23 Май, 2020 20:41 1 942 10

Китай ограничава до октомври международните полети

  • китай-
  • ухан-
  • пандемия-
  • карантина

Превозвачите трябва да имат одобрение на разписанията си два месеца преди да могат да продават билети

Китай ограничава до октомври международните полети - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пекин планира да продължи сериозно да ограничава международните полети поне до октомври заради коронавирусната пандемия, съобщиха китайски медии, цитирани от ДПА.

И докато вътрешният въздушен трафик възстанови наполовина предкризисното си равнище, властите поддържат ограниченията за полетите, пристигащи от чужбина, пише днес бизнес списанието "Цайсин", цитирано от БТА.

От март е в сила правилото "пет-едно", което позволява седмично само по един полет на авиокомпания по един маршрут до дадена страна.

Вестник "Туенти фърст сенчъри бизнес хералд" информира по-рано тази седмица, че според регламент на авиационните власти правилото ще бъде прилагано "най-рано до октомври".

Превозвачите трябва да имат одобрение на разписанията си два месеца преди да могат да продават билети, посочи изданието.

Според публикацията много авиокомпании отново са започнали да предлагат места за бъдещи полети, макар и без одобрение.

За чужденците остава трудно да пътуват до Китай, който анулира временно валидността на съществуващите визи и разрешителни за пребиваване на чуждестранни граждани, които са извън страната. Нови визи се издават само в редки случаи, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сасфафдф

    8 9 Отговор
    И при нас трябваше да стане така никой чужденец да не влиза в Българи , чужденците носят зараза.Света като се оправи тогава да ги пускат.

    Коментиран от #6

  • 2 така е

    3 2 Отговор
    Защо харасвате ве мушмули???
    НАЛИ КИТАЙ ВИ ПУСНА ВИРУСА.
    АМА ВИЕ ХАРЕСВАТЕ!!
    ДОЛНИ СТЕ!!
  • 3 Душко Попов-Цървуля от Ню Йорк

    13 6 Отговор
    Направо тотално да затварят,и да не забравят да си съберат тая тяхна сволоч която се е впила като кърлеж в Европа,в Швейцария има два града ,не може да се разбере в Китай ли си или Европа,пълно с гладни китайци подбиващи цените на труда
  • 4 Справедлив

    10 4 Отговор
    Добра новина, нека сега да ограничат и товарните полети, не им щем китайските боклуци,.. евтини и некачествени...

    Коментиран от #7, #10

  • 5 Гойко Митич

    4 1 Отговор
    Боли ме чушката,направо ги чипирайте и закривайте.Няма да е голяма загуба.
  • 6 ZZorro

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "сасфафдф":

    Ами то българите са най големите чужденци в собствената си страна.
  • 7 ае марш

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Справедлив":

    ти като не щеш не значи че други не искат, никой не те кара на сила да купуваш
  • 8 баба ви от бг

    2 1 Отговор
    до декември!!! като знаят какво са пуснали, дали ембаргото ще бъде за тях сега, вместо за иран!?!? понеже знаят какво пуснали в тирол, ишгл, 10000 скиори заразени януари, които са разнесли вируса в италия, швейцария, испания и др! Но от къде в сащ и русия! те не са били в тирол! а южна америка перу, бразилия и те не са били в австрия, ишгл!!!!!!просто някой го разнася! на всички е ясно! за ова тези маймуни не искат никой, защотото бумерангът ще бъде пълен!
  • 9 ваня

    5 0 Отговор
    всъщност каква кръвна група са тези в китай? то не бяха лъжи, че извънземни били в ухан, то не бяха лъжи че от пазара в ухан, то номерът на китайката го знаем в източна европа от векове! само дето сарс, торс ние в България го изкарахме 2006 година, а защо никой не каза??????и кой раздава титли на професори, академици и прочие????За всички е ясно, че няма лекари!!!!
  • 10 БРЦК

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Справедлив":

    Делът на Китай в световното производство е стигнал 37 на сто при електрониката е 60 на сто . Кое не е КИТАЙСКО ?