Last news in Fakti

24 Май, 2020 11:10 2 150 2

4-дневна блокада в Турция

  • турция-
  • блокада-
  • рамазан-
  • рамазан байрам

Мярката е част от усилията за предотвратяване на разпространението на новия коронавирус по време на религиозния празник Рамазан Байрам

4-дневна блокада в Турция - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

На 23 май в цяла Турция беше наложена четиридневна блокада. Мярката е част от усилията за предотвратяване на разпространението на новия коронавирус по време на религиозния празник Рамазан Байрам. Джамиите ще започнат да позволяват масови молитви през деня и следобед от 29 май.

Към събота в страната е имало общо 155 686 случаи на коронавирус и 4 308 смъртни случая, причинени от вируса, сочат данни на здравното министерство.

Досега Турция не е налагала цялостно блокиране, а единствено полицейски в 31 големи града, и то само в почивните дни. На хората над 65 години, както и тези под 20 години, беше забранено да излизат навън като част от мерките за овладяване на епидемията. На възрастните граждани през май беше позволено да напуснат домовете си.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Михаил

    25 1 Отговор
    Правят всичко възможно за по малко заразени. Дано така както бързо дойде, така и бързо да си замине този вирус. Дано да бъдем по добри след него
  • 2 ШИПКА

    1 7 Отговор
    А уж всичко е наред там всичко е на уж
Новини по държави: