27 Май, 2020 09:41 2 054 1

Здравен министър: Ще има карантина на определени места

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • карантина-
  • мат ханкок-
  • доминик къмингс-
  • здраве-
  • министър

Скандал тресе британското правителство

Здравен министър: Ще има карантина на определени места - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви, че в бъдеще може да бъде налагана карантина по конкретни места в зависимост от това дали отново се увеличават заразяванията с коронавируса. Скандалът около главния съветник на премиера, обвинен в нарушаване на карантината, продължава да е водещата новина от Острова.

Ханкок каза, че строги мерки за стриктно съблюдаване на социално дистанциране могат да бъдат налагани въз основата на новата система за контактно проследяване и тестване в огнищата на заразявания. Системата трябва да влезе в сила от 1 юни и вече са наети 25 хиляди служители за целта. Тяхната роля е да следят и да съветват хората в случаи на близък контакт с дали положителна проба.

Смъртните случаи в Обединеното кралство надхвърлиха 37 000, въпреки че се наблюдава солидна тенденция на намаляването им. На редовния брифинг на правителството Мат Ханкок обаче бе принуден да отговаря основно на въпроси, свързани със скандала около съветника на премиера Доминик Къмингс, предаде БНР.

Ханкок, подобно на премиера Борис Джонсън, също заяви, че не смята, че Къмингс е нарушил карантината, но анкета показва, че 71 процента от британците не са на това мнение. Засилват се призивите за оставка на Къмингс. Заместник-министърът за Шотландия в британското правителство Дъглас Рос подаде оставка заради скандала като отбеляза, че не може да обясни на избирателите си, че правилата могат да важат за всички останали, но не и за Къмингс.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Британците

    1 1 Отговор
    явно са много тъпа нация! Счупиха тъпомера тотално!