Last news in Fakti

21 Май, 2020 11:05 2 762 9

Коронавирус: Тестостеронът отслабва имунната система

  • тестостерон-
  • коронавирус-
  • учени-
  • мъже-
  • имунна система

Високото ниво на мъжкия хормон понякога потиска имунните реакции

Коронавирус: Тестостеронът отслабва имунната система - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Китайски медици обясниха високата смъртност от коронавируса сред мъжете. Изследване показва, че организмът на тежко болните мъже изработва по-малко защитни белтъци. А според руски експерти високото ниво на "мъжкия" хормон тестостерон понякога потиска имунните реакции, пише руското издание "Известия".

За разлика от много страни, включително европейски, Русия не излиза от пандемията, "импровизирайки, в безредие", а следва предварително определен курс. Това е оценка на професор Андрей Манойло от Московския държавен университет, говорил вчера на кръгла маса в руската столица, пише електронното издание "Взгляд".

Политолози, участвали в срещата, отбелязали "някои грешки", допуснати при излизане от карантината в САЩ и страните от ЕС, но се изказали положително за руския план, "съобразен с икономическите показатели и обстановката в провинцията".

Регистрираните заразени с новия коронавирус по света вече са над 5 милиона, предаде ТАСС, като се позова на свое преброяване въз основа на официална статистика. По последни данни потвърдените случаи са 5 000 890. Те са се удвоили за един месец. 327 724 от заразените са починали. Най-тежко засегнатата от пандемията държава са Съединените щати. На САЩ се пада дял от близо една трета от регистрираните заразени и над една четвърт от починалите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Доктор Ковид 21

    2 3 Отговор
    Каква е бройката на починалите в Русия от вируса и вярна ли е тя? Пo-интeрecнoтo e кaквo кaзвaт нaшитe руcoфили, aтaкиcти и кoмуниcти, a тo e че руcкитe умрeли ca нaй-живитe умрeли. Руcия cкoрo щe прecтaнe дa cъщecтвувa изтрeбeнa oт биoлoгичнo oръжиe, нo тe щe плюят пaк пo CAЩ зaщoтo нямa дa имa пo кoгo другигo!
  • 5 Николай

    0 0 Отговор
    Изcлeдвaнe пoкaзвa, чe oргaнизмът нa тeжкo бoлнитe мъжe изрaбoтвa пo-мaлкo зaщитни бeлтъци.

    Коментиран от #6

  • 6 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Николай":

    Това е нормално нищо ново не са открили.
  • 7 Николай

    0 0 Отговор
    A cпoрeд руcки eкcпeрти виcoкoтo нивo нa "мъжкия" хoрмoн тecтocтeрoн пoнякoгa пoтиcкa имуннитe рeaкции,

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Николай":

    А водката не потиска ли имунните реакции. Високите нива на тестостерона стимулират производството на много неща. Това е в основата на всичко. За това по младите мъже са по здрави от по възрастните.
  • 9 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Николай":

    Понякога като си изпотен и те духне вятъра настиваш. Може и температура да вдигнеш.