Last news in Fakti

27 Май, 2020 10:02 1 953 2

Ето кога Румъния ще отвори заведенията

  • румъния-
  • заведения-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • ресторанти-
  • нелу татару

Румъния постепенно разхлабва мерките

Ето кога Румъния ще отвори заведенията - 1
Снимка: Shutterstock

Румънският министър на здравеопазването Нелу Татару заяви, че от 1 юни ще бъдат приложени нови мерки за облекчаване на ограниченията и даде като пример отварянето на заведенията на открито, но при условие, че се спазва физическа дистанция, предаде "Аджерпрес".

"В края на тази седмица ще направим оценка на този първи 14-дневен период на облекчаване и ще можем да определим и мерките, който ще дойдат след 1 юни. Засега можем да кажем доста сигурно, че ще отворим отново заведенията на открито. Ще запазим същата социална дистанция от един метър и половина и предпазни мерки в общите помещения, каквито са тоалетните", заяви министърът в телевизионно интервю.

Той добави, че от 15 юни може да бъдат отворени и плажовете, а от месеците юли-август румънците биха могли да имат "почти нормален живот". "Ако нещата вървят нормално, от 15 юни смятаме да отворим и плажовете. Физическата дистанция остава, общите пространства, общите повърхности, хигиената остават основните принципи. Ако спазваме тези предпазни мерки, ще можем да си позволим с времето и други облекчения", посочи министърът.

Той уточни, че в откритите пространства, каквито са заведенията на открито, измерването на температурата не е задължително. В северната ни съседка до момента е потвърдено, че има над 18 хиляди случая на коронавирусна инфекция, а жертвите са 1216. Данните са на университета "Джонс Хопкинс".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кинбо

    3 1 Отговор
    Стига с тия глупавите заведения, на никой не му пука за тях както с тях така и без тях. Повече никога няма да отида в заведение да ям нещо от там даже и кафе няма да си взема всичко там е боклук за който плащаш 4-5 пъти повече отколкото в магазина мерси.

    Коментиран от #2

  • 2 Никой

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кинбо":

    не те задължава да ходиш където и да било, имаш право да си стоиш у вас. Може да си лафиш по скайп с Мутафчийски!