Last news in Fakti

25 Май, 2020 13:41 1 658 1

Произвеждат нов диагностичен тест за коронавирус

  • тест-
  • франция-
  • коронавирус-
  • слюнка-
  • диагностика

Тестът ще се появи на френския пазар в средата на юни

Произвеждат нов диагностичен тест за коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Консорциум от френски компании обяви, че започва производството на нов тест за доказване на зараза с коронавируса, предаде "Ройтерс".

Тестът се извършва от професионален медицински персонал, който трябва да събере по-малко от 1 милилитър слюнка от пациента. Събраният материал после се разпределя в две епруветки, които се нагряват до 65 градуса, след което на монитори се появяват резултатите, отчитащи дали има наличие на коронавирус у пациента.

Консорциумът се надява, че този лесен диагностичен тест ще се появи на френския пазар в средата на юни. По данни на университета "Джонс Хопкинс" Франция е една от страните в Европа, които са най-засегнати от пандемията с COVID-19. Във Франция до момента е потвърдено, че има 182 хиляди заразени с коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Президентът на Танзания

    1 0 Отговор
    Ние тоя тест вече го правихме у Танзания. От слюнка на коза казва, че е положително от 2 от 3 пъти. От машинно масло, казва неопределено.