Last news in Fakti

22 Май, 2020 19:05 1 151 0

Ядрените регулатори: Секторът реагира бързо и ефективно на пандемията

  • атомна енергетика-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • сектор-
  • регулатори

Атомният сектор се изправи пред безпрецедентни предизвикателства

Ядрените регулатори: Секторът реагира бързо и ефективно на пандемията - 1
Снимка: Shutterstock

Световният ядрен сектор реагира бързо и ефективно на безпрецедентните предизвикателства, породени от пандемията от COVID-19 - без компрометиране на безопасността или неразпространението на ядрено оръжие. Около това се обединиха участниците в международен уебинар, организиран от Федералната агенция за ядрено регулиране на Обединените арабски емирства (FANR), които дискутираха как да се приложи наученото от кризата, предаде World Nuclear News.

Мерките, предприети от правителствата за защита на живота и здравето на хората – социалното дистанциране и ограничаване на предвиждането, оказаха влияние и на организациите и техния персонал, подчерта Хуан Лентихо, заместник генерален директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ). По думите му ядрените регулатори и оператори са показали гъвкавост и атомните електроцентрали по света продължават да работят безопасно и сигурно.

Никоя страна-членка на МААЕ не е докладвала, че е трябвало да затвори АЕЦ заради пандемията, каза Лентихо. Според него има нужда от увеличаване на персонала, сертифициран да изпълнява определени функции, трябва да се увеличат работните часове и да се променят спиранията на централите за презареждане с гориво, за да бъдат изпълнени изискванията за спазване на дистанция на персонала и да бъдат преодолени проблемите с доставките на гориво.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА