Last news in Fakti

22 Май, 2020 14:56 1 729 4

Мястото на избухването на епидемията не трябва да се определя като източник на вируса

  • китай-
  • ухан-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • ваксина

Цел на разследването за произхода на новия коронавирус е да се установи по-ясно как се развива той и да се търсят по-ефективни начини за борбата с него

Мястото на избухването на епидемията не трябва да се определя като източник на вируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В края на миналата година, когато всички страни докладваха за разпространението на грипния вирус, Китай първи информира СЗО за новия коронавирус. В началото на февруари САЩ съобщиха за 19 милиона заразени от грип, като над 10 хиляди от тях починаха, припомня Радио Китай.

Същевременно потвърдените случаи на заразени с новия коронавирус в Китай бяха 17 205, а починалите 361. Когато Китай сподели опита си в справянето с епидемията, САЩ и част от европейските държави решиха, че това е „различен вид грип". Те обърнаха внимание само на ниската смъртност и ефективния контрол в Китай и пропуснаха усилията на китайското правителство и народ.

Когато в САЩ загубиха контрола над разпространението на COVID-19, американското правителство започна да твърди, че Китай е източникът на вируса.

Цел на разследването за произхода на новия коронавирус е да се установи по-ясно как се развива той и да се търсят по-ефективни начини за борбата с него. Американските политици разпространяват лъжи и се надяват хората в света да им вярват.

Научното разследване се превърна в политическа тема, с която американските политици разпространяват ненавист срещу Китай. COVID-19 е общ враг на човечеството и светът може да се справи с него единствено чрез международно сътрудничество и общите усилия на всички страни.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дългия

    3 0 Отговор
    А китайските за*дници са като света вода невинни душици! И как така целия свят са срещу тях ,ами да защото светът е расист, горките те не им се отвори парашута.