Last news in Fakti

22 Май, 2020 12:50 3 919 29

Крим зове ООН да го спаси от водната блокада на Киев

  • крим-
  • оон-
  • украйна

Водени са преговори по темата

Крим зове ООН да го спаси от водната блокада на Киев - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

В Крим призоваха ООН да обърне внимание на водната блокада на полуострова от украинските власти. С такъв апел излезе депутатът от Общинския съвет на Бахчисарайския градски съвет Ервин Мусаев.

Той заяви това на онлайн среща на Формулата Ария на Съвета за сигурност на ООН относно ситуацията в Крим.

„Тази тема рядко се чува в световните медии. Но има за какво да се говори. Как могат да бъдат прекъснати вода и електричество на 2,5 милиона души през 21 век? Шест години в Крим през Северно-Кримския канал не тече вода ”, цитира Мусаев РИА Новости.

Според него "ООН трябва да намери възможностите за разрешаване на този проблем". През януари ръководителят на правителството на Крим Юрий Гоцанюк заяви, че не са водени преговори между руската и украинската страна за възобновяване на доставките на вода от Днепър през Северния Кримски канал.

По-рано министър-председателят на Украйна Денис Шмигал заяви, че доставката на вода в Крим е "въпрос на хуманитарна отговорност" за жителите на полуострова. По-късно той обясни думите си, като заяви, че Киев „не забравя за украинците, които живеят“ в Крим.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 .........

    38 7 Отговор
    Ако не е за правата на чернокожите ООН няма да си мрьдне прьста..

    Коментиран от #22

  • 2 gnvbn

    20 35 Отговор
    Нали Крим е ваш нали малкия е велик и пиндосите са тъпи тогава се оправяйте сами!

    Коментиран от #10

  • 3 По добре да го реши

    31 4 Отговор
    ООН-то отколкото Шойгу
  • 4 357

    29 5 Отговор
    Кофти ситуация. Или трябва да ги снабдяват с вода и ток,или трябва да признаят че Крим е руски и Русия да се оправя?
  • 5 Домбровски

    15 8 Отговор
    Украинците от ден на ден се набутват в блатото.
    Самия Порошенко хем слушаше краварите , хем не им вярваше.
    Записвал е всички разговори .
    Интересното е защо сега ги предоставя сам на прокуратурата.

    "Интерфакс Украйна" направи пресконференция, в която взеха участие депутатът от Върховната Рада Андрей Деркач и прокурорът от Главната прокуратура на Украйна и ръководител на групата прокурори Константин Кулик.

    Цели два часа двамата показваха телефонните преговори между президента на Украйна Петро Порошенко и вице-президента на САЩ Джо Байдън. По-точно демонстрираха аудиозаписи от преговорите, от които става ясна и личната заинтересованост на Байдън в осъществяването на корупционни схеми с компанията "Бурисма" (в която "работеше" синът му Хънтър Байдън), а и цялата схема на външно управление на Украйна чрез висши длъжностни лица от САЩ.

    Коментиран от #6

  • 6 Доктор Нирванна Белая

    18 22 Отговор

    До коментар #5 от "Домбровски":

    Ще си позволя да разконцентрирам малко вниманието на проруските тролове, преди да започнат да коментират за НАТО и cтрaтeгичecкият ни cъюзник CAЩ а скоро и Украйна при нас в НАТО.Ние българите сме натовци и взехме това решение единодушно от всички партии без нито един против влизането ни в НАТО! Крайно време е хората от смесен българо-руски произход да си направят ДНК тест за доказване на географски произход, митохондриална ДНК и ядрена ДНК и да ни кажат в крайна сметка българи ли са или са руснаци и ако се окаже че са българи да дадат писмени обяснения защо се правят на руснаци и работят за Русия и против България?

    Коментиран от #9, #11, #27

  • 7 Панов

    9 20 Отговор
    Географски и икономически,Крим принадлежи на Украйна.Окупациятс беше ужасна грешка от русия.Последиците са човешки жертви,преселения,икономически щети и политическа изолация.Окупажията доведе до отчуждаване и вражда между украинци и руснаци.

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 8 Чичо Сам

    9 19 Отговор
    Признатият грях е половин грях... Нека Рашата, която наистина е велика страна, си признае грешката и да върне Крим и Донбас.... Иначе - агония та им ще продължава до безкрай...

    Коментиран от #16, #17, #28

  • 9 Извинявай но да ти

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "Доктор Нирванна Белая":

    вметна,че допитване направено към българския народ за това дали иска да е в НАТО или не,никога не е правено,а оня сополивия с Трабанта мижетурник отиде и ни нахака от името на целукупния народ,защото него пък никой не го е избирал да ни представлява. И генетично би трябвало да знаеш "умнико",че не можеш да определиш някого дали е руснас,арабин,американец,англичанин,германец,българин и т.н. Но от такива плиткоумници няма как да очаква човек да знаят нещо в повече,нищо,че навлизат в професионални територии без да са подготвени със съответните знания.

    Коментиран от #15

  • 10 Да така е и според

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "gnvbn":

    теб "малкия" дали не се оправя,а как мислиш? Цял мост построи,ел. енергия прекара на полуострова и воден тръбопровод,и то доста отдавна,но ти откъде да знаеш призванието ти е да плюеш жлъч без да си обоснован. Въпроса тук е принципен,и както съди ООН другите така да отсъди и тук,а не да си затваря очите под натиска на НАТО и САЩ,които се явявата световни агресори. Не може в 21 ви век ООН да са майка закрилница за едни и мащеха злобна за други.
  • 11 Домбровски

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Доктор Нирванна Белая":

    Някой пита ли ни нас за нато ? Кога беше референдума ? А Украинците нато - през крив макарон. Ще трябва първо да реши проблема с Крим ,Донбас и Луганск.
  • 12 А космически

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Панов":

    Крим принадлежи ли на Украйна? Питам за един приятел от НАСА.
  • 13 Това което го пишеш

    11 6 Отговор

    До коментар #7 от "Панов":

    е абсолютно невярно,защото нито географски,нито икономически Крим принадлежи на Украйна. Крим е подарен на Украйна по времето на Хрушчов,до тогава е бил руски,а руснаците си го върнаха през 2014г.,просто като гъбена чорба. А враждата между руснаци и украинци я започнаха украинците с организиране на фашисткия майдан тогава и свалянето на законния президент подпомагани не от някой друг,а от спецовете по цветни революции САЩ.
  • 14 Фърфуй

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Панов":

    За колко Украинско Турски войни знаеш . И то да са спечелени от Украйна.
    Да не говорим , че ако не беше Русия - Украйна нямаше да я има.
    Полша и беше отнела половината територия.
  • 15 Абе остави го да се изкаже

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Извинявай но да ти":

    пари не иска, я. Както е казал един велик литературен образ. А може и да иска пари.
  • 16 Ще върне ама

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "Чичо Сам":

    ако америте върнат на индианците законните им територии взети с измама и насила с масово изтребване. Хайде малко повече интелигентност в коментарите,не порсто плюене и омраза.

    Коментиран от #18

  • 17 будна ера

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Чичо Сам":

    Чичо , а що не върнете Тексас , Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада и Юта на Мексиканците ?
    А в скоро време и Аляска.
  • 18 трт

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "Ще върне ама":

    нема проблеми ще върнат на индианеца земята кога руснака върне всичко на изток от Урал на коренното население

    Коментиран от #20

  • 19 Решение на водния проблем

    6 3 Отговор
    Колкото повече правителството на Покрайна тъпче народите на посопечната си територия, толкова по-скоро ще се реши проблема с водния канал за Крим. Това ще стане с отцепването на Новорусия от Покрайна - руска територия дадена от руските царе за администриране в Малорусийска губерния (днешна Покрайна на Русия).
  • 20 няма аналогия

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "трт":

    Твоето е тъпология.
    Народите в Русия са равноправни, а не наврени в резервати като в САЩ. В Русия няма резервати, а има федеративни съюзни републики, области и краеве.

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Мим

    7 2 Отговор
    Крим си е бил винаги руски и геогравски и исторически,а че е бил подарен временно на Украйна,нищо не значи и повече трябва да се разбере,никога няма да им пренадлежи,а камо ли и при тия проджни украйнски номера.Ако трябва руснаците и тръбопровод ще прекарат през Керченския канал,а може и от морето да пречистват вода за битови нужди..
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Лили

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "няма аналогия":

    Попитай чеченския народ да ли са равнопоставени.
  • 26 Самолет # 5

    6 2 Отговор
    От времето на Петър I Крим е от стратегическо значение за Русия. На практика може да се каже, че е една от причините за войната с Турция 1877-1878г. Украйна щеше да влиза в НАТО. Така с един подпис огромната руска военна база в и под Крим щеше да стане американска, което е недопустимо за Русия. И когато Русия инициира рефередум по всички американски правила, създадени за Израел, Косово и др. започнаха санкциите, а за Украйна в НАТО вече никой не говори. Във същото време индианците дакота ( сиукси ) също пожелаха независимост по силата на Резолюцията на ООН за право на самоопределение. Путин дори им предложи да си изберат територия, където пожелаят в Русия в замяна на техните права в САЩ. Но бяха попарени, защото износ на демокрация е възможен само в земите с петрол, но не и в демократична" Америка. Тези новини няма да ги чуете в независимите ни медии, но са факт.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пол

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Чичо Сам":

    Россия все признает и вернет Болгарию Турции?
  • 29 иван костов

    0 0 Отговор
    Те тва си е Украйната, там на края на Европата. на края на Русията. покрай кривите полски мераци и прецакани казаци, Украйната дето на приказки кой каво ли не я ще. ала вдействителност никой за нищо не я ще, и за тва всеки с нея се е@ава кат си ще ! От тоз абдалски панайр за никого там не излезе грам хайр, само шуро-бажанашки келепир, комар на голо и сеир !
Новини по държави: