Last news in Fakti

26 Май, 2020 07:26 2 936 22

Рекорден брой починали в Русия! Путин разреши гласуване по пощата и електронно

  • русия-
  • избори-
  • пандемия-
  • владимир путин

Новият софтуер ще позволи да се гласува в цялата страна на местни и национални избори и референдуми

Рекорден брой починали в Русия! Путин разреши гласуване по пощата и електронно - 1
Снимка: Shutterstock

Промени в изборния закон, подписани от президента Владимир Путин, разрешават на руснаците да гласуват онлайн или по пощата, съобщи ТАСС. Новият софтуер ще позволи да се гласува в цялата страна на местни и национални избори и референдуми.

Системата ще помогне срещу разпространението на коронавируса, тъй като няма да има струпване в изборните секции. Тя вече е минала 4 теста в Москва.

Все още не е ясно дали ще се гласува дистанционно на предстоящия референдум за конституционните промени, укрепващи властта на президента Путин, и отварят пътя за оставането му на поста до 2036 г. Референдумът вероятно ще е на 24 юни.

Междувременно в Русия бе отбелязан най-високият брой починали за едно денонощие от началото на пандемията - 153-ма души. Така общият брой на смъртните случаи надвиши 3600.

Според руски вирусолози спад на заразата в страната може да се очаква едва в края на лятото.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде бе

    22 12 Отговор
    153 починали...-кога ще стигат американците с по 1500 човека на ден умрели?

    Коментиран от #22

  • 2 Питам си

    21 10 Отговор
    Общо умрели 3 000 човека от коронавируса-че то толкова на ден умираха в САЩ-къде е рекорда?

    Коментиран от #11

  • 3 Миризлив пор

    18 6 Отговор
    Когато пишете "рекорд" е добре да се сравни и населението като бройка. Само Москва е 13 милиона т.е. колко 2 Българии, да не се окаже че процентно няма никакви рекорди.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Да де ама

    16 8 Отговор
    Факт е,че Запада и най-вече САЩ се провалиха тотално при тази падемия.Факт е, че лъснаха много истини за "благополучието" на западната политическа и икономическа система-която избира в болницата кой трябва да живее..Точно поради този провал,гръмки заглавия и русофобия ще заливат медийното ни пространство по повод Русия.Тепърва ще виждаме медийни безумия.

    Коментиран от #10

  • 7 jorj

    4 9 Отговор
    Троловете при Путьо, забравил е и с SMS от небесните градини !!!!!!!!
  • 8 хахаха

    7 2 Отговор
    днес е 26 май, рекордният брой е станал на 23 май...мнооооого сте оперативни...иначе гръмко заглавие...
  • 9 И това няма да му помогне

    6 2 Отговор
    Въпреки заложената програма в системата за когото и да гласуваш той да е победител
  • 10 ееее

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Да де ама":

    Какво "благополучие" на западната политическа и икономическа система при 700$ тест и между 30 и 60 хиляди лечение. 95% остават в къщи и просто се молят на боговете. А от тия негрите дето ги пробутват с шепи по филмите, повечето въобще не са виждали лекар през живота си и са основен контингент на гробарите.
  • 11 Руски еничарин

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "Питам си":

    Средна възраст на починалите от китайския грип в САЩ - 68 г, Италия - 80, Германия - 82 ... справка СЗО . Средна възраст на живот в Руслямия мъже - 66,7 .... Стана ли ти ясно ?
  • 12 Ю Кортес

    7 6 Отговор
    Още един начин за фалшифициране на изборите и пожизнено управление на Путин.Всъщност,това е без значение,който и да дойде в русия,там ще си е същото.Страната запада както беше със сесерето
  • 13 Активист на БСП

    7 6 Отговор
    А как са нещата в САЩ ? Има ли белина за всички ???

    Коментиран от #15

  • 14 Иван от бул Тодор Александров

    4 5 Отговор
    Ниe бългaритe ce интeрecувaмe зaщo твoятa Руcия oтивa нa кинo, зa CAЩ ни e яcнo зaщo и тoвa e ocнoвнaтa тeмa нa cтaтиятa! Някoй oт cпeциaлиcтитe нa тeмa Руcия щe дaдe ли cмиcлeнo oбяcнeниe пo cлeдния кaзуc? В Руcия oт крaя нa aприл вceки дeн cмъртнитe cлучaи oт кoрoнaвируc ca пo 150 души нa дeнoнoщиe, дoкaтo у нac ca пo 1-3 пoчинaлитe нa дeн. Нaceлeниeтo нa Руcия e 20 пъти пoвeчe oт нaceлeниeтo в Бългaрия, нo тaм cмъртнocттa oт кoрoнaвируca e oт 50 дo 150 пъти пo-гoлямa oт тaзи в Бългaрия, a имaмe aбcoлютнo eднaкъв имунизaциoнeн плaн пo врeмeтo нa coциaлизмa c тях! Тa въпрocът ми е: зaщo руcнaцитe мрaт ‘’кaтo мухи’’ и дaли вaкcинaтa БЦЖ кoятo им дaвaмe я бият прaвилнo или я пoлзвaт зa други цeли? Дa нe би дa cи бият нeщo другo вмecтo БЦЖ?? Мoля дaйтe пиcмeни oбяcнeния нa нac ''прocтoлюднитe'' защо това нещастие се случва на Русия, а доколкото разбрах тя спира износа на всякакви горива до 1-ви октомври!
  • 15 Иван от бул Тодор Александров

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Активист на БСП":

    Ние българите се интересуваме защо твоята Русия отива на кино, за САЩ ни е ясно защо и това е основната тема на статията! Някой от специалистите на тема Русия ще даде ли смислено обяснение по следния казус? В Русия от края на април всеки ден смъртните случаи от коронавирус са по 150 души на денонощие, докато у нас са по 1-3 починалите на ден. Населението на Русия е 20 пъти повече от населението в България, но там смъртността от коронавируса е от 50 до 150 пъти по-голяма от тази в България, а имаме абсолютно еднакъв имунизационен план по времето на социализма с тях! Та въпросът ми e: защо руснаците мрат ‘’като мухи’’ и дали ваксината БЦЖ която им даваме я бият правилно или я ползват за други цели? Да не би да си бият нещо друго вместо БЦЖ?? Моля дайте писмени обяснения на нас ''простолюдните'' зaщo тoвa нeщacтиe ce cлучвa нa Руcия, a дoкoлкoтo рaзбрaх тя cпирa изнoca нa вcякaкви гoривa дo 1-ви oктoмври!

    Коментиран от #17

  • 16 2020

    5 1 Отговор
    Когато няма тема ,започват/Герб ,Бойко Борисо ,Екатерина Захариева /да говорят небивалици срещу Русия.Не виждаме нашето положение /на 111 място по свобода на словото/,на българи да им става по-добре, след като оплюем Русия.Олигархът Делян Пеевски, откраднал 4 милиарда от КТБ,прави несъществуващи дарения,Бойко Борисов обикаля с джипа,Екатерина Захариева /слаб външен министър/подписва документ срещу Победата на Съв.Армия във ВСВ.Какво правим-грешки след грешки.Погледнете състоянието на Българияи тогава критикувайте.
  • 17 jforfk

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иван от бул Тодор Александров":

    Май трябва да се откажа да се мъча да пиша само факти. Като пишете нещо къде е добре и къде е зле не е лошо да сравнявате ... Има сайт, доколкото знам, на СЗО. Адресът е coronavirus.acc. Та данни от там. Сравнил съм четири страни България, Русия, Германия, като водеща в ЕС и САЩ като "най-технологичната" и с "най-добро здравеопазване" нация. За по-коректно сравнение съм дал данни на 1 млн. население. Та ето какво пише там Бг - 19 души, починали или 5.32% от заболелите, заразени на милион - 347. Русия - 26 починали 2446 заболели на 1 млн. или починали -1,03 %. Германия 103 починали, заболели 2191 на милион или 4,7% смъртност. САЩ 306 починали и 5215 заразени на милион смъртност 5,85%. За Ваше пак там за смъртността в Англия и Фрация е около 14-15%. Та в Русия смъртността спрямо Германия е 4 ПЪТИ по-ниска, САЩ близо 6 ПЪТИ, България около 4,5-5 ПЪТИ, а спрямо Франция или Англия 14-15 ПЪТИ. Та къде е по-добре?

    Коментиран от #18

  • 18 jforfk

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "jforfk":

    Поравка, извинявам се. Сайта е coronavirus.app.
  • 19 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    руските реални данни както и китаиските реални такива ще излязат след десетина години при смяна на ръководството на държавата.така че не прави изводи по официалната руска статистика ,щото те са далеч ама много далеч от реалноста.може да поразгледаш руски саитове на хора извън властта дето са снимали кво се случва или да прочетеш интервюта на руски лекари или закъсали като небезизвестния спортист нурмогамедов!

    Коментиран от #20

  • 20 jfdyon

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Защото винаги приемам този вид информация за слабодостоверна. Тубата е пълна с словоизлияния от цял свят дето недоволни от едно или друго критикуват всички и всичко. Както и обратното - нашите са най- най-... Такива неща излизат не само за Русия, но и за САЩ, Германия, Франция, Италия, Испания и т.н. когото се сетите. Колкото до даваната всеки ден от г-н генерала и щаба "сводка" досега поне три пъти съм го хванал в неверна или силно редактирана информация, дадена ми от хора който не ме лъжат просто защото няма причина - не съм журналист и никой не ми плаща да пиша нещо дето не съм прверил. А това дето е цитирано в поста ми е с данни на СЗО. Т.е. обобщени данни от сравнително НЕЗАВИСИМ източник. Разбира се ако се вярва на Тръмп и те лъжат. Но поне не казват на хората да пият дезинфектанти.
  • 21 ело

    2 0 Отговор
    Тези "цивилизовани" престъпници и убийци ( имам предвид американците) никак не могат да се премирят " защо толкова малко руснаци умряха" а трябваше да умрат много повече колкото по-вече толкова по-добре.И тогава щяха " да ревнат" че в Русия няма " свобода на личноста, човешки права и цености (гей парадите) не е приемливо как така страна като Русия толкова малко жертви тези изроди избиха кореното население наричайки ги "диваци" нямащи право на съществуване те най-демократичните и цивилизовани по-вече от 70 години са всяко отношение най-най,най.... развити и са за подражание ( нищо,че на всеки 30 секунди едно обир, на 45 сек. едно изнасилване и на 1 минута едно убийство това никому не нужно и интересно ( официално по-техни средни статически данни за страната от 500.000-1.000.000 милион бездомни ) над 100.000 хиляди ( сто хиляди) починали над 1.000.000 милион (един милион ) заразени от коронвируса и над 30.000.0000 загубили работата си това не важно единствено за всичко това е виновен Китай която трябва да бъде наказана дали имат доказателства не важно щом " Те така мислят Значи е така " за тях това е достатъчнои е е Най-важно.
  • 22 Byg

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Айде бе":

    Даже и в това не могат да се мерят с американците тия ватници. От друга страна преди малко пак тук в клюкарника имаше драсканици за това как в русия вече всичко е ток , вируса си тръгнал, явно пак са послъгали малко. Така лъжат и а бройката на починалите , смъртността в русия е нараснала с 18% в сравнение за същия период на миналата година .... Както каза ген. Мутафчийски по труповете ще ги познаете , другото е плява.