21 Май, 2020 17:20 2 842 24

Украйна съди Русия

  • украйна-
  • съд-
  • русия

Подготвят се документи за Международния арбитраж

Украйна съди Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството в Украйна обяви, че ще заведе дело в Международния арбитраж, съобщи RT.
Делото е заведено срещу руското правителство. То търси обезщетение за задържаните кораби в Керченския проток.

Украински моряци бяха задържани в продължение на девет месеца. Посочва се, че в продължение на определен период от време, украинското правителство не е можело да използва задържаните кораби.

Все още не е ясно за какво обезщетение става въпрос. Очаква се меморандумът да бъде внесен през утрешния ден.

Руската страна ще има време до август да представи своите възражения. Ще има голям период от време преди да се обяви решение.
Вече се подготвят необходимите документи. Украинският министър на външните работи Евгений Йенин работи със своя екип по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    56 15 Отговор
    Тия колкото повече време минава-толкова по улави стават...Добре,че руснаците са с широки души-иначе нямаше кой да напише този иск.
  • 2 Тия пък

    50 9 Отговор
    Украйна е пред разпадане а търсят обезщетения.Още три области искат да се присъединят към Русия, една област се връща към Полша.
  • 3 Доктор Ковид 21 заковаващият ГРОБАР

    14 52 Отговор
    Украинците са прави и за стягането на юздите и на ''българите'' там, аз не знам какви ''българи'' са тези хора, които не знаят грам български, но това е друга тема, та тези хора работят за Кремъл и искат да направят нещо като онези от Донецк. Българският парламент излезе с позиция, но сгреши защото ''българите'' там искат да станат руска република на украинска територия и не са никакви българи.Шях да ги призная ако искаха да станат ''българска република на украинска територия'', но не, те не желаят това и искат да са руснаци.Руcия прoдължaвa дa дрънкa нeрaбoтeщи лaмaрини cъc cтрaнни вceвъзмoжни нaимeнoвaния, въпрeки чe cвeтoвнaтa oбщнocт и зaбрaни дa прoвeждa вoeнни пaрaди, нo явнo ''oнo рупa ли, тa рупa''...Имa cи ceриoзни вътрeшни прoблeми и тoчнo oт кaктo изкaрвa oръжия извън Руcия нeщaтa тaм ce влoшaвaт вceки дeн и oръжиятa и ce oкaзвaт бeзпoмoщни прoтив изтрeбвaнeтo нa aбcoлютнo нeвиннитe руcки грaждaни в coбcтвeният им дoм! Кaквa e брoйкaтa нa пoчинaлитe в Руcия oт вируca и вярнa ли e тя? По-интересното е какво казват нашите русофили, атакисти и комунисти, а то е чe руските умрели са най-живите умрели. Русия скоро ще престане да съществува изтребена от биологично оръжие, но те ще плюят пак по САЩ защото няма да има по кого другиго!

    Коментиран от #9, #19, #22

  • 4 гост

    11 48 Отговор
    русия да върне заграбения със сила Крим на Украйна - ако ли не - санкции до дупка за руската кочина !

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Това са изкуствено създадени държави

    40 2 Отговор
    Украйна и Македония.
  • 6 Морски

    36 6 Отговор
    Не само се задържат кораби навлизли в териториални води на дадена държава в нарушение ами даже и се кофискуват според международото морско право а тези оказали съпротива при задържанито като украинските даже се унищожават. И това е за цивилни моски съдове а да не говорим че тези катери се водят военни.

    И това е според международното морско право отделно всяка държава може да налага допълнителни ограничения.
  • 7 898

    40 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    САЩ да върне Хавайските острови!
  • 8 Антитрол

    35 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Веднага след като краварите върнат Тексас и Калифорния на Мексико
  • 9 Иван

    4 30 Отговор

    До коментар #3 от "Доктор Ковид 21 заковаващият ГРОБАР":

    Много си прав. Единствената грешка на украинските власти и че все повече избутват руския език, за сметка на украинския. Става напражение в над 70% от хората, които имат руски за матерен. лошото е томчо, че се подведоха под крайните националисти, които смятат едва ли не че руския е право само на Путин. но пък не можем да ги съдим твърде, защото всеки ден почти има загинали или ранени от пияндурниците в Донбас, които също не знаят какво точно искат при положение, че вече има ганица и неформално никой не ги натиска но те продължават да стрелят като се напият. но най-вероятно скоро рублите ще секнат. Северен поток 2 го клъцнаха наполовина, руския нефт никой не го иска, СА чака сгоден момент за нова ценова война за да истласка още руския нефт, Турция намали наполовина заявките за руски газ. Денги нету....може да се окаже че най-добрата опция на Газпром е да почака де се вдигне малко цената на метололома и за продаде празните тръби от Ямал във всичките 3 посоки, които построи за около 300 млрд долара, но скоро празния руски хладилник ще победи телевизора..

    Коментиран от #10, #14, #17, #23

  • 10 Гост

    24 5 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Иване,Иване много глупости си сътворил.Да не си прекалилс белината?
  • 11 В.В.

    18 0 Отговор
    Укрите са живи макета. Само ,че малко по напети и по глуповато дръзки . Може да им намалее още територията. За свободата Кръв се лее...И ще се лее...За има няма 5г , намаляха с 100000 кв.км....И най страшното им престои...Всеки украин,казва ,че е руснак...Само по от Запад си мрънкат ,че са украинци..От Уса, много ги обработиха .Е вече поне всичко си дойде на мястото...Кой руски,кой полски ,кой маджар ...Напред Украйна.....
  • 12 Граничар

    13 1 Отговор
    Те украйнците да се радват, че руснаците са миролюбиви защото за нарушаване на чужда граница с военна техника тя веднага бива унищожавана
  • 13 Хохлята......

    10 0 Отговор
    Много Скоро ще яде Здрав Лобут........
  • 14 От немско

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Къде са клъцнали северен поток2 ? Немците са приели закон за северен поток2 да бъде независим от европейското законодателство. Какво ще кажеш ? Умни са немците, гледат си бизнес интересите и Германия е добре и ще бъде добре. А в бегето дойдоха трима американски сенатори натиснаха парламент и управляващи и те спряха балкански поток.
  • 15 ХРУШЧОВ Е ГЛУПАК

    14 2 Отговор
    УКРАЙНА - ТОВА Е РУСИЯ
  • 16 Гошо

    10 1 Отговор
    Те документи ще подготвят а парите за депозита по делото събра ли ли са Щото то за такива дела сумата не малка или като им я съобщят ще размислят Щото то при тях все така се получава и солта и боя и е..нето и парите накрая си ги дадат
  • 17 Гошо

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Така за твое сведение на 15 май германския съд освободи СП от регулациите на ЕС за срок от 20г
    Е така ги "клъцнаха " в името на Полша
  • 18 чака

    8 0 Отговор
    Българи наблюдавайте Укрите - /една сбирщина от човеци както краварите/ и мислете и обичайте РОДНАТА МАТ.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Иван

    2 0 Отговор
    Синагогата,не Украйна.
  • 21 Мим

    6 0 Отговор
    И кой ще ви е съдията американците ли,надявай се х. . ьо на пияни п.......и.
  • 22 Kcaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Доктор Ковид 21 заковаващият ГРОБАР":

    Не съди, да не бъдеш съден!
    Окраина е - територии в полураспад.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: