Last news in Fakti

26 Май, 2020 07:09 2 188 9

Китай: САЩ разпространяват политически вирус

  • сащ-
  • китай-
  • ковид-19-
  • ухан-
  • доналд тръмп

Правителството в Пекин подкрепя безпристрастно разследване по отношение на обстоятелствата на произхода на коронавируса от Световната здравна организация

Китай: САЩ разпространяват политически вирус - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ, освен разпространението на коронавируса, активно разпространяват „политически вирус“, заяви министърът на външните работи на Китай Ван И на пресконференция, цитиран от EA Daily.

Както уточни министърът, някои американски политици пренебрегват фактите, разпространяват лъжи и строят заговори срещу Китай.

Правителството на Китай подкрепя безпристрастно разследване по отношение на обстоятелствата на произхода на коронавирус от Световната здравна организация, подчерта Ван И, предава Фокус.

„Китай се отнася открито към съвместните усилия на международната научна общност за идентифициране на източника на коронавируса. Важното е това да е професионален, безпристрастен и конструктивен процес. Професионален, тоест той трябва да се основава на науката и да се провежда на базата на Световната здравна организация“, каза той.

Безпристрастността, подчерта Ван И, означава, че търсенето на източника трябва да бъде защитено от всяка политическа намеса.

Преди това Вашингтон многократно се опитваше да хвърли отговорността за разпространението на коронавируса по света върху Китай. Предполагаше се, че вирусът е създаден изкуствено в Уханския институт, а в допълнение се твърдеше, че Пекин манипулира статистиката за броя на смъртните случаи. Според президента Доналд Тръмп лидерът по този показател е Китай, а не САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всеки лъже

    9 2 Отговор
    факти
  • 2 Факт

    20 3 Отговор
    Не само политически вирус разпостраняват американците-ами и военен и икономически....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рошко

    11 0 Отговор
    Те са си вирус
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 До посолството на фащ

    12 1 Отговор
    Разпространяват ? Те направо си манипулират суверенни държави,избиват стотици хиляди невинни хора по света в името на христос или демокрацията в зависимост от случея,гаврят се с международното законодателство парадирайки,че само за тях то не важи,печатат си пари без покритие и това дотук е само скрежта по върха на айсберга.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кога ще се оправим

    5 0 Отговор
    Причините за упадъка на Римската империя е , че държавата е
    спряла да води завоевателни войни, ЗА ПОПЪЛВАНЕ НА ХАЗНАТА.
    Поради големината си, тя се контролира трудно, поради различието между ,религии и традиции във населението. За да опази статуса на Империя, се налага да отдели един голям ресурс, който е за осъществяване на вътрешния контрол ,но когато и той се изчерпа, поради липса на приходи ,то колапса е факт.
    Колко още трябва да чакаме , за да падне Българската Хунта.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.