Last news in Fakti

25 Май, 2020 15:21 4 344 48

Българи масово вече правят резервации в Гърция

  • гърция-
  • почивка-
  • къмпинг-
  • туристи-
  • българи-
  • резервации-
  • румънци-
  • коронавирус-
  • халкидики

Собственици съобщават, че масово получават резервации от български и румънски туристи за почивка през юни

Българи масово вече правят резервации в Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Българи и румънци масово резервират почивка на къмпинг през юни, предаде БНР. Това лято гръцките острови ще останат без нощни клубове, които не могат да осигурят на клиентите място за спазване на дистанция.

Собствениците на къмпинги на Халкидики съобщават, че масово получават резервации от български и румънски туристи за почивка през юни. С решение на правителството къмпингите отварят от 1 юни. Съгласно новите мерки палатките се поставят на разстояние 6 метра, което ще намали възможностите за приемане на повече туристи през този сезон.

Цените са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година. От днес отвориха ресторанти и кафенета в Гърция, но на островите много заведения останаха затворени. Това са предимно малки клубове които работят до сутринта и не могат да осигурят място за спазване на дистанция.

Собствениците им съобщават, че няма да работят през целия туристически сезон, защото клиентите им са предимно чужденци, млади хора, които не могат да бъдат принудени да стоят на разстояние. На островите Миконос, Санторини и Родос тези заведения са стотици и са част от атракцията за туристите. От 15 юни, когато стартира туристическият сезон, ще приемат гости и сезонните хотели.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    12 39 Отговор
    По гръцките курорти и хотели не е ли два пъти по скъпо от нашето море -това забелязах

    Коментиран от #20, #41, #48

  • 2 Софиянец

    55 4 Отговор
    Кой луд ще отиде на бетономорието да пие шльокавица и да го лъжат в цените. Как за западняците е три пъти по ефтино от колкото за нас!?

    Коментиран от #22, #36

  • 3 сигурно

    35 0 Отговор
    Малиии , голям рев ще падне сега !

    Коментиран от #7

  • 4 Туриста с хладилната чанта

    41 13 Отговор
    На къмпинг също е хубаво, особенно в Гърция. На мен ми харесва, въпреки че отдавна вече не къмпингувам. Апропо -току що се чух с моите хазаи от Лефкада, при които почивам вече седма година. Много приятно ме изненадаха с цените, почти наполовина на миналогодишните.Затова резервирах за по-дълъг период, повече от месец...надиплих и едни 5 хиляди еврака...абе с две думи, събирам багажа. А за хотелиерчета, патриотарчета и тем подобни избушляци, честно казано, хич не ме е грижа...да се ''опраат'' както могат, няма да седна да се главоболя с техните простотии щ...Айде, ще се чуем от Лефка.

    Коментиран от #10, #23, #39

  • 5 Много поздрави на българските

    43 2 Отговор
    Бизнесмени...собственици на хотели
  • 6 истина е

    40 4 Отговор
    Така ще е защото гърка ще ти изкара парите от джоба с мед и масло ,а тук с мушингерсто ще ти ги вземат !
  • 7 Бг Туриста

    30 0 Отговор

    До коментар #3 от "сигурно":

    Къв рев бе, брат ми ...ще вият като проскубани чакали ...хахаха.
  • 8 от село

    32 3 Отговор
    4 семейства с 5 деца -100 евра за ден във вила с всички екстри в квартал на Патра !!Смятам ,че е добре .

    Коментиран от #11

  • 9 гост

    18 26 Отговор
    Айдее....юруш на кренвиршите и лютеницата. Че на къмпинга ще трябват. После пак ще разправяме как е по гръцко,какъв евтинджос, какви плажове..

    Коментиран от #47

  • 10 Синдикатът на гепачите

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "Туриста с хладилната чанта":

    Баце кажи къде живееш да ти наглеждаме къщата

    Коментиран от #14

  • 11 Туриста с хладилната чанта

    15 10 Отговор

    До коментар #8 от "от село":

    Повече от добре, отлично даже..ама що па точно в Патра ? Има доста по-добри дестинации..ама ти си знаеш най-добре. При всички случаи ще си по-добре, отколкото в който и да е български бардак по гов...морието.Приятно прекарване и топло лято пожелавам на всички, които ще почиват в Гърция или Турция или където и да е по Средиземноморието. А на сънародниците, избрали БГ гов...оморието- носете си повечко парички, че родните салмонела, ешерихия коли,лаймска ,легионерска, марсилска или ку-треска ще ви дебнат на всеки плаж и във всеки хотел.Все пак, от патриотизъм-добре да си изкарате и по-малко да се оплаквате от родните мутрохотелиери.

    Коментиран от #35, #44

  • 12 умиращ от глад отива на почивка

    18 3 Отговор
    Абе до вчера се ревеше че от глад се умира , днес вече пари за почивки събрали , това от схемата 60/40 ли е?

    Данък на тия пари успяха ли да платят?

    Коментиран от #13

  • 13 Топ

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "умиращ от глад отива на почивка":

    Моловете са препълнени и всеки носи по 4/5плика
  • 14 Туриста с хладилната чанта

    3 6 Отговор

    До коментар #10 от "Синдикатът на гепачите":

    Дай си телефона...да ти кажа на ушенцето.
  • 15 Оги

    19 4 Отговор
    Ако ми плащат по 100 лева на ден, отивам на пл инклузив при нашите мутраги, щом аз плащам съм в Гърция.

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Оги":

    Най-логичния коментар. Дано те чуе Хотелиерчето...
  • 17 Ко стана бе?

    11 11 Отговор
    Нали ,,бедният" бедстващ българин нямал отпуски,нямал работа.
    Фирмаджиите фалирали.
    БизнИсЪ умирал.
    И сега на море...че и в Гърция.
    Ама иначе опищяха цялата държава колко бедни били.
    Единствената нация в света,която я е срам да си признае колко е червива с пари и как добре си живее.
    А плюйте ме сега.
    Реалността няма да я промените.
  • 18 оня с коня

    14 14 Отговор
    Е нали Българинът МАСОВО работел за 600лв които след Удръжките оставали 475,пък изведнъж прави Резевации за Гърция където е в ПЪТИ по-скъпо от нашето Море?Ясно че това са думи на бедните и неработещи мързеливи Тулупи,които ще си останат НА ДЪНОТО който и да е на власт.Въпросът е ЗАЩО и КОЙ им позволява да вземат Думата без Разрешение и да изказват Мнение КОЙ ДА КАРА ВЛАКА в БГ?!
  • 19 Логично е!

    30 4 Отговор
    Дълги години гавра с българите по Кафявото море даде резултат най-накрая! Сами си го забиваха с лоша храна, ментета напитки, мутренско отношение, безумно скъпи чадъри, всичко се една цел, да се пържи всеки българин с всичко възможно. Нито красвицата министърка нещо направи за да не е така, както и предишните министри. Като знаем, че Кафявото море се управлява от сикаджии, приятели на Вожда искам да няма никакви туристи поне 5 години!!! Дано поне следващите разберат, че българите не от добро започнаха да ходят в Гърция. Всичко се знаеше, но нали българина е да се лъже, мами, бие, изнудва и за какво ли не. Днес Крсаеицата моли и плаче, идвайте у нас, моля ви! Късно е моме за китка!!!!

    Коментиран от #21

  • 20 Йозеф

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "наблюдател":

    Цените сега са на долу. Освен това в Гърция получаваш неща, които на Кафявото море ги няма. Ако наемеш цяла къща на първа линия по безбройните крайбрежни села ти е 80-100€ на ден, зависи колко е голяма и какви екстри има. В БГ 130 кинта на човек на ол инклузив и те хранят с таратор, кренвирши и пълнени чушки, мизерия. На Егейско и Йонийско море е приказка без край, ядеш пресни морски дарове, хората те комкат да дойдеш пак и пак, няма такса чадър, няма такса паркинг, няма такса бариера. Лежиш на плажа и ти носят напитките на пясъка. Почивката е за да почиваш, не за да спестяваш.
  • 21 и не само това

    15 5 Отговор

    До коментар #19 от "Логично е!":

    Недей да забравяш всичкото плюене в интернет пространството от страна на бг хотелиерчетата спрямо нас българските клиенти. Как арогантно пишеха че ако не ни изнася на черноморието тогава да ходим някъде другаде.
  • 22 Черноморски фен.

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    Като незнаеш къде да ходиш по нашето черноморие недей приказва глупости, аз всяка година ходя на "Албена" в горната част в гората над плажа има къмпинг с перфектни къщички тип бунгала отделни са едно от друго всичко е ново вътре и има всичко през деня е перфектна сянка и е прохладно даже и непускам климатика вечерно време барбекютата и скарите са на макс за 35лв на вечер за трима човека получаваш комбинирана почивка море и планина а и плажът е перфектен и поддържан а има и още много много хубави места където може да се отиде по нашето черноморие.

    Коментиран от #24, #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бачо Киро

    7 4 Отговор

    До коментар #22 от "Черноморски фен.":

    Демек всички в България викаш одма се събират на този къмпинг? Посочил си изключението от реалността, драги мой.
  • 25 За бойкот...

    1 5 Отговор
    ...на кафявото море!
  • 26 Туриста

    11 3 Отговор
    Всеки се бие в гърдите, че ходи в Гърция и Турция и не стъпва на нашето черноморие, а като отидем в БГ на море, не можеш да си намериш място от народ. Няма места за паркиране, всичко пълно с коли, за ресторантите си правиш резервация от обяд предишния ден, плажовете пълни с народ........ Ха сега ми обяснете този парадокс.

    Коментиран от #29, #38

  • 27 Булгар

    15 0 Отговор
    Парадокса е че паралиите ходят в Гърция на емблематични места като санторини крит и много дриги както и по малдивите канарите и надали минават през метро за кренвирши и яйца а тези дето спят в шубрака на бедняшките ракавави коментират и обиждат Българското
  • 28 ГОСТ

    7 3 Отговор

    До коментар #22 от "Черноморски фен.":

    БРАВО ЗА КОМЕНТАРА......
    БЪЛГАРИНА ЩЕ СТАНЕ ВЕЛИК ГРАЖДАНИН НА СВЕТА ,В ДЕНЯ КОГАТО ЗАРЕЖЕ НАЙ-ДОЛНОТО СИ КАЧЕСТВО.......

    ВИНАГИ ДА ГЛЕДА ДА МИНЕ ТЪНКО И ДА НЕ СИ ПЛАТИ СПРАВЕДЛИВО,ЗА ТОВА КОЕТО ПОЛУЧАВА.....

    ХУБАВО СИ НИ Е МОРЕТО.......ПЪК НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА,ДА ОТИВА ДРУГАДЕ......
  • 29 ОНЯ СЪЩИЯ

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "Туриста":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ.......ОТ МАЙНИ И ШОПИ НЕ МОЖЕШ ДА СЕ РАЗМИНЕШ ЛЯТОТО,НА МОРЕТО....ВСЯКА ВТОРА КОЛА Е С ПЛОВДИВСКА И СОФИЙСКА РЕГИСТРАЦИЯ,А И ОТВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ ОТ БЕГЕТО.......А ДЕ....И АЗ ТОВА СЕ ЧУДЯ.......
  • 30 a bee

    2 0 Отговор
    Глееам на дясно , гледам на ляФо пак същотото.
    От Га СЕ НАСИТИХМЕ ТА НА ПОЧИВКА ТРЪГНАХМЕ А ?
  • 31 Радо

    3 1 Отговор
    Ас пари за ракия нямам!!...те ми тръгнали на море в гръчко...ейй - мноо сте оттулени ръйшли!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Глава на кон

    4 3 Отговор
    Моля ви сънародници. Изберете Лайноморието. Не допускайте мутрите да измрат от глад и изчезнат. Кой ще пие алкохол произведен в Каварна или Горна Оряховица?
  • 34 каратиста

    1 5 Отговор
    Тази година някой ще идва ли в Несебър
  • 35 стоян

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Туриста с хладилната чанта":

    До 11 ком =Интересното е че такива като теб ходят в Гърция в селските къщи с пълни багажници =А на нас тука почиващите препоръчвате хотели онклузив =А не може ли ние тук по бунгала и селски къщи по малките плажчета

    Коментиран от #37

  • 36 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    Много просто. Правят резервация още от Януари месец. Пробвай и ще разбереш че е така.
  • 37 Туриста с хладилната чанта

    2 4 Отговор

    До коментар #35 от "стоян":

    Абре, стоенеее..пак повърна в противогаза...нищо не ви препоръчвам и не ме интересува какво ще правите с парите си и себеуважението си. Дали ще си на ол нахлузиви или не, знайш ли че изобщо не ме брига..не си мисли, че заради теб сън няма да ме хване нощес.А виж, как знаеш с какво ми пълниш багажника. Явно не си порасъл в живота си за нещо повече от товаро-разтоварач, по народному-хамале. И ако не можеш да изкараш добра надница, за бунгала или селски къшли, ми зЕми си палатка бе и спи на хотел ''Звездоброй''..избора си е твой....капиш?
  • 38 Бантустанец

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Туриста":

    Добре де..ми що виете като гладни койоти тогава? В края на краищата всеки е свободен и има право на избор и сравнение. А като се появи статия за туризма, текат ред сълзи,ред сополи че, видиш ли, българина предпочитал да си остави парите в Гръчко или Турско. Ами факт е , че родните мутрохотелиери не ставате за нищо и това е. На вързано куче хляб не знаете как да дадете.Между другото, самите вие сте ни рак, ни риба-туризмът е единствения сектор с над 200браншови организации...СМЕЕЕХ, МА ГОЛЕМ СМЕХ. И вижте се докъде се докарахте...
  • 39 Гошо

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Туриста с хладилната чанта":

    Блазе ти ,колко си богат Зимата къде ходиш да разпускаш
    Аз не мога и на Владайската река да отида за някоя събота неделя
    Пълна си един леген с вода слагам малко сол ама малко и отварям прозореца балкон няма и един балатум слагам такъв жълтеникав с пясъчен цвят и музичка си пусна ,една биричка и все едно съм на гръцки плаж Никога не съм бил ама кто затворя очи се получава
  • 40 1912

    5 2 Отговор
    Факт е, че все повече българи ходят в Гърция, а на Бетономорието все по- малко хора. Друг въпрос е, ако на някого му е неприятно, че е така
  • 41 Гошо

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "наблюдател":

    Тия дето ти се фукат ,ходят там по разни дупки лютеница да си правят, защото не плащат ток и между другото някое и друго селфи на подходящ фон та и моренце да им се зафоми

    Коментиран от #42, #43

  • 42 ТОЧНО

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Гошо":

    ДОБРЕ ГО КАЗА.......
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бг лайноморие

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Ти си ходи по бг хотелчета и си хапвай храни с изтекъл срок на годност. Плувай си в лайняните плажчета заобграден с мургави ъврористи, и сипвай пари за шезлонг и чадуър и бирички на европейски цени но в евро.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.