Last news in Fakti

25 Май, 2020 18:14 2 256 10

Руският премиер към руснаците: Не пътувайте в чужбина

  • михаил мишустин-
  • русия-
  • пътуване-
  • коронавирус-
  • чужбина

Мишустин предупреди за риска от туристически пътувания в чужбина

Руският премиер към руснаците: Не пътувайте в чужбина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският премиер Михаил Мишустин призова сънародниците си да се въздържат от пътувания в чужбина през лятото. Според него трябва да бъде изключена възможността за повторно привнасяне на коронавирусната инфекция в Русия.

На днешното заседание на президиума на координационния съвет за борба с разпространението на коронавируса, Мишустин предупреди за риска от туристически пътувания в чужбина, предаде БНР.

„Редица страни вече обявиха смекчаване на ограничителните мерки и откриване на курортния сезон това лято. Световната здравна организация обаче все още смята за висок риска от по-нататъшно развитие на пандемията. И не е давала препоръки за снемане на ограниченията върху международните пътувания. Епидемичната обстановка в чужбина е различна. Никой не може да гарантира на почиващите защита от заразяване с вируса“, посочи руският премиер.

Михаил Мишустин посъветва сънародниците си да прекарат летните си отпуски в Русия. По думите му на 1 юни в много региони ще заработят санаториуми с медицински лиценз, а при благоприятно развитие на епидемичната обстановка руските курорти ще бъдат отворени изцяло. Руският премиер Михаил Мишустин също бе заразен с коронавирус, но се върна към изпълнение на служебните си задължения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    12 20 Отговор
    Ама ние не ви искаме!!! Стойте си в заразената кочина!

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Порно

    18 6 Отговор
    Ангелкова , сега кой ще пълни хотелите на Лайноморието, кой ще плаща на поровин цена шезлонги , кой ще плаща такси по 5 лв за км , кой ще пие водката менте , кой ще дава по стотачка за преглед ? Щото нас ни изтърва отдавна.

    Коментиран от #9

  • 5 Обективно

    10 9 Отговор
    Те хората няма вече какво да ядат, а тоя за неква чужбина говори...
  • 6 Сезон 2020

    9 2 Отговор
    Ангелкова и В.Симеонов на море с ваучери за бойци от първа линия срещу короната. Това ще е. Амин
  • 7 варненка

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Ти не ги искаш, но в хотелите по Черноморието ги искат и бленуват за тях, В Турция и Гърция също. В Италия, където измряха много хора също ги искат като туристи. И Ангелакова няма да е виновна ако няма туристи. Няма значение дали ГЕРБ, БСП, ДПС, Слави или Копейкин ще са на власт и кой ще е министър на туризма ако заради коронавируса има по-малко туристи. Или смяташ, че в Турция и Гърция ще изчезне с магическа пръчка вирусът. И да са намалели случаите ще се вкарат нови отвън. Що за тъпа злоба... После в Гърция или Турция ще се върнете да се лекувате, ако недай си Боже се заразите не по Лайноморието, а там...
  • 8 Йозеф

    4 0 Отговор
    Ватенки и израелци няма да дойдат на Кафяво море. Родния туризъм може да разчита на соц носталгици, решили да ги нашият по бетономорието.
  • 9 Копейкин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Порно":

    Останалите 83 % (руските туристи са 17 %, заедно с тези, които имат имоти ) ... ако изобщо дойде някой
  • 10 Шопа

    0 0 Отговор
    Странно, седнал да говори за ново привнасяну на вируса, а страната му на второ място по брой заразени в света. Да не е искал да каже, бляда, че ще стане изнасяне, а не привнасяне?