антисистемното Движение „Пет звезди“ и крайнодясната партия „Лига“.

Помощта възлиза на 780 евро месечно за живеещ сам човек, ако отговаря на определени критерии. Мярката обхваща общо 5 милиона италианци, които са под прага на бедност и има за цел да допринесе за тяхната интеграция в обществото и да съживи икономическия растеж, като стимулира търсенето. Като цяло се смята, че Ндрангета е изпреварила сицилианската и неаполитанската мафия благодарение на трафика на кокаин от Латинска Америка.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    26 0 Отговор
    А тук мафиотите получават депутатски заплати и имунитет !!

    Коментиран от #2

  • 2 Boxer 3.0

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "истина е":

    Предлагам, за решението на този проблем :
    Получаване на социална помощ, само при условие на временна (за 5г.) СТЕРЕЛИЗАЦИЯ!
    За да няма : "Аз съм на сициални помошти, ама цвъкам чавета кат за последно"
  • 3 Крокодил

    17 0 Отговор
    А в България мафиотите получават европейски помощи, по Евро проекти, които никои дори не помисля да връща!!!!
  • 4 Тоте

    11 0 Отговор
    Всички мафиоти се облажиха от корона вируса докато призоваваха да си стоим в пещерите
  • 5 Тиквун

    10 0 Отговор
    Това е сериозно...Продавам къща в Барселона и царицата на гащите с дете бонус.Спешно е
  • 6 100 на 100

    11 1 Отговор
    А в България има и програма 100/100 за такива като ДжиПи груп
    с благодарност,че оправиха Граф Игнатиев и строят родината с магистрали и мостове си направиха 200 дка хасиенди до Камбаните, а сега и си правът офиси по програмата за саниране на Бистришко шосе в кулата на Балканкар
  • 7 Имаме и слепи с пенсия

    6 0 Отговор
    Дето карат автомобили по 100 000 евро! В съда ходят с придружител, на който също държавата му плаща!