26 Май, 2020 13:07 1 717 0

Тайван премахва от юни ограниченията

  • тайван-
  • китай-
  • коронавирус-
  • ограничения-
  • мерки

От 7 юни се премахват изцяло ограниченията за масовите събирания

Тайван премахва от юни ограниченията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Тайван обяви, че предвид забавянето на пандемията от COVID-19 на острова, от следващия месец отменя свързаните с коронавируса ограничения върху масовите събирания и продажбите на хирургически маски, предаде DPA.

Министърът на здравеопазването и благосъстоянието Чън Шъчун съобщи, че от 7 юни се премахват изцяло ограниченията за масовите събирания, но участниците в тях ще трябва или да спазват социална дистанция, или да носят маски.

На тайванските жители беше препоръчано да прекратят събиранията на над 100 души на закрито и с повече от 500 участници на открито, за да се спре разпространението на коронавируса. От 1 юни се отменя също наложената в края на януари забрана за износа и продажбата в страната на хирургически маски.

Според здравния министър в Тайван в момента се произвеждат около 20 милиона хирургически маски на ден, включително 8 милиона, реквизирани от правителството. Чън каза, че жителите на Тайван са в безопасност, тъй като от 44 дни на острова не е регистриран нито един случай на заразяване на място. По данни на Централния епидемичен команден център в страната с население от 23,7 милиона души са били установени 441 случая на коронавирус, седем от заразените са починали, а 416 пациенти са се възстановили.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА