27 Май, 2020 10:10 2 010 3

Лондон подкрепи идеята за разследване на произхода на коронавируса

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • пандемия-
  • сзо-
  • ковид-19

Обединеното кралство поддържа усилията на ООН и СЗО за координиране на международната борба срещу Ковид-19

Лондон подкрепи идеята за разследване на произхода на коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън и генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус постигнаха съгласие за необходимостта от международно разследване на произхода на коронавируса, предаде ТАСС.

Агенцията се позовава на изявление на офиса на Джонсън, разпространено след вчерашния разговор между Джонсън и Гебрейесус.

"Премиерът и доктор Тедрос постигнаха съгласие за това колко е важно да бъде проведено независимо разследване за намирането на източника на пандемията от коронавируса, за да имаме възможност да взимаме предвид опита от миналото и да предотвратяваме пандемии в бъдеще", се казва в текста на документа, предава БТА.

Борис Джонсън разговаря вчера и с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и подчерта, че Обединеното кралство поддържа усилията на ООН и СЗО за координиране на международната борба срещу вируса.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нагли англичани

    6 0 Отговор
    Крадецът вика дръжте крадеца.
  • 2 тралала

    4 0 Отговор
    Бай Дончо ще се намеси и няма да разреши разследването. Ще наложи санкции.
  • 3 Излиза,

    2 0 Отговор
    че Лондон и Вашингтон ще се саморазследват и после ще се самобичуват?