Last news in Fakti

22 Май, 2020 12:39 1 634 4

Гърция сваля цените в транспорта

  • гърция-
  • транспорт-
  • ковид-19-
  • икономика

Мярката влиза в сила от 1-ви юни и е валидна за пет месеца

Гърция сваля цените в транспорта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гърция сваля цените в транспорта. Мярката влиза в сила от 1-ви юни и е валидна за пет месеца. Не се предвижда покачване на пътните такси.

Намаляване на ДДС в транспорта сваля цените на билетите за всички транспортни услуги. Министър Костас Караманлис заяви пред медиите, че ДДС се намалява от 24% на 13%, което понижава цената на билетите за влакове, фериботи, въздушен транспорт, както и за градски и междуградски автобуси.

Например за самолетен билет Атина - Крит и обратно, който преди струваше 123 евро, новата цена е 112 евро.

Фериботният билет за Крит от 54 евро пада на 48 евро. По същата схема се намалява цената на билетите и в автобусния транспорт в зависимост от разстоянието.

Билетът за градския транспорт от 1,40 евро става 1,20 евро.

Няма да се увеличават и тол таксите по магистралата, заяви транспортният министър в парламента.

Премиерът Мицотакис обяви удължаване на правителствената програма за съживяване на туризма,както и запазване на работните места в този сектор.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bibi

    2 1 Отговор
    Вие да не искате да сме като фалиралите гърци.Дигаме цените на метрото ,та всички да усетят вкуса на асфалта по магистралите.
  • 2 Барба Гканьо

    3 0 Отговор
    Също като в Бг, където органите на реда създават престъпни групировки за изнудване, грабежи и убийства на данъкоплатци....
  • 3 умно село

    3 0 Отговор
    Гърците смъкват , а нашите се будалкат, защото квадратните глави от Брюксел не разрешават. Така се случва, когато си разкрачен в политиката си от Брюксел до СаЩ и не мислиш самостоятелно у дома си.
    Та то това е единствения приход за територията ДДс-то.
  • 4 Калоян

    0 0 Отговор
    Абе тия гърци луди ли са бре.Ще свалят цени.Я един бърз курс при нашите управници!!!Нарочно правят сега така та да прецакат нашата Ангелкова.Нашата намали цените на чадърите на слънчака на половина.Е,аде де!!!