27 Май, 2020 12:32 1 602 2

Великобритания ще преразгледа глобите за семейства, нарушили карантината

  • великобритания-
  • карантина-
  • коронавирус-
  • семейства

В Обединеното кралство има над 266 хиляди заразени

Великобритания ще преразгледа глобите за семейства, нарушили карантината - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Великобритания ще преразгледа глобите за семейства, нарушили карантината, за да потърсят грижа за децата си, заяви министърът на здравеопазването.

Новината идва на фона на скандала с главния съветник на премиера Борис Джонсън, който пропътувал 400 километра от столицата Лондон до Дърам. По това време съпругата на Доминик Къмингс вече е била диагностицирана с коронавирус.

Къмингс обяснил, че отишъл при родителите си, за да е сигурен, че ще има кой да се грижи за 4-годишното му дете, тъй като имало опасност той самият да се разболее, предаде bTV.

Това се случило в края на март, когато в кралството важеше забрана за всички несъществени пътувания. Премиерът Борис Джонсън защити съветника си, като каза, че той не е имал алтернатива и е постъпил "отговорно". Вчера държавният министър, отговарящ за Шотландия - Дъглас Рос, подаде оставка в знак на протест срещу действията на Къмингс, който отказа да се извини за постъпката си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ANGKOR WARRIOR

    1 1 Отговор
    Мръсни гнусни Бели прасенца

    Коментиран от #2

  • 2 варненка

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ANGKOR WARRIOR":

    Когато нямате какво да кажете по-добре мълчете. Вие какво прасенце сте?Чистичко, черничко и изпосталяло от глад ли? Или благороден елен? Че в България идват млади англичани по Черноморието и се държат безобразно е факт, но под всяка публикация, където фигурира името Англия и която не обижда българите по никакъв начин подобни коментари са меко казано неуместни. А пък и прасето е твърде симпатично и доказано умно животно. Всеядно е като човека, а е мръсно, защото по този начин се охлажда. И ако стопанинът му не му чисти кочинката... Дебело е, защото го угояват нарочно, за да има пържолки. Или горното е изказване на веган? В Слънчев Бряг ги чакат с нетърпение дори тези неприятни туристи. Защото иначе глад и опашки пред бюрата за безработни. Най-лошото е, че могат да са заразоносители, а от пияни и дрогирани какви мерки ще се спазват?...