22 Май, 2020 16:23 4 648 22

Спорове в Турция заради руските ракети (ВИДЕО)

  • турция-
  • русия-
  • ракети-
  • с-400

По-рано стана ясно, че Анкара е забавила активирането на системите С-400 с мотиви, свързани с пандемията от коронавируса

Спорове в Турция заради руските ракети (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Депутатът от опозиционната Народнорепубликанска партия в Турция Утку Чакърйозер внесе писмен парламентарен въпрос до министъра на отбраната относно съдбата на руските ракетни комплекси С-400.

Депутатът цитира редица изявления на високопоставени офицциални лица, включително на президента на страната, на президентския и правителствен говорител, и на министъра на отбраната, в които те посочваха, че системите ще бъдат активирани през април.

"Ако С-400 няма да бъдат активирани, защо Турция плати 18 млрд. турски лири (2,5 млрд. щ. долара)", задава въпрос депутатът.

По-рано стана ясно, че Турция е забавила активирането на системите с мотиви, свързани с пандемията от коронавируса.

Активирането на руските системи обаче може да доведе до американски санкции срещу Анкара.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктор Нирванна Белая

    27 58 Отговор
    Турция е наш съюзник против врагът ни Русия, която ужким ни била ''освободила'' от Турция, но нещо послъгва защото аз не виждам да сме освободени от турско робство, но това е друга тема, та нашият съюзник направи най-голямата си грешка, купувайки оръжие от общия ни враг, което нито работи нито може да използва за каквото и да било. Ще си позволя да разконцентрирам малко вниманието на проруските тролове, преди да започнат да коментират за НАТО и cтрaтeгичecкият ни cъюзник CAЩ.Ние българите сме натовци и взехме това решение единодушно от всички партии без нито един против влизането ни в НАТО! Крайно време е хората от смесен българо-руски произход да си направят ДНК тест за доказване на географски произход, митохондриална ДНК и ядрена ДНК и да ни кажат в крайна сметка българи ли са или са руснаци и ако се окаже че са българи да дадат писмени обяснения защо се правят на руснаци и работят за Русия и против България?

    Коментиран от #6, #9, #14, #15

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаха

    13 20 Отговор
    Добре де,вчера Превратаджията Хафтер уж обяви въздушна война,а снощи по новините гледам турските генерали се посмяха и казаха,че само при един такъв опит хафтер да знае че камък върху камък няма да остане,и сега се чудя къде ли е хафтер?

    Коментиран от #17

  • 4 Чичо Сорос

    6 15 Отговор
    Хе хе хе. Моят добър приятел Ердоган се обърна в правилната посока. Всички трябва да му помогнем. Слагаме стоп на онези терористи, които се опитват да му попречат да складира завинаги S-400.

    Коментиран от #12

  • 5 Завой на 180 градуса

    15 8 Отговор
    След малко Хасан ще се появи, за да ни каже колко добра е западната култура, американците, хомосексуалистите и колко иска турците да изглеждат точно като тях. Ами какво друго може да направи момчето, освен да защити избора на своя ... подходящ - прекрасен - страхотен ... шеф, който уж е човек на ценности, верен мюсюлманин и голям патриот?!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
  • 6 Behemoth

    20 10 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Нирванна Белая":

    Да на Киряк Стефчовците!На нормалните е вечен враг спрял за 500 години цивилизационното ни развитие!

    Коментиран от #16

  • 7 Лили

    13 18 Отговор
    Режете ги за скраб , за друго не стават.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 В.В.

    19 11 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Нирванна Белая":

    Нирвана,,,тебе ще те пратят срещу червената армия...Ти,Нату, Паси,Келявия Плевню, Ненчев,и Ал.Йо.....Никви решения никой не е взел...И не съм от ,,тюркски,,произход.,,. Янки,отивайте си у дома...Тука Ви подкрепят4,5,откачалки ,,дет не знаят на кой свят са....Големи и смели...На лаптопа...Гооо хоом..
  • 10 Росен

    13 7 Отговор
    Нали уш руските ракети не летели,били зле. Тук друго виждам

    Коментиран от #11

  • 11 Хехе

    10 13 Отговор

    До коментар #10 от "Росен":

    Руските раките не са зле,напротив по добри са даже от Патриот матриот,само имат малък недостатък:не са ефективни само към турските дронове😀
  • 12 Ердоган

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Чичо Сорос":

    Хе хе чичо соросс не съм се обърнал никъде и не съм казал такова нещо,продължавам си аз както съм си решил,тоа път няма да ме излъжеш ха ха
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 no fes no problem

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    Ха ха те турските генерали и Асад заплашваха,но се изнесоха с увиснали потури.Хафтар им свали два дрона за предупреждение , после ще хвърчат фесове.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 турска черна прокоба

    8 5 Отговор

    До коментар #16 от "Жестоката истина":

    500 години турски геноцид са нанесли поражения в генофонда на нацията.Бай Ганьо е турски продукт какъвто е днес Режеп Иведик.Алеко Константинов е българинът такъв какъвто е щял да бъде без турско робство.България е била слред водещите страни в културно отношение докато не идват простата азиатска сган.
    Държави като Полша,които са били сходни по население с България днес са над 50 милиона , а нас след системното изтребване и ислямизация са ни докарали до има няма 6 милиона днес.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "no fes no problem":

    А за хафтар уж свалил 2 дрона,има ли видео или снимки поне? Няма,а и да са свалени Турция сама си ги произвежда,какъв е проблема?

    Коментиран от #21

  • 21 Ъъъъъъъъъъъъъъ

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ха ха":

    Има разбишкани 9 Панцира там и един пленен . И видео има
  • 22 русиякепадне

    1 0 Отговор
    по вчерашни данни вече има 15 унищожени панцирчета, само миналата седмица са осем. и това е реалната картиннка за качествата и възможностите на московитите да показват или прилагат груба сила - те са смели само срещу пенсионери и ученици в детската градина, в реални бойни действия (военните проститутки от "вагнер" са реални спецназовци и всякакви които са събрали паричките за подкуп при назначение във "вагнер"), та в реални военни действия те се наакват както винаги, затова историята показва как единствената незагубена война е когато ги спонсорират най-богатите на света - по закона "лендлийз". след десетгодишните шутове в гърба се разпаднаха човекомразещите, след войната срещу украйна стандартът им на живот падна с 40% за първата година само, сега скоро ще им е последното разпадане, за облекчение на всички поробени и тормозени народи. амин.
Новини по държави: