Last news in Fakti

25 Май, 2020 20:57 2 750 5

Германското правителство планира да удължи мерките до 5 юли

  • германия-
  • коронавирус-
  • ангела меркел-
  • мерки-
  • удължаване

В последните дни Германия регистрира нови огнища

Германското правителство планира да удължи мерките до 5 юли - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германското правителство планира да удължи мерките за физическа дистанция до 5 юли, тъй като смята, че коронавирусната епидемия ще ускори темпото си много бързо при липса на предпазни разпоредби, предаде AFP.

Агенцията се позовава на проект на документ, подготвен от канцлерството. Предстои той да бъде обсъден с властите на германските провинции. В проекта на документа се предвижда по-специално спазване на дистанцията до най-малко 1,5 метра между хората. До 10 души, или две семейства, ще могат освен това да се събират у дома в затворени помещения или на обществени места, според проекта на документа, предаде Би Ти Ви.

Този проект се появява в момент, в който две източногермански провинции поискаха да вдигнат от 6 юни почти всички рестрикции, което породи безпокойство в останалата част на страната. Проектът на документа се разграничава от тези две провинции, като в него се казва, че дори след 5 юни ще се спазва минимална дистанция от 1,5 метра. Задължението за носене на маска на някои публични места също ще остане в сила, според проекта на правителството на Ангела Меркел. Доколкото е възможно, частните събирания трябва да са на открито, защото там рискът от зараза е по-малък.

Вирусът все още е тук и без подобни мерки той ще се разпространи много бързо, се отчита в проекта на документа. В последните дни Германия регистрира нови огнища на зараза, сред клиентите на ресторант в Лер и сред богомолците в църква в Хесен. Канцлерът иска да има през юни все още рестрикции, а не обикновени препоръки, от своя страна, обясни германският правителствен говорител Щефен Зайберт. В Германия има 178 570 случая на зараза, което е с 289 повече в сравнение с вчера. Починалите от COVID-19 са 8257, което е с 10 повече в сравнение с вчера.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    6 0 Отговор
    След ден и половина ще има эаря в Кейп Канаверал
  • 4 Иван

    5 0 Отговор
    9 убити и 27 ранени на днешния ден в Чикаго.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.