25 Май, 2020 17:00 5 512 18

Тази европейска страна няма да връща карантината – дори при втора вълна

  • белгия-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • втора вълна-
  • карантина

Ако има втора вълна, ситуацията ще бъде различна

Тази европейска страна няма да връща карантината – дори при втора вълна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Белгия няма да се връща към строгите мерки, наложени за близо два месеца в борбата с коронавируса, ако има втора вълна от случаи на COVID-19. Това заяви вътрешният министър на страната, цитиран от "Ройтерс".

Животът в страната с население 11,5 млн. души буквално бе блокиран в средата на март, само хранителните магазини и аптеките работеха, макар че част от бизнеса възобнови дейност през май. „Първите карантинни мерки се погрижиха за ситуацията, в която се оказахме. Обстоятелствата бяха извънредни, но не и като тези в Италия и Испания“, каза Питер Де Крем.

И допълни, че ако има втора вълна, ситуацията ще бъде различна – тестове и проследяване: „Но смятам, че можем да изключим връщане към строгите мерки“. Белгия е сред тежко засегнатите европейски страни с 57 хиляди случая на COVID-19 и над 9300 жертви. Приемът в болници и починалите намаляха след пика в началото април. В световен мащаб заразените с новия коронавирус са над 5 милиона и 520 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    10 1 Отговор
    Направо с ваксините ще ги подкарваме белгийците християни.
  • 2 asd

    16 2 Отговор
    Ами те вече умориха каквото можаха ...
  • 3 тъй де

    6 18 Отговор
    както веднъж вече бях споменал , при втора вълна мерки няма дави трябват като почнат да мрът масово хората сами ще се самоизолират
  • 4 5G попръжва вече и у БГ

    0 14 Отговор
    Втората вълна ще е наистина.
  • 5 Петьо Петров

    14 6 Отговор
    Май въпреки строгите мерки,и многото жертви ще дойдат на мнението на специалистите в световен план ,мнението,ето се говореше от Мангъров.
  • 6 Белгия

    11 1 Отговор
    е с най-голяма смъртност в света по два показателя :най-много починали спрямо заразените и най-много починали на глава от населението!!!!!
  • 7 СССР

    0 2 Отговор
    В България при 100 заразени три дни поред - карантина,както и обещаха.....всеки сам да си прави извод...
  • 8 Гръч

    6 0 Отговор
    Дошло им времето и са починали.Нали не си мислите,че всяка година умират еднаква бройка хора и числата са строго съпоставими спрямо млади,стари,болни и здрави
  • 9 Карантино

    10 2 Отговор
    Тоя вирус дойде дюшиш за много правителства по света и най-вече за тези с проблемите тресящи се от корупции и лошо управление,каквито са и САЩ включително.Другата част се уплашиха,но бързо съвзеха разбрали манипулацията.Има едни хора на този свят,които много добре знаят,кога да пуснат,каквото си поискат.Те знаят всичко за нас,колко сме живите,колко ще умрем,колко да живеем,какво да ядем,какви да бъдем,какво искаме и т.н.Не си правете илюзии,че ТЕ не знаят,колко и къде има стари хора преди умирачка и какво им трябва,за да умрат по-бързо?Как това да се отрази панически и на младите,защото всяка смърт на близък човек носи душевна болест и разруха
  • 10 Карантино

    6 1 Отговор
    Когато човек загуби близък дори и стар търси грешките,защото всеки си е казвал "абе можеше да поживее още,ако не беше еди какво си".Често ги търси в себе си после и в близките и накрая в държавата.В тоя случай виновен е вируса а той не може да бъде съден.Грешките на държавата остават замазани
  • 11 Васил Левски

    11 0 Отговор
    страните, които не са свободни и диктаторски и са обект на корупция и кражба на министри с радост приеха заплахата от псевдовируса! България е една от тях.
  • 12 Реалист

    6 2 Отговор
    "И допълни, че ако има втора вълна, ситуацията ще бъде различна – тестове и проследяване". Е добро утро. Мангъров ви го каза отдавна. Защо при първата вълна още не направихте това???? За да смачкате световната икономика и преразпределите картите.

    Коментиран от #14, #15, #18

  • 13 варненка

    3 1 Отговор
    И понеже обстоятелствата им не са били извънредни, въпреки мерките имат по 790 умрели от или с covid-19 на милион население. Най-много в света. Без мерки интересно колко щяха да са?!!!
  • 14 варненка

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Защото тестовете са скъпи, а и няма кой да тества ежедневно десетки хиляди хора в България. Няма толкова обучени лаборанти. Може да не си бил заразен като са тествали, а да си лепнал вируса от след това и безсимптомно да си го разпространяваш на воля, ако няма никакви мерки да го предадеш на поне още няколко души, те на други и така в геометрична прогресия.Кой със симптоми, кой без, кой на лечение в къщи, кой на апаратно дишане в болница. Не може да се тества цялото население на държавата 2 пъти месечно. Нито финансов, нито човешки ресурс имаме за това, а и откритите пак трябва да се поставят под карантина, пак трябва да се проверяват дали я спазват, пак КПП-та и забрани. Той Мангъров е най-вещия в целия свят. Най-великия капацитет. Откъде толкова тестове в началото за нуждите на десетки държави. Бързите бяха с 40 % грешка. Най-често фалшиво отрицателни. И сега никой не ги смята за надеждни. С PCR се потвърждава диагнозата. А тежко болните при които заразата е слязла в дробовете и други органи могат да излязат отрицателни дори с PCR, понеже може вече да не е в носоглътката коронавирусът, но да се открие във фецес, урина и т. н.
  • 15 Гошо

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Ти вземи прочети варненката коментар 14 и не плямпай повече за неща дето хич не са ти ясни
  • 16 Джери

    2 2 Отговор
    Аз съм доволен от вирусчето да ми е живо и здраво и да не отпуска,.. Превеждат ми всеки месец по 2240 паунда и си вдигам гири по цял ден спортувам си, петък събота по една малка сватба.. Да живее вируса..
  • 17 Генчо

    2 0 Отговор
    11милона и 2 мил мангути на социални хахха повечето от севлиевско
  • 18 Робърт Кох

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Аре стига с тоя Мангъров, бе...Нали шведите са по неговия модел...аман от псевдо доценти, професори т.н маде ин БГ!