23 Май, 2020 19:16 1 907 8

Меркел: Ограниченията заради пандемията трябва да са за възможно най-кратко време

  • германия-
  • ангела меркел-
  • пандемия-
  • карантина-
  • ковид-19

Канцлерът изрази задоволството си от това, че сегашното положение с коронавируса в Германия е направило възможно възобновяването на много дейности

Меркел: Ограниченията заради пандемията трябва да са за възможно най-кратко време - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Ангела Меркел защити днес ограниченията на основните права, въведени заради пандемията от коронавируса, предаде ДПА.

В обръщение по повод днешния празник на германската конституция Меркел заяви, че разбира притесненията на гражданите, свързани с ограниченията по време на пандемията, предава БТА.

Ограниченията на правата трябва да са за възможно най-кратък период от време. Те обаче бяха необходими и ние винаги сме защитавали тази позиция, защото чувстваме отговорност за достойнството на хората, което се споменава и в чл. 1 на нашия основен закон. Това включва предотвратяване на претоварването на здравната система, което, за щастие, беше постигнато. Сега, разбира се, трябва да дадем аргументи за това кога ще бъдат отменени ограниченията, защо все още не смекчаваме някои мерки и защо вече можем да смекчим други, изтъкна германският лидер.

Меркел изрази задоволството си от това, че сегашното положение с коронавируса в Германия е направило възможно възобновяването на много дейности, които бяха забранени в продължение на няколко седмици.

Германският канцлер каза, че пандемията от коронавируса създава за обществото особени предизвикателства, вероятно най-сериозните за периода от 71 години, през който действа сегашната германска конституция, приета на 23 май 1949 г.

Към настоящия момент броят на заразените с коронавирус в Германия е над 177 700, а починалите са най-малко 8199, става ясно от официални данни, компилирани от ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CoV TV

    9 2 Отговор
    Меркел гледа излишъка на Боко за 2020 през микроскопа ХАХАХА :D
  • 2 Хеле

    1 4 Отговор
    Гладна е бабето за икономика и растеж.

    Коментиран от #3, #6, #7

  • 3 Факти

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хеле":

    Като е гладна, да оползотвори милионите танганаици от близкия изток. А не да ги хрантутят с помощи.

    Коментиран от #4

  • 4 Още по големи факти

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Факти":

    А защо Русия, Америка, Европа им съсипаха държавите. Сега ще плащат помощи и ще търпят агресията им. Каквото повикало такова се обадило.
  • 5 РЪМПЕЗИ

    2 0 Отговор
    ВСЯКА ДУМА НА МЕРКЕЛ СЕ КОМЕНТИРА ОТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ...ОТГОВОРНОСТА И Е ГОЛЯМА, НО КАТО ГЛЕДАМ СЕ СПРАВЯ ПЕРФЕКТНО...

    Коментиран от #8

  • 6 Gastarbeiter

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хеле":

    Танте мисли правилно! Няма да съсипва държавата(велика) заради стейхоум паник квач!
  • 7 ееее

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хеле":

    Нещо не вървят продажбите на триото БигМВ, Шмерцедес, лауди. В сащ ги глобяват, а другаде са ненужни. Само мутрагеньос бг им купува 2-3 ръка кошници с цел са ги пресова по межселския път.
  • 8 Аха

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "РЪМПЕЗИ":

    Шъ видиш колко перфектно са е справила,кат падне меркелчето шъ разбереш колко талибани шъ ни върнат германците.
    Тйо и за туй колобките са им готови у нас.