Last news in Fakti

24 Май, 2020 16:15 1 936 9

Бизнесът притиска Тръмп да остави визите за квалифицирани кадри

  • сащ-
  • бизнес-
  • виза-
  • икономика-
  • доналд тръмп

Част от инициативата е и Американската търговска камара - най-голямата бизнес асоциация в САЩ

Бизнесът притиска Тръмп да остави визите за квалифицирани кадри - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Редица бизнес групи отправиха призив към президента на САЩ Доналд Тръмп, в момент когато той обмисля дали да ограничи визите за временна работа. Те предупреждават за отрицателни икономически последици, ако той блокира притока на чуждестранни квалифицирани работници към САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Над 300 американски компании, бизнес сдружения и групи в областта на висшето образование, които наемат квалифицирани кадри, са изпратили в четвъртък писмо до Тръмп. В него е изтъкнато, че намаляването на достъпа за тези работници, дори и за кратък период, би довело до "неволни последици" и би предизвикало "значителна икономическа несигурност".

Google, Facebook и Microsoft са сред компаниите, които настояват Тръмп да остави без промяна визите тип H-1B, студентските визи и други специализирани такива. Част от инициативата е и Американската търговска камара - най-голямата бизнес асоциация в САЩ.

Белият дом засега не коментира, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен човек

    7 1 Отговор
    САЩ са най малоумната държава в света ,по закон там е разрешено да се отглеждат кокошки за частно ползване ,но е забранено в кокошарника да се отглежда петел заедно с кокошите ,ако има петел в кокошарника отивате директно в затвора !!!Кажете ми това нормално ли е ? НЕЕЕЕЕЕЕ.!!!
  • 2 Юда ката Соломон и Сорос !

    4 1 Отговор
    Що все там змия лежи ?
  • 3 уточнение

    9 1 Отговор
    В САЩ без чуждите мозъци и кравите не могат да си отглеждат! Тесла, фон Браун или кой изобретател е роден в САЩ.
  • 4 Софиянец

    9 1 Отговор
    САЩ не е държава а корпорация.Наемат хора от цял свят.След второто,третото поколение стават обикновени американци.За тях света е само америка.Иначе са добронамерени,ама пиха ли белина,пиха.Дали ще намериш и един българин там,който да го е направил.Съмнявам се.

    Коментиран от #6

  • 5 Барчо

    4 0 Отговор
    Всеки плюе по България и по принцип има защо. Дори и за случващото се с българите в най-перспективната възраст. Някой правил ли е сметка колко пари струва на държавата, а и на самите родители да се отгледа и изучи една личност, да кажем на 30 години. Тази личност съвсем свободно отива в която и да е чужбина, точно когато трябва да произвежда блага за родината си. Логически това си е чисто и просто кражба в особено големи размери, да не говорим като ги умножим по 2 милиона българи, които се работят за чуждите държави. Това, че някои от тях пращат по някой и друг лев на родителите си да преживеят са никакви пари в сравнение със загубата на държавата България.

    Коментиран от #8

  • 6 Добронамерени

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянец":

    но изключителни игнорамуси. Съседният щат за тях е чужбина а Канада е на друга планета. Ич им не пука какви ги върши тяхното правителство по света в името на демокрацията, правата на човека и печалбите на техните корпорации.

    Коментиран от #7

  • 7 Софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Добронамерени":

    Абсолютно съм съгласен с теб.Точно това исках да кажа,че след второто,третото поколение,корпорацията САЩ ги превръща в това.Знаят го и затова не искат да спират потока отвън.
  • 8 Овчаря

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Барчо":

    Ама знаеш ли кажи, някой овчар като му се родят агънца и поотраснат, та вече стават я за храна, я за доене и стригане, да ги зареже, да не се интересува от тях, да отвори вратата на кошарата и да ги пусне да ходят където им очи видят - вълци ги яли...Добрият овчар живота си дава за овцете си...
  • 9 jforfk

    0 0 Отговор
    Интересно, много интересно ... Набират хора с високо образование извън САЩ ..., а какво стана с престижните университети от бръшляновата лига?!! Защо не си "произвеждат" собствени кадри?! Нали техните /на САЩ/ вузове във всички класации са най, най, най ...