Last news in Fakti

26 Май, 2020 08:27 1 813 3

Управляващите в Италия искат контрольори, следящи за спазване на мерките срещу Covid-19

  • италия-
  • ломбардия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Министърът по регионалните въпроси Франческо Бокиа обяви, че ще наеме 60 000 пенсионери и безработни, които ще контролират достъпа до пазари, паркове и плажове

Управляващите в Италия искат контрольори, следящи за спазване на мерките срещу Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

План за масово наемане на контрольори, които да следят за спазване на физическото дистанциране и другите мерки срещу коронавируса, скара управляващите в Италия.

Министърът по регионалните въпроси Франческо Бокиа обяви, че ще наеме 60 000 пенсионери и безработни, които ще контролират достъпа до пазари, паркове и плажове като „припомнят“ на посетителите правилата за дистанциране, но няма да имат право да санкционират никого.

Движението „Пет звезди“, което управлява заедно с Демократическата партия на Бокиа, се обяви срещу инициативата като безмислена, а от министерството на вътрешните работи, което следи за обществения ред, съобщиха, че изобщо не са били питани за така наречените „граждански асистенти“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Не можеш 24 часа да контролираш човеците за дистанция от два метра. Все някъде, в супермаркета или в транспорта ще се наложи при разминаване да се наруши дистанцията. Аз се стремя да я спазвам, живея в Германия, тук всички са дисциплинирани и не е нужно да им се напомня. Само, че е малко изнервящо. Влизам вчера в ресторант, естествено хранещите се са без маска. Веднага към мен се стрелва с назидателен тон сервитьорката, бързо да си сложа маската. Посочвам всички присъствуващи без маски. Тя ми обяснява,, че трябва да нося защитно средство по пътя до масата и чак там да го сваля.
  • 2 ной

    0 0 Отговор
    На тези тестове производствената стойност реално е стотинки!
    Смятайте колко се печели от продажбата и препродажбата на тестовете! И после кажете, че ковид 19 не е доходоносен бизнес и никой няма икономически интерес да държи по-дълго положението в този си вид! Не случайно китаеца изкупи всички дезинфектанти, спирт, маски и подобни на жълти стотинки от Европа и Америка и после им го продаде обратно с над 3000-6000% печалба! Този ковид е златна мина за някои, а за други е бич!
  • 3 чип електроникс

    0 0 Отговор
    Най добре да се монтират на хората чипове с дистроници и когато нарушиш дистанцията да удря ток! Трябва да се отвори фабрика за производството на наночиповете които трябва да се захранват от централната нервна система! Щото после хората требе често да ходят да си сменяват батериите - предполагам сегашните чипове са с батерия CR2016 понеже са по-едрички...