Last news in Fakti

21 Май, 2020 18:24 3 263 4

Борис Джонсън се отърва от челен удар с правосъдието

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • лондон-
  • дженифър аркюри

Няма да разследват британския министър-председател за конфликт на интереси

Борис Джонсън се отърва от челен удар с правосъдието - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Срещу британския премиер Борис Джонсън няма да започне наказателно разследване за отношенията му с американската бизнес-дама Дженифър Аркюри, когато е бил кмет на Лондон.

Джонсън бе обвинен в конфликт на интереси за това, че е „възнаградил“ бившата си приятелка със 126 000 паунда обществени средства и я е включил във външнотърговски делегации.

Полицейският надзорен орган, който проучва случая 9 месеца обяви, че няма причини да започне наказателно разследване.

Борис Джонсън винаги е отричал да е направил нещо неправомерно.

Повод за проверката стана публикация в „Сънди таймс“ миналата година, в която бившият кмет бе уличен в злоупотреба с поста си.

Полицейският надзорен орган постанови, че не открил доказателства Борис Джонсън да е повлиял при извършването на спонсорските плащания на Дженифър Аркюри или да е повлиял или изиграл активна роля в уреждането на бизнес-дамата в търговските мисии.

Борис Джонсън обаче ще бъде обект на отделно разследване от Съвета на Лондон – орган, който по принцип следи изявите на кмета на столицата.

Докато разследването на полицейския надзорен орган бе насочено към установяване дали Борис Джонсън е извършил престъпление, то разследването на Съвета на Лондон ще бъде за това дали кметът е действал в съответствие с очакванията от него като обществена фигура, като се има предвид близостта между Джонсън и Аркюри по време на събитията.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В Пут

    5 7 Отговор
    Румен пилота да се отърве от правосъдието, че Гешев го търси за едни пари дето раздавал на Деса. Джонсън бе е интересен.
  • 2 Жоро

    2 3 Отговор
    Много големи топки имат английските сладоледи

    Коментиран от #3

  • 3 Крали Марко

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Не са големи топките, просто заради Борис изглеждат така :)
  • 4 asd

    8 4 Отговор
    "Борис Джонсън винаги е отричал да е направил нещо неправомерно."

    Той винаги е лъгал като барба тиквьос така или иначе. Казано по друг начин като банкянски суджук.
Новини по държави: