21 Май, 2020 09:39 2 350 16

СЗО: Предупреждаваме, че е възможна втора вълна

  • сзо-
  • мелита вуйнович-
  • коронавирус-
  • втора вълна-
  • пандемия

Населението трябва да разбере, че опасността не е преминала

СЗО: Предупреждаваме, че е възможна втора вълна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Втората вълна от COVID-19 може да се разпространи по целия свят след края на първата. Това заяви представителката на Световната здравна организация (СЗО) в Русия Мелита Вуйнович в ефира на канал "Русия 24", предава TACC.

"Където и да е преминала първата вълна, ние предупреждаваме, че е възможна и втора. Важно е населението да разбере, че опасността не е преминала, още има риск", каза Вуйнович, цитирана от агенция "Фокус".

Все още е рано да се премахват ограниченията, наложени заради коронавируса, смята още тя. Според Вуйнович смекчаването на мерките за борба с вируса в момента заплашва да увеличи смъртността от него.

Тя още отбеляза, че Русия веднага е започнала да предприема различен набор от мерки, които са помогнали за намаляването на смъртността от вируса в страната, както и за забавянето на разпространението и по-бързото идентифициране на случаите на болестта. По-рано Мелита Вуйнович в интервю заяви, че втората вълна на пандемията от коронавируса е неизбежна, тъй като по-голямата част от населението още няма имунитет за COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    7 6 Отговор
    Не възможна, а неизбежна. 13-ти Ноември, Петък, след като Бай Дончо затвърди мандата, ви почваме с ваксините и имунизационните паспорти, нема мърдане..
  • 2 Баш Батка

    11 0 Отговор
    Възможно е и земята да е плоска...

    Коментиран от #3

  • 3 ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Баш Батка":

    Универсален факт.
  • 4 Гарантирано от ГЕРБ

    11 0 Отговор
    Тия от СЗО са много гладни и коронавируса им е добре дошъл за огромни парични потоци към тях!
  • 5 хайл

    9 0 Отговор
    Няма кой да им се върже вече на тея измамници от СЗО
  • 6 Мислещ

    7 0 Отговор
    Тоест, втори удар от НАТО...?
  • 7 Фактъ

    6 0 Отговор
    СЗО е ционистки плевел !
  • 8 Обикновен човек

    2 2 Отговор
    Напълно е възможно в България след като отворят и напълнят Слънчев бряг с заразени англичани !На кой му пука за здравето на българина важното е пари да валят в джобовете на мафията ГЕРБ която контролира българското черноморие ,всичко друго е празни приказки и дрънкане на безсмислици за Торбалан от сутрин до вечер по телевизия и медии ,прах в очите на хората .....Така че втората вълна в България ще е от изток на запад ,от черноморието към София и цяла България!!!!
  • 9 Рошко

    4 0 Отговор
    Аз искам и третaи четвърта и пета, ше ставаме партизани и ние ша ва почваме,
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ха ха ха ха ха ха

    0 0 Отговор
    ,,че чу гласа на науката, т.е. мен."
    Ами слушайте мангъра бе.
    Гласа на науката от рога на изобилието.
  • 12 Абре Ганьо Балкански

    6 0 Отговор
    Идва лято! Нашите,а и чуждите разбраха,че ако продължи тази стагнация,може да избухнат размирици.И от населението, подкрепено от дербния и среден бизнес.Сега определени лобита,ще компенсират от туризъм и развлекателен бизнес.Това го знае и СЗО.Ще видите,че от средата на Септември,ще стартира пак! С ефекта на доминото.Един друг ще се плашат,и предприемат" епидемични мерки", който пак ще доведат до пандемия. Ненапразно навсякъде запазват ограничителни мерки и забрани.Нещо много голямо,скрито зад плътни завеси се подготвя в световен мащаб.Теории всякакви,но Диригентите единствено знаят крайната цел.А тя може да се окаже съвсем различна.Досещам се,че ние тук ще го отнесем по пълна програма.Населението масово обеднява.С милиони! Това ще доведе до масова неплатежоспособност.А тя- до фалити на дребни и средни фирми,и мечтаната от всички чсита огромна река от изпълнителни листове.Мнозина ще загубят жилища заради ипотеки,и други кредити.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Български ДЯДО

    4 0 Отговор
    Приятелско мнение! Не купувайте глезотии.Нови телефони,ТВ, техника.Старите също ви вършат работа.Особено на лизинг,или през кредити. Най вече- с кредит!. Сега може да получавате заплата,но не се знае какво ще дойде.Свивайте потреблението,до най необходимото.Не " увисвайте" със сметки! Ще ви посоча пример- младо семейство,който познавам добре,с добре заплатени професии до 13 март живееха безгрижно,задоволени със всичко.Глезотии,почивки,дрешки,телефони,и двамата с автомобил..Тези разходи не им пречеха! Решиха да теглят ипотечен кредит.Независимо, че живеят в наследствено жилище,решили да направят " инвестиция". Посъветвах ги да се въдържат. Но те изтеглиха.Плащаха нормално,но дойде Пандемията. Първо тя мина на 4 часов работен ден,а той на " дистанционно",за да гледа малчугана.Вкрая на Април,се оказаха директно в пропастта.Тя в неплатен,а той- помолен да напусне" по взаимно съгласие".С уговорката,че когато се раздвижи сериозно пазара,ще се върне.Но банкера не пита,нито чака.А вноските са сериозни.Възникна опасност и то- сериозна,да направят кредита изискуем.Мислете,и по- скромно! Светът вече не е същия!
  • 15 ВТОРАТА ВЪЛНА

    0 0 Отговор
    ПА`Й СЕ-Е-Е!!!
  • 16 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЕДИН ФУТБОЛЕН ВРАТАР -ТИЧАЙКИ В ЛЯВО И В ДЯСНО КРЕЩИ : " ЧЕ ВКАРАТ ГОЛ...ЧЕ ВКАРАТ ГОЛ ..........- ТЕ - КАЗАХ ЛИ ВИ " !!!!!!!!!