25 Май, 2020 15:50 3 883 20

Израел: Ще се противопоставим на агресията на Иран

  • израел-
  • иран-
  • агресия-
  • бенямин нетаняху

Иран доставя оръжия в Сирия, с които ни застрашава, каза израелският премиер

Израел: Ще се противопоставим на агресията на Иран - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израел ще се противопоставя на агресивните действия на Иран и опитите му да се укрепи в Сирия. Това каза премиерът Бенямин Нетаняху в парламента на първото работно заседание на новото правителство на страната, предаде ТАСС.

"Нашата политика е да се противопоставяме на агресията на Иран навсякъде и да противодействаме на опитите му да се укрепи в Сирия. Постоянно работим и за предотвратяване на опитите на Иран да достави в Сирия или да разработва в Сирия оръжие, което би могло да се използва от Иран или негови сателити за застрашаване на Държавата Израел", заяви Нетаняху.

Окръжният съд в Ерусалим отложи започналото днес дело за корупция срещу Нетаняху за 19 юли, съобщи израелското радио "Кан". Следващото заседание вероятно ще се състои без участието на премиера. Нетаняху присъстваше на първото заседание, което продължи около час. Според в. "Йедиот ахронот" вчерашното заседание е било от чисто технически характер, а гледането на делото по същество вероятно ще започне след половин до една година.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Arbeit macht frei

    29 18 Отговор
    Сърдечни поздрави от Аушвиц !
  • 2 Djafer

    30 16 Отговор
    Сирия е на президента Башар Ал Асад и на сирийския народ евреите нямат думата там, това да не им е западния бряг?
  • 3 ърт

    27 19 Отговор
    еврейски псета нямате шанс срещу 3000 годишна цивилизация.Вие сте паразитна държава не трябва да същестувате тумор сте. Левски софия е по-стар от вас.Смешници космати

    Коментиран от #6, #14

  • 4 Баце е в бункера

    17 4 Отговор
    Короната си замина, както и се появи. Да видим сега кой се е подготвил по-добре за големото пуцане.
  • 5 Снайперист

    15 13 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР!
  • 6 Това за бълхарята ли ........

    3 15 Отговор

    До коментар #3 от "ърт":

    Се отнася Паразитна и Туморна страна е българакя доколкото знам.....
  • 7 Чочо

    18 9 Отговор
    По скоро Иран ще се противопоставя на агресията на Израел.
  • 8 Политолог

    13 12 Отговор
    Само прости комунисти, мързеливи араби и лениви мюсюлмани могат да плюят по Израел. Била млада държава, арабите били по-древни. Само неуки могат това да твърдят, не забравяйте, че Исус Христос, Спасителя е евреин. И е живеел точно тук- Назарет, Витлеем, Йерусалим.Идете на екскурзия по Светите места сами да видите разликата- арабите са по кафенетата с броениците, евреите работят и каква държава са построили.100 години руснаците се мъчиха да построят комунизма и не успяха. Близо 1,5 милиона руснаци сега живеят в комунистическите кибуци. Много прости хора има в България

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Асад

    8 6 Отговор
    Евреите ще ми върнат ли Голанските възвишения 😭😭😭

    Коментиран от #20

  • 10 Ха ха ха

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "Политолог":

    Аз евреин да работи не съм видял, ама да им работят много съм видял
  • 11 Иван

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Политолог":

    Федералния Реэерв,сатанисте.
  • 12 Иван

    13 5 Отговор
    Демоничният Иэраел тайно стои эад сатанинския НАТО-ОТАН.
  • 13 Waffen SS

    7 5 Отговор
    Рано или късно краварите ще се махнат от тези земи и няма да има кой да ги пази тия. Е тогава навсякъде ще стане на чифути!
  • 14 Бре не съм

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "ърт":

    Фен на юдеите, но прочети Стария завет и виж от кога евреите са народ.

    Коментиран от #15

  • 15 Рошко

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бре не съм":

    Но без държава, сегашната им е подарена от англетата, затова им служат като им печатат движат парите

    Коментиран от #17

  • 16 За пореден път!!!

    4 5 Отговор
    Типичен пример за намеса във вътрешните работи на друга страна(Този път даже две!!) от трета,която всъщнпост няма право да се изказва по този въпрос ,по никакъв повод,но го прави... И с това внася напрежение в регионалната обстановка,и целия свят!!!
    Вместо да си гледат работата ,те за пореден път изострят и без това напрегнатата обстановка в близкия изток,навирайки си носа там където не и е работа.Кои са те да казват кой какво ще прави,питам?!

    Сякаш сега Сърбия да се изцепи че заплашваме техната сигурност,като купуваме Ф-16 от САЩ?

    (Против тази сделка съм,смятам я за лоша,обаче в горепосочения пример КОИ ще са сърбите да ни казват НИЕ какво да купуваме и какво да правим?!)

    Мисля ,че щесе съгласите,че националната сигурност е работа ,ЕДНОЛИЧНО,на съответната държава,и други държави са"persona non grata"(никои) във коментирането,и всякакви други действия относно тази тема,и всяко такова действие (повтарям!)се явява опит за намеса на вътрешните работи от една страна на друга,и това е наказуемо!
  • 17 Бре коги

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "Рошко":

    Евреите са имали държава, 99, 99% от сегашните държави не са съществували. Не че ги долубвам, но това е истината.
  • 18 М-дааа

    5 4 Отговор
    Омразата и клеветите в световен мащаб към евреите затвърждава вярата ми в истинността ва Библията.Ето ви няколко цитата за онагледяване на последиците от тази омраза: Пророк Захария глана 12 - Господното слово наложено на мене за Израел: - Така казва Господ, Който простря небето, И основа земята, И образува в човека духа му:
    Ето, Аз правя Ерусалим омайна чаша На всичките околни племена; И това ще бъде и за Юда В обсадата против Ерусалим.
    В оня ден ще направя Ерусалим Утегчителен камък на всичките племена; Всички, които се натоварят с него, ще се смажат; И против него ще се съберат всичките народи на света.
    В оня ден ще направя Юдовите началници Като жарник с огън между дърва, И като запален факел всред снопове; Те ще погълнат всичките околни племена Отдясно и отляво, И Ерусалим пак ще се насели на своето си място, В Ерусалим.
    В оня ден Ще потърся да изтребя всичките народи, Които идат против Ерусалим.
  • 19 Име

    4 3 Отговор
    В Израелската армия командира винаги върви пред войската, а по време на шестдневтата война 1967 година, арабските генерали изоставиха своите войници и така ги деморализираха.Единствената причина мюслитата да имат днес достъп до храмовия хълм е едно съвещание на еврейските равини за съдбата на позлатения купол, където трябва да бъде третия храм.Решават да не го взривяват 67 година, защото Месия трябва да го построи отново.
  • 20 Еврейн от Израел

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Асад":

    Израел трябва да поглъща колкото се повече територия от Палестина