Last news in Fakti

24 Май, 2020 20:22 15 360 12

Предупреждение: Избягвайте пътуванията в чужбина това лято

  • европа-
  • туризъм-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • франция

Френското правителство не желае гражданите на страната да пътуват в чужбина и препоръчва да почиват в родината си

Предупреждение: Избягвайте пътуванията в чужбина това лято - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френското правителство не желае гражданите на страната да пътуват в чужбина това лято и препоръчва да почиват във Франция, казва министърът на околната среда Елизабет Борн.

По-рано този месец президентът Еманюел Макрон заяви, че е малко вероятно французите да успеят да предприемат големи пътувания извън страната това лято и че може да се наложи дори пътуванията в Европа да бъдат ограничени, за да намалят риска от възобновяване на коронавирусната епидемия, предава БНТ.

В интервю за радио „Франс Интер” Борн каза също, че следващата седмица правителството ще вземе решение за евентуално облекчаване на правилата за вътрешни пътувания, които в момента са ограничени до максимум 100 километра от адреса по местоживеене.

Парижките паркове засега трябва да останат затворени, тъй като столицата все още е "червена зона" за разпространение на вируси, съобщи „Ройтерс”

Кметът на Париж Ан Идалго многократно призова правителството да отвори отново парковете, тъй като парижани, които живеят предимно в апартаменти без градини, са склонни да се събират около затворените паркове, където е трудно да се спазват правилата за социално дистанциране.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахахаха от матрицата

    74 22 Отговор
    А ние да избягваме ли да пътуваме в Гърция или да отидем във Варна и без да искаме да паднем от високо?! Булю булю статия. Статия чок мисиркаджас! Престанете с това мазнене на гербаджиите! Спрете! Става гнусно вече! Позорно е!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тито

    26 18 Отговор
    Тези французи са изпростели много не че са били много умни преди.
  • 4 5 98 ЕР

    39 8 Отговор
    По-скоро няма въобще да почивам, отколкото да отида на Фекалното море.

    Коментиран от #11

  • 5 Ани

    23 8 Отговор
    Нищо против българското черноморие, но може би догодина. Сега е прекалено парфюмирано.
  • 6 Ама аз и на беге мутроморие да ида

    19 4 Отговор
    Пак няма да харча пари там ше си спя в колата денем на някое пусто плажче ше се пека храна от лидъла на царево или созопол ше пазарувам ефтинко и те така
  • 7 Обичам Луксор и Хургада

    24 3 Отговор
    Тая година никакво море, особено в гнусните БГ хотели !

    Като се знаем какви "бизнесмени" сме ганьовците, не ми се мисли кой и как ще ми чисти банята и тоалетната, какви завивки ще ми слага, какви чаши, чинии и прибори ще ни дават, на какви шезлонги ще лягаме, каква "храна" ще консумираме и прочее тривиални неща.

    И на всичкото отгоре, цените не само че НЕ са паднали, напротив, СЕЛСКИТЕ хотелиери са ги надули, и въпреки сваленото на 9% ДДС в бранша, пак ще крият обороти, пак ще крадат ДДС, пак няма да издават касови бележки, пак ще назначават хора уж на 4 часа, и пак в "ресторантите" ще ядем "прясна" риба от фризерите, стояла там поне 3-4 години....

    Така че, свалиха им ДДС - да им стоят празни хотелите. И май няма да е само тая година...

    Коментиран от #10

  • 8 Гост

    5 12 Отговор
    До кога ли ще продължи това безумие?Не съм вярвал,че разумът и логиката ще изчезнат в световен мащаб.Явно безпътицата на база ограничени,безидейни и некомпетентни управници се разпостранява пандемично по целия свят!
  • 9 един от всички

    16 1 Отговор
    Всеки си гледа икономическият интерес. Без България,де. Франция,не иска да изтичат пари навън и затова препоръчва да не се пътува навън "заради коронавируса". Но ние,като нямаме умни министри,не можем да направим това за нас. Веднага щом византийците решиха,че искат парите на българите,предложиха отпадането на карантината и нашите веднага подписаха. Супер глупаво. Ако беше зима,когато гръцки туристи идват в Банско,тогава Гърция нямаше да се съгласи за отварянето на границите,те дори зиме блокирват границите ,уж че фермерите протестират. Но просто,това е хитър ход,да си пазят парите,да не изтичат навън. А нашите умници,вместо сега поне,като има логична оправдателна причина "заради вируса",не направиха нищо за нашият бизнес, сега ще рушат България с намаляване на ДДС за ресторантьорството. Това е толкова глупаво...!
  • 10 Не жали

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Обичам Луксор и Хургада":

    за мутрите. Те пари си имат достатъчно и то не от туризма. А ДДСто за хотелите си беше такова от преди много години. Като стане голямата дупка в бюджета ще направят още отстъпки за хотелиерите. Както е в Гърция и Турция. Нали по тях трябва да се равняваме. А нормалните хора дето лятото бяха заети с работа в сектора ще ядът камъни. Беднотията ще се отрази на цялата държава. Ще стигне и до вашите портфейли.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ананимните

    0 1 Отговор
    Славуна и неговите напират за властта. Мерака е голямо нещо и виж са се поболели, ако не им се отвори парашута. Нерде враца, плевен, нерде Човешките ресурси, амсалаци. Тулуми, мутри.. А слави не, честен, честна е Слави Караянчева и Атанас също. Весели празници и обичаи.....