Last news in Fakti

26 Май, 2020 14:50 1 829 17

ЕС готви нова стратегия за отношения с Китай

  • ес-
  • жозеп борел-
  • китай

Търсят се нови отношения

ЕС готви нова стратегия за отношения с Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС подготвя нова стратегия за своите отношения с Китай. Това заяви европейският комисар по външните работи и сигурността Жозеп Борел, съобщи Гардиън.

Дипломатът смята, че е време за различни отношения с Китай. Това означава и по-добра дипломация демократичните държави от Азия.

Самият Борел смята досегашният подход към Китай като наивен. Той заяви, че трябва да се търсят по-добри отношения с държави като Япония, Южна Корея и Индия.

Преди се е казвало, че ЕС трябва да намери начин да не остане в сянката на САЩ и Китай. Европейските представители бяха предпазливи по темата, заради американските послания.

Вече има дебат за отношенията с китайската държава. Той вероятно ще бъде воден по-широко скоро.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    20 2 Отговор
    Милиардерите на запад сами търсят производство на най ниски цени, а сега ревът от Китай. Сами потърсиха китайския пазар.

    Коментиран от #4

  • 2 1234

    6 2 Отговор
    Рим си е отишъл навремето от стартегии, административни планове.... А светът препуска напред

    Коментиран от #17

  • 3 Колкото

    14 1 Отговор
    пъти Европа се е подвеждала по инсинуациите на краварите, толкова пъти е бъркала. Сега е на път отново да сбърка!

    Коментиран от #7

  • 4 Stéphanie 🎲

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Това беше преди.На китайците им излезна въшката на челото,наядоха се забравиха мизерията.Във Китай работещите са на трима индийци ,един китаец.Другото милионери не го казвам аз -репоратаж за Китай .ЕС и Америка ги направиха богаташи , и пак не вземат умни решения върти сучи отново в Азия търсят позиций.

    Коментиран от #6

  • 5 Кире

    7 0 Отговор
    Говорили са си със САЩ. Не са в сянката, а са в стойка Г пред тях.

    Коментиран от #9

  • 6 Госあ

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Stéphanie 🎲":

    Ами Азия е доста развита и могат да се изградят взаимоотношения. Ами, пак харесвам Франция, обаче до Япония са доста назад бате. Впрочем същото важи и за Германия и Англия. С онея измекяри от сащ к'ви взаимоотношения може да се градят ? дьо Гол е казал как може да се преговаря с тях. К'во да крадат само технологии и кадри от Европа ли ? Кранчето ще им спре и от Китай и Япония в най скоро време. Въпросът е, ЕС наистина да изгради добри взаимоотношения с Китай, Южна Корея и Япония и да измести краварите.

    Коментиран от #12

  • 7 Клинкерхофен

    7 9 Отговор

    До коментар #3 от "Колкото":

    Ние българите сме в ЕС и НАТО по собствена воля и влязохме в алианса с пълно единодушие и нито една партия против това, а САЩ е нашият стратегически съюзник! България е парламентарна република и такава ще бъде поне до 3078 година и такива като тебе не могат да променят това.Не е лошо да си завършиш някъде основното образование поне. Русия унищожава България подмолно от 1945 година насам по всякакви начини защото бяхме съюзник на Хитлер, а той ако си чел я обърна наопаки със земята до околовръстното на Москва от тази и страна откъм Европа и изби 30 милиона руснаци, като ги премазаха и размазаха с немските танкове. И въпреки, че не изпратихме нито един войник от едномилионната модерно въоръжена българска армия да избива руснаците, те сега ни разгонват фамилиите подмолно и пълзиш по земята от бедност точно заради тази Русия, която защитаваш, а трябва да бъде напляскана тя и ‘’ако е мома да и се избият и зъбите’’!

    Коментиран от #16

  • 8 Госあ

    5 2 Отговор
    Нали всички са наясно тук, кои са най големите крадци? Или треа се уточнява колко и какво са откраднали краварите от света и най вече от Европа. А това, което Европа е взела от Китай е напълно достатъчно за цялата история на човечеството.
  • 9 Надупени са защото с Америка

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Кире":

    Е трудно да си правиш шеги.Ако Тръмп не дай боже вземе втори мандат ,ще има драстични последствия.Както с епидемията никой не търси виновният ?А се търси сметка защо Китай са крили ,и са разнесали вируса по света?В това отношение са много виновни факт.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Надупени са защото с Америка":

    Вируса най вероятно е тръгнал от фермата бе бацка. Като "испанския" грип, дето краварите лъгаха, че тръгнал от германските кораби при тех. И това тепърва ще се уточнява напълно.
  • 12 Stéphanie 🎲

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Аз лично съм голям фен на Китай.Красива държава в Хон Конг , ми се промени мирогледа за Америка.Китай са доста по напреднали по технологий ,архитектура спрямо Ню Йорк сега.Не случайно се появи и корона вирус.Ок но си мисля че би било по -добре да върнат фабриките във Европа.Всичко ще е по-скъпо съгласна съм.Ами да вдигнат и заплатите и в Европа да станем милионери.Китай изяжда хляба на много държави в Европа.Излъчиха по TF1национален канал като Бтв,Нова тв.За българия шивашки завод във който продукцията е много на добро ниво,качество всичко петфектно.Крайната цена 20 лв споменаха за ниският стандарт и заплата на шивачка 300лв.Обмислят общ бизнес но за финал се почерта че има контакт с Китай.България защо не търси бизнес контакти.Ние да не сме по прости.Във България също може да се зглобява iphone не само в Китай.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Stéphanie 🎲":

    Да, съгласен съм че някаква част от производството може да се изнесе върне в Европа и да се разпредели и в Източна Европа, но такива изисквания и контрол върху корпорациите и разпределение в Европа може да има само когато ЕС стане федерация. Което наистина не пречи на взаимоотношенията с развитата и културна Азия. Несравнимо по културна от фермата наречена сащ. Просто цивилизацията трябва да вземе топката от агресорите сащ и Русия, щото тея рият на едно място и само оръжия бълват. Не че Германия и Япония не са били агресори, но сега наистина са пацифисти 😄

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Stéphanie 🎲

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Абсолютно сте прав,мислите по същият начин като мъжа ми.Не само Източна Европа,и тук много фабрики са закрити.Скоро и в магазините ще има роботи.Във Париж вече има магазин супермаркет влизаш,специална камера те следи маркира какво слагаш в количката .Кражби също лови,сам си плащаш с кредитната карта и излизаш.С тенденция това да се въведе във всички магазини.Още едно перо за много безработни продавачи.Какво ще правят тези хора.А САЩ и Русия трябва наистина някой да ги спре.
  • 16 Немска вълна от вашингтон

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Клинкерхофен":

    Абе ти.....мозъка ти лъснат до блясък.
  • 17 стоян

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    До 2 ком -В новата история която явно не си чел, казват че Рим се е разпаднал от голямия 3 годишен глад настъпил след изригване на супер вулкан в Индонезия
Новини по държави: